Superb III под наем - откъде?

Всичко за Шкода Супърб, произведен от 2015г.
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
dando

Škoda Фен

Гараж: Superb 3 1.8 TSI

Мнение от dando »

Здравейте, Колеги,

Доста ми харесва третото поколение на Супърб и това е автомобилът, който наехме за нашата сватба. Не зная дали скоро ще имам възможност да си позволя покупка на един, дори и на старо, но съм любопитен да науча повече за колата и евентуално да я покарам.
Скоро ми предстои пътуване по пътя София-Силистра и обратно (около 1000 км общо) и вероятно ще ми бъде нужен по-комфортен автомобил спрямо моята Октавия 1. Пътуването ще се падне в края на месеца - събота, неделя и понеделник. Прецених, че това би могъл да бъде удобен повод да наема и изпитам Супърб.

За потенциална покупка в някой хубав ден най-много ми допадат плъг-ин хибридният модел и бензиновият агрегат с 272 (280) к.с., тъй като моят годишен пробег засега е доста ограничен (8000-10000 км) и няма сериозна вероятност скоро да се увеличи. Поради това ми се ще да наема автомобил с такава моторизация, който по възможност да бъде оборудван с DSG, някои асистенти и защо не с "матричните" светодиодни фарове и соларен покрив. Считам, че така ще успея да усетя най-добре автомобила и да преценя кои от екстрите са полезни за мен.

След кратка справка в Интернет намерих Супърб под наем само от Еуратек (https://www.skoda-auto.bg/our-services/rent-a-car) - 3 дни по 115 лв, но има и Уикенд тарифа - 260 лв (т. е. общо 260+115?); депозит автомобил - 600 лв; цените са с ДДС. Не е указано с какви параметри е колата, но ще изпратя запитване. Имам впечатлението, че повечето компании за отдаване на автомобили под наем предлагат дизелови модели. Цената ми се струва сравнително висока и в такъв случай е по-вероятно е предвид икономическата обстановка да пътувам с Октавията.

Повечето от останалите компании, които проверих (Top Rent A Car, Europcar, Hertz, enterprise), разполагат с Октавия и Пасат, но не и Супърб.

В тази връзка, коя компания или частно лице бихте препоръчали за наем на Супърб? Изискването ми е да има пълна застраховка, включително на гумите, джантите и стъклата, тъй като по нашите пътища не е рядкост да се срещат проблемни участъци.

Другото, което бях чел преди време е, че някои дилъри (може би на Киа?) предоставят възможност за тест драйв в продължение на няколко дни. Това също е удачен вариант, но не мисля, че Еуратек го предлагат, и със сигурност не мога да гарантирам скорошна покупка, особено на чисто нов автомобил :)

Ако темата не е в коректния раздел, моля, чувствайте се свободни да я преместите.
Благодаря Ви предварително!
Аватар
zloQQ

ŠKODA MASTER

Гараж: ŠKODA Octavia L&K 1.9 TDI AHF
ŠKODA Octavia vRS 2.0 TDI CR CEGA
Обратна връзка:

Мнение от zloQQ »

Знам, че БМВ предлагат подобен тестдрайв. За други марки - не съм чувал. За съжаление, тази практика е неглижирана по нашите ширини. Май, единствения вариант е Еуратек. Съмнявам се обаче да разполагат с автомобила към който си се насочил - хибрида. Вероятно под наем дават дизелови версии. Което е нормално, предвид по-ниския разход на гориво. Успех все пак и да споделиш развитието по темата! Пък скоро - дай Боже и нов хибрид в гаража да паркираш :)
Аватар
igeorgiev82

ŠKODA MASTER

Гараж: Octavia 3 FL 1.4TSI DSG-BLUE MAGIC

Мнение от igeorgiev82 »

Плъг-ин тестов имат ЕТ.Само не знам колегата как си мисли,че ще я вземе за тест и ще мине 1000км. [smilie=pardon.gif]
При всички марки,има ограничение в пробега,дори и да я вземеш за 2 дни.
Частно лице?Едва ли ще си даде някой колата за тест драйв,на напълно непознат човек,дори и срещу заплащане.
Още повече при тези условия,които си споменал(не че го няма всяка застраховка):
dando написа: 17.06.2020, 23:41:43 Изискването ми е да има пълна застраховка, включително на гумите, джантите и стъклата, тъй като по нашите пътища не е рядкост да се срещат проблемни участъци.
Само това ти условие,специално на мен ми вменява,че ще караш колата "душманската". [smilie=pardon.gif]
nmnikolov

ŠKODA MASTER

Гараж: ŠKODA Octavia Combi III FL Vision 1.5 TSI DPCA DSG

Мнение от nmnikolov »

@igeorgiev82, на мен по-скоро ми звучи като оплакване от нашите пътища. Без да се шофира душманската може да си нарежеш/спукаш гума, изкривиш джанта или да ти метне някой автомобил/тир пред теб камъче.
Изображение
Аватар
SimichOil

Škoda Ludicrous

Гараж: Toyota RAV4 - Plug-in Hybrid
Обратна връзка:

Мнение от SimichOil »

Аз счупих челно стъкло на Супърба - от малко камъче при каране градско - с около 50-60 км/ч. Застрахователите се направиха на ощипани и не ми признаха щетата и си платих 1500 лв за ново стъкло.
С дете бях в колата и не съм я карал душманската...късмет. Та в този ред на мисли, надали някое частно лице би си преотстъпило така колата дори и при наличие на застраховка.
Аватар
intense

Škoda Ентусиаст

Гараж: Octavia 3 FL 1.8 TSI DSG

Мнение от intense »

По-скоро желае в цената, която ще заплати да са включени тези рискове, за да не се налага евентуално да ги плаща сам.
Аватар
JORDITO

Почетен член

Гараж: Skoda Octavia III 1.6TDI-CR, 105PS + Arshinkov brothers

Мнение от JORDITO »

Ето най-лесното решение.Отиваш в Надежда и си говориш с човека.:
https://www.skoda-auto.bg/our-services/rent-a-car
Моята тема за колата : Škoda Octavia III Комби 1.6 TDI-CR 105 PS
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH

Мнение от Цецо75 »

SimichOil, Е как пък се направиха застрахователите на ощипани, досега никой не се е оплакал от отказ за стъкло... Това си е възлова щета, бахти дебилите... [smilie=diablo.gif]
Бееееее.....
Аватар
SimichOil

Škoda Ludicrous

Гараж: Toyota RAV4 - Plug-in Hybrid
Обратна връзка:

Мнение от SimichOil »

@Цецо75, Ето как....прибираме се от разходка извън града. Малкия спи в колата и на влизане в Русе едно камъче удари стъклото и направи точка. До нас - вече стъклото беше цепнато - една хубава дълга линия по цялата дължина. Спрях - обадих се на кол-центъра им да ги уведомя - всичко 6. Отидох след това да заведа щетата - снимки, чудесии - пак всичко точно. След месец звъня - хайде бе какво стана ? Отказана е щетата защото щетата я е имало още при първоначалния оглед. Търся си протокола от огледа - на него ясно пише - НЯМА ЗАБЕЛЕЖКИ. Хайде с него при застрахователя - отивам и ново 20 - имало го било на снимките при огледа при първичния оглед. Пиши писмо ми казаха - за преразглеждане. Писах писмо - пак чаках сума време - и пак отговор - щетата я е имало. Пак с кофите в офиса и от вратата започвам да крещя и да искам да видя снимките. И хоп снимка - на която се вижда на челното стъкло нещо леко зацапано. Само за сведение - колата е снимана от сигурно 4-5м - а точицата е пренебрежимо малка и дори да се зуумне не се вижда точка ли е, насрано от птичка ли е - какво е. И това е точно до номера на рамата на челното стъкло - т.е. няма как при оглед да не се види - то е на 1см от отворчето с надписа на рамата. Според общите условия - или оглед или снимков материал са достатъчни за да бъде отказана щета. 100 пъти им казах, че не са прави - ами съдете ни. Е как да ги съдя като през това време няма да мога да си оправя колата (защото е доказателство по дело), ще изгубя делото....защото имат снимка (която не е автентична, това е ясно). Да се занимавам с експертизи, снимки...чудесии - хайде няма да ставам втори Бойко Борисов да си тровя нервите със снимки и тъпаци. Платих си и съм с ново челно стъкло :-)
И след седмица ми изтичаше каското - и ми звънят едни весели, добронамерени да ми напомнят че изтича и да съм отидел да ми го подновят. С едно изречение я отказах жената много бързо и приключих сагата с Лев Инс !
dando

Škoda Фен

Гараж: Superb 3 1.8 TSI

Мнение от dando »

Благодаря на всички за отговорите! Явно Супърбът не е толкова популярен в агенциите за коли под наем.
zloQQ написа: 18.06.2020, 07:16:46 Пък скоро - дай Боже и нов хибрид в гаража да паркираш :)
Много ти благодаря, Велко! Мисля, че бях споменал, че гаражът ще бъде сравнително тесен, ама това да е проблемът - ако е налице автомобилът, ще се старая при паркирането. :)
igeorgiev82 написа: 18.06.2020, 09:11:42 Още повече при тези условия,които си споменал(не че го няма всяка застраховка):
[...]
Само това ти условие,специално на мен ми вменява,че ще караш колата "душманската".
Най-вероятно и аз не бих преотстъпил своя автомобил на напълно непознат човек, дори и да е по-стар и евтин.
За съжаление не всяка застраховка поема тези щети, а бих желал да са поети, понеже тези неща:
nmnikolov написа: 18.06.2020, 09:19:25 @ igeorgiev82, на мен по-скоро ми звучи като оплакване от нашите пътища. Без да се шофира душманската може да си нарежеш/спукаш гума, изкривиш джанта или да ти метне някой автомобил/тир пред теб камъче.
са ми се случвали по нашите пътища. Имах случай в чужбина с кола под наем автомобилът пред мен да хвърли камъче и, въпреки дистанцията, да удари и повреди челното стъкло. Оказа се, че застраховката не покрива гумите, джантите и стъклото, а каското като цяло е със самоучастие до около 500 евро при щета. Затова когато ползвам чужд автомобил, предпочитам да е с пълна застраховка, за да съм спокоен. Иначе който ме познава е наясно, че моят стил на шофиране е по-скоро диаметрално противоположен на "душманската". :)
JORDITO написа: 18.06.2020, 09:33:30 Ето най-лесното решение.Отиваш в Надежда и си говориш с човека.
Благодаря! Сега се обадих и човекът сподели, че за момента нямат Супърби за даване под наем, но скоро очакват нови. :)
Последно промяна от dando на 18.06.2020, 11:28:34, променено общо 1 път.
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH

Мнение от Цецо75 »

SimichOil, Бахти долните боклуци! Тия не ги доближавам и аз, само лоши отзиви имам за тях!

Сори на колегата за спама, ако искат модераторите да му почистят.

А ако пробва плъгина - да даде едно ревю, че това е все още рядка птица по нашите земи.
Бееееее.....
Аватар
SlipX

Škoda Фен²

Гараж: Skoda Superb III L&K 2.0 TDI 190 PS DSG 7 4x4
Skoda Fabia III 1.4 TDI DSG

Мнение от SlipX »

SimichOil написа: 18.06.2020, 10:51:08 @Цецо75С едно изречение я отказах жената много бързо и приключих сагата с Лев Инс !
Мда и аз имам подобни глупости с Лев инс, при завеждане на щета. Човека излиза гледа колата пипа щетата и ми вика "ааа ама то това с едно пастиране ще излезе каква щета завеждаш" при което аз шах. Пуснах си щетата, но така и не ми я признаха... След това прекратих с тях също.
Аватар
stefan L

Skoda Electric

Гараж: exOctavia 2.0TDI BKD powered by Gunter Service/ exGolf 7 R CJXC powered by Gunter Service/ Волво ЕХ30, 428 к.с.

Мнение от stefan L »

.
Последно промяна от stefan L на 18.06.2020, 18:10:31, променено общо 1 път.
Аватар
redalex

Skoda Electric

Гараж: i3

Мнение от redalex »

SimichOil написа: 18.06.2020, 10:51:08 Е как да ги съдя като през това време няма да мога да си оправя колата (защото е доказателство по дело), ще изгубя делото
Това не е вярно...трябвало е да ги съдиш.
nmnikolov

ŠKODA MASTER

Гараж: ŠKODA Octavia Combi III FL Vision 1.5 TSI DPCA DSG

Мнение от nmnikolov »

Дам, от Лев Инс трябва да се бяга като дявол от тамян... Ама какво да се очаква от компания на човек, който го стрелят с гранатомет и излиза и вика, че е станала грешка [smilie=pardon.gif] [smilie=sarcastic.gif]

@SimichOil, това са 1500 лв. Не знам как наистина си оставил нещата по този начин..
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Superb III”