Доста ми харесва третото поколение на Супърб и това е автомобилът, който наехме за нашата сватба. Не зная дали скоро ще имам възможност да си позволя покупка на един, дори и на старо, но съм любопитен да науча повече за колата и евентуално да я покарам.
Скоро ми предстои пътуване по пътя София-Силистра и обратно (около 1000 км общо) и вероятно ще ми бъде нужен по-комфортен автомобил спрямо моята Октавия 1. Пътуването ще се падне в края на месеца - събота, неделя и понеделник. Прецених, че това би могъл да бъде удобен повод да наема и изпитам Супърб.
За потенциална покупка в някой хубав ден най-много ми допадат плъг-ин хибридният модел и бензиновият агрегат с 272 (280) к.с., тъй като моят годишен пробег засега е доста ограничен (8000-10000 км) и няма сериозна вероятност скоро да се увеличи. Поради това ми се ще да наема автомобил с такава моторизация, който по възможност да бъде оборудван с DSG, някои асистенти и защо не с "матричните" светодиодни фарове и соларен покрив. Считам, че така ще успея да усетя най-добре автомобила и да преценя кои от екстрите са полезни за мен.
След кратка справка в Интернет намерих Супърб под наем само от Еуратек (https://www.skoda-auto.bg/our-services/rent-a-car) - 3 дни по 115 лв, но има и Уикенд тарифа - 260 лв (т. е. общо 260+115?); депозит автомобил - 600 лв; цените са с ДДС. Не е указано с какви параметри е колата, но ще изпратя запитване. Имам впечатлението, че повечето компании за отдаване на автомобили под наем предлагат дизелови модели. Цената ми се струва сравнително висока и в такъв случай е по-вероятно е предвид икономическата обстановка да пътувам с Октавията.
Повечето от останалите компании, които проверих (Top Rent A Car, Europcar, Hertz, enterprise), разполагат с Октавия и Пасат, но не и Супърб.
В тази връзка, коя компания или частно лице бихте препоръчали за наем на Супърб? Изискването ми е да има пълна застраховка, включително на гумите, джантите и стъклата, тъй като по нашите пътища не е рядкост да се срещат проблемни участъци.
Другото, което бях чел преди време е, че някои дилъри (може би на Киа?) предоставят възможност за тест драйв в продължение на няколко дни. Това също е удачен вариант, но не мисля, че Еуратек го предлагат, и със сигурност не мога да гарантирам скорошна покупка, особено на чисто нов автомобил
Ако темата не е в коректния раздел, моля, чувствайте се свободни да я преместите.
Благодаря Ви предварително!

![diablo [smilie=diablo.gif]](./images/smilies/diablo.gif)