Нов съм във формума. Извинявайте ако темата вече е коментирана, но не успях да намеря отговор на въпросите, които имам относно избора на Шкода.
Искам да си закупя семеен автомобил Шкода 3 комби, 2015/2016 година, автоматик, DSG,но имам доста противоречиви мнения за моделите, на които съм се спрял.
Оглеждам се за 2.0 tdi, като тука идва и първия ми въпрос, дали да бъде 150 к.с. с предно или да бъде 184 к.с. 4х4. Какви са плюсовете и минусите на двата модела ?
Няколко човека ми казаха, че модела със 150 к.с. имал няколко разновидности, които имали проблем с дюзите, впръскването и елетрониката, като при проявата на подобен проблем, реомнта се оказвал доста "солен" поради цената на дюзите. Дали знаете, за нещо подобно ?
Относно другия вариант на двигател - 184 к.с., знам че въпросните проблеми, дефекти или не знам и аз как да ги нарека, от двигателя със 150 к.с. ги няма, но тука изниква и въпроса относно поддръжката на задвижването 4х4, като искам да вмъкна, че съм наясно с това, че 184 к.с. 4х4, ще има по-висок разход на гориво от, двигателя 150к.с.. Знаете ли, дали има такава тенденция при тези модели ? Другия ми въпрос е свързан с обслужването на задвижването 4х4, в какво се изразява самото обслужване, колко често се прави и скъпо ли е ?
Има ли нещо, за което трябва да гледам или да избягвам при въпросните два модела ? Мисля, че скоростната кутия и при двата модела е една и съща - 6 DSG, за която не съм чувал нищо лошо
Като заключение, бих искал съвет за избора на един от двата модела, които съм харесал, разбира се ако въпросните два модела имат други плюсове и минуси помежду си, бих се радвам да ги споделите с мен. Кой бихте ми препоръчали ?
Предварително благодаря за отговорите.
Поздрави,
Ивайло
. То като гледам каква е криза, мога да покарам асматик за година и да изплатя някой кредит.