2.0 TSI 190 hp or 2.0 TSI 276 hp
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
-
YavorHr
Здравейте,
ориентирал съм се към Superb Hatchback, като две неща ми "дават" голяма главоблъсканица :
1. Кой мотор да избера - 2.0 TSI 190 hp or 2.0 TSI 276 hp 4x4. Знам че въпросът е строго индивидуален, но все пак чужди мнения ще са ми от помощ. Като цяло съм спокоен шофъор, рядко се натискам да изпреварвам в градски условия, така че повечето коне най-вероятно ще усетя на дълъг път. Според вас 190 hp достатъчни ли са за извършване спокойно на изпреварвания, или 280 hp е съвсем друга бира предвид не малкото тегло на автмобоила ? Ако се спра на 190 hp, има ли смисъл да добавям адаптивно окачаване за спортен режим ?
2. Sun roof - голям гъдел ми е тази екстра, но и цената й е стабилна. Имате ли информация дали в по-дълъг период на експлоатация има вероятност да се превърне в проблем, тъй като чета доста смесени мнение за шибидахите като цяло.
Благодаря предварително и поздрави,
Явор
ориентирал съм се към Superb Hatchback, като две неща ми "дават" голяма главоблъсканица :
1. Кой мотор да избера - 2.0 TSI 190 hp or 2.0 TSI 276 hp 4x4. Знам че въпросът е строго индивидуален, но все пак чужди мнения ще са ми от помощ. Като цяло съм спокоен шофъор, рядко се натискам да изпреварвам в градски условия, така че повечето коне най-вероятно ще усетя на дълъг път. Според вас 190 hp достатъчни ли са за извършване спокойно на изпреварвания, или 280 hp е съвсем друга бира предвид не малкото тегло на автмобоила ? Ако се спра на 190 hp, има ли смисъл да добавям адаптивно окачаване за спортен режим ?
2. Sun roof - голям гъдел ми е тази екстра, но и цената й е стабилна. Имате ли информация дали в по-дълъг период на експлоатация има вероятност да се превърне в проблем, тъй като чета доста смесени мнение за шибидахите като цяло.
Благодаря предварително и поздрави,
Явор
-
5rar
Е, друга бира е
Иначе, 190к.с. си е напълно адекватна мощност за Супърб, а и ще е икономичен.
- Мичев
- Гараж: Superb 2.0TDI, 147KW DSG
За спортен режим не знам, но за нормален по мое усещане, DCC си трябва. Ще се потретя, но на усещане DCC на normal не е същото като без DCC.
- Taratajki
- Гараж: Fabia 3 1.2 tsi ; Octavia 4 FL 2.0 tdi
Какава бира? Направо си е твърда пиячка 280 коня в сравнение със 190
Това е ≈50% повече "добитък"
Ако заради дупка в тавана си вземеш по маломощен мотор....
Или не съм разбрал правилно дилемата?
- MHlebarov
- Гараж: 2.0 TDi 4x4 L&K 2018
1. 2.0 280к.с.... света върви към забрани.. еко норми.. електрици... ако решиш да продаваш колата след 5/10 г., с този мотор ще вземеш по-добри пари.. разликата в горенетп ще е към 2л.... може би.
2. DCC е нещото, което ще те кара да се впечатляваш ежедневно на колата си... заповядай да покараш да усетиш да се изкефиш..
3. стъклото тежи... хем товар хем вдига център на тежеста.. ако си спокоен шафьор, няма драма.. еле пa ако си с DCC
2. DCC е нещото, което ще те кара да се впечатляваш ежедневно на колата си... заповядай да покараш да усетиш да се изкефиш..
3. стъклото тежи... хем товар хем вдига център на тежеста.. ако си спокоен шафьор, няма драма.. еле пa ако си с DCC
- ЦецоNOL
- Гараж: SKODA KAMIQ 1.5TSI MONTE CARLO 2024 - МРАЗКО
POR(N)SCHE CAYMAN GTS 4.0 718 2023 - YELLOWSTONE
AUDI A6 C5 ALLROAD - КАМИОНА - Обратна връзка:
Дори в кратък период на експлоатация , това нещо скърца, почуква , добавя около 120кг тегло .Тъй като питаш - аз бих го пропуснал.YavorHr написа: 16.09.2022, 17:28:49 2. Sun roof - голям гъдел ми е тази екстра, но и цената й е стабилна. Имате ли информация дали в по-дълъг период на експлоатация има вероятност да се превърне в проблем, тъй като чета доста смесени мнение за шибидахите като цяло.
За мен дилема никога няма да има, когато има възможност за закупуване на ТОП модификацията.
Колкото повече , толкова повече.Брутален мотор е 280-ката

ЗА ВСЯКАКВИ АВТОЧАСТИ И КОНСУМАТИВИ
0️⃣8️⃣9️⃣ 9️⃣1️⃣1️⃣ 6️⃣9️⃣6️⃣9️⃣
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
- MHlebarov
- Гараж: 2.0 TDi 4x4 L&K 2018
оф немога! "дупка на покрива" ![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
-
DIDOO
- Гараж: Суперб 3V ,L&K ,280 ps TVS engineering
- ECU & DSG st.4
Каква е тази омраза към този шибедах ...не знам..
Дори да се разскърца не може ли да се хване къде скърца и да се смаже...
Дори да се разскърца не може ли да се хване къде скърца и да се смаже...
- skodko
- Гараж: Skoda 120 L/ Skoda Fabia 1.2 HTP/ BMW E28 520I
- Обратна връзка:
И аз съм за 280 коня и без дупка в покрива.
Белята каза: Айде бягай, че ми писна от тебе! Никой не ти чете суперлативите, работнико на ЕТ!
-
Жоро
Двигателя дори няма да го коментирам - ако можеш да си го позволиш не се замислящ дори за секунда и взимаш много по-мощния. Ако ще те натовари значително финансово вече може да се замислиш.
Sunroof - мнение като човек карал 2 бр. октавия III и 1 бр. октавия 2 с шибедах. На хечбека не е стъклен таван, което малко намаява кефа, но пак е много готино. Ако ще я паркираш в гараж или някъде където няма много прах - взимай без да се замисляш. Ако ще я паркираш някъде под дървета или силно запрашена околна среда имай едно предвид... На моите две октавии протекоха на шофьорската колонка и двата... Има поддръжка, която по предписание се прави на 60 хил. км, но в нашите условия е по-добре с всяка смяна на маслото, струваше към 100 и нещо лева. Според мен кефа е много голям и ако я вземеш от нова и я поддържаш редовно си заслужава (обърни внимание, че ти го казва човек с два протекли стъклени тавана), но това е лично мнение.
ПП. Скърцането се получва от ненавременна поддръжка! и дори тогава не е фрапантно.
Sunroof - мнение като човек карал 2 бр. октавия III и 1 бр. октавия 2 с шибедах. На хечбека не е стъклен таван, което малко намаява кефа, но пак е много готино. Ако ще я паркираш в гараж или някъде където няма много прах - взимай без да се замисляш. Ако ще я паркираш някъде под дървета или силно запрашена околна среда имай едно предвид... На моите две октавии протекоха на шофьорската колонка и двата... Има поддръжка, която по предписание се прави на 60 хил. км, но в нашите условия е по-добре с всяка смяна на маслото, струваше към 100 и нещо лева. Според мен кефа е много голям и ако я вземеш от нова и я поддържаш редовно си заслужава (обърни внимание, че ти го казва човек с два протекли стъклени тавана), но това е лично мнение.
ПП. Скърцането се получва от ненавременна поддръжка! и дори тогава не е фрапантно.
-
istoyanov
- Гараж: Seat Leon ST FR
Аз имах Qashqai със стъклен покрив и като изключим, че зимата си се усещаше лек хлад от стъклото, а лятото си понапичаше при определена позиция спрямо слънцето - пак поръчах със стъклен покрив следващата. Доста пространство създава в автомобила. За допълнителното тегло не съм го мислил, защото не ми предстоеше скоро състезание с нея
.
Имам познати не пълнят до горе да не разхождат в града още 20л гориво. Всеки сам си преценя.
ПП: ако си има обслужване и се купува нова кола не виждам проблем да де поддържа, но със сигурност да се внимава да не стои под дървета, защото вероятно не влияе добре тази мизерия.
За двигател - да върви! Винаги можеш да караш спокойно, но спокойните изпреварвания за удоволствие И спокойствие.
Имам познати не пълнят до горе да не разхождат в града още 20л гориво. Всеки сам си преценя.
ПП: ако си има обслужване и се купува нова кола не виждам проблем да де поддържа, но със сигурност да се внимава да не стои под дървета, защото вероятно не влияе добре тази мизерия.
За двигател - да върви! Винаги можеш да караш спокойно, но спокойните изпреварвания за удоволствие И спокойствие.
- zloQQ
- Гараж: ŠKODA Octavia L&K 1.9 TDI AHF
ŠKODA Octavia vRS 2.0 TDI CR CEGA - Обратна връзка:
Всъщност, скърцането се получава от усукването на купето. Примерно заход към подземен гараж със завой. Разскърца ли се веднъж - не знам дали има спиранеНеизвестен написа: 17.09.2022, 09:48:53 ПП. Скърцането се получва от ненавременна поддръжка! и дори тогава не е фрапантно.
- Германеца
- Гараж: Skoda Rapid Spaceback 1.6 diesel, 90 PS, 7 DSG,
Skoda Octavia 3 RS, 2.0 diesel, 184 PS, 6 DSG
Сигурно се повтарям и от други теми, НО колата ми е вече на седем години май и досега не ми е скърцал или каквото там. Не знам какво му се поддържа, може пък да съм късметлия. Плюс това е с щора отвътре, за да не напича лятото. Ако парите за топ мотора са налични не знам каква е дилемата, аз не бих се колебал, ако ще да ми "изяде" бюджета за "дупката" ![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
- skodko
- Гараж: Skoda 120 L/ Skoda Fabia 1.2 HTP/ BMW E28 520I
- Обратна връзка:
Още нещо, ако си маниак на тема тишина в купето дупката пак не е за теб.
Белята каза: Айде бягай, че ми писна от тебе! Никой не ти чете суперлативите, работнико на ЕТ!