Препоръки и мнения за аксесоари и поддръжка на Шкода автомобил
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
От днес съм с два нови датчика на диференциалното налягане. На пръв поглед стойностите са с около 10hpa по- ниски на място с 2500 оборота. Ще тествам как са нещата след завършила реген и ще пиша.
Благодаря @ЦецоNOL за датчиците
Благодаря на Сами @bega4kata за съветите.
Голямо благодаря на Тошко @todor87, който ми ги адаптира и монтира. Запозна се с малкия Деян и си поговорихме. S8цата е мръсен топ. Дължа му почерпка, обещано
Данни след смяна на сензори, протекла една нормална регенерация и след това една пусната през CarScanner от мен:
На място: 6 hPa
На място с 2500 оборота: 25 hPa
Ето стойности на диф налягане при движение съответно с 80 и 90 км/ч на 6 скорост.
С цялата газ на 4 скорост - под 240 hPa.
Заключение: Спирам да я мисля. След интервенцията има положителна промяна с около 10-15 процента що се отнася за диф налягането. Ходихме до Шипка през уикенда, минах около 300км и направи регенерация, не знам колко бях минал преди това в градски условия, сигурно към 50км.
Вече на два пъти ми прави впечатление ,че остатъчните сажди,след като приключи регенерацията падат много - предния път на 4.6 гр. ,а вчера на3.92 гр. Дали нещо не тръгна да се скапва ? Иначе интервалите са нормални както обикновенно 180-200 км градско и регенерация и 350-400 км извън града и регенерация .
Малко данни около 3-4000км след смяна на датчиците. Нещата определено са по- добре и извънградско почти винаги регенерира по calc. Налягането е добре. Не е достатъчно само да се довършват регенерациите, колата си иска и километри извън града.
Здравейте група,от скоро съм собственик на страхотен скаут 3 ФЛ ,дсг 184 кс
Лошото е, че хубавото свършва тук
Почти не излиза от регенерации
На празен ход сажди не трупа и само тогава в регенерация сваля саждите
Дам ли газ нещата излизат извън контрол,измерените стойнойности растат в еденици за секунда и след 3_4 км отново е в регенерация...
Не знам от къде да я почна ,забелязах че дюзите са сваляни
Грешки не записва никакви
От тях ли да тръгна?
Тези дни ще видя какво показват
Трябва да го махаш за съжаление. Тя и масло буга в него....не е ок работата.
Трябва да оставиш катализатора,остави нох сондите да работят,за да не мирише. Спри агра на топлообменника му байпасни водата. Мн е важно това, щото же завира.
GUNTER SERVICE ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
С медна тръба за климатици(да мога да я кривя) и го заобикалям топлообменника,който обикновено хем е задръстен,хем е препечен заради това че е задръстен и хем прави проблеми с водната с-ма - (я ще пуска,я ще цапа със сажди,я ще ври и опича антифриза,я ще прави въздушна възглавница и ще хвърля водата).Все шибани работи . Разични видове има на тръбите като разположение. Едните са по-малко трудни от другите трудни
GUNTER SERVICE ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ