Октавия 4 / Octavia IV Facelift - общо обсъждане на модела
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- GSH
- Гараж: Skoda Octavia IV (MY23) - 1.5 TSI, 6M, Business
При мен това беше една от основните причини да избера ръчката, все пак си мисля, че ако се държи кутията на спорт няма да го има това гасене и коустване или се бъркам?
- bega4kata
- Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196 - Обратна връзка:
На спорт не е комфортно. Държи излишно високи обороти без натоварване и това при нормално шофиране нито е ефективно,нито е приятно.
GUNTER SERVICE

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ

-
Kiko Varna
- Гараж: Градски Транспорт София
На Спорт вие като луда и пак не върви
Но щом Шкода ще правят всичките им малки двигатели, явно ще изкарат гаранцията. Евентуално.
Но щом Шкода ще правят всичките им малки двигатели, явно ще изкарат гаранцията. Евентуално.
На морето колите са най-бързи!
- Архимандрит Дионисий
- Гараж: SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 280 к.с.
Старата любов:
SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 190 к.с.
SKODA OCTAVIA 1.4 TSI
150 к.с.
Аз за момента намерих някакво решение и работи. Новия Супърб в нормален режим също минава на свободна при отнемане на газта. Съвсем случайно разбрах, че когато е на спорт не го прави, то е коментирано тука ама всички се оплакват от високите обороти. Аз минавам в спортен режим от бутона и чрез лоста връщам кутията в нормален и си върви на скорост и не ръмжи. Отделно в този режим е по-отзивчива. Не съм пробвал, но предполагам, че може на индивидуал да се настрои спорт на мотора и след като се активира от ръчката да се мине в нормал и реално колата, ще е в нормален режим без да минава по енерция.
- bega4kata
Tiguan TDI 4motion
Е, като натиснеш старт стоп бутона гаси ли мотора в движение?Архимандрит Дионисий написа: 20.10.2025, 14:58:47 Аз за момента намерих някакво решение и работи. Новия Супърб в нормален режим също минава на свободна при отнемане на газта
GUNTER SERVICE

- Архимандрит Дионисий
- Гараж: SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 280 к.с.
Старата любов:
SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 190 к.с.
SKODA OCTAVIA 1.4 TSI
150 к.с.
При мен никога не го гаси в движение. Това е май при 1.5 мекияхибрид.bega4kata написа: 20.10.2025, 16:50:36 Архимандрит Дионисий написа: 20.10.2025, 14:58:47
Аз за момента намерих някакво решение и работи. Новия Супърб в нормален режим също минава на свободна при отнемане на газта
Е, като натиснеш старт стоп бутона гаси ли мотора в движение?
- bega4kata
Tiguan TDI 4motion
И аз това ти казвам. Ти защо даваш пример с твоята, която не е такава ![pardon [smilie=pardon.gif]](./images/smilies/pardon.gif)
Моята гаси мотора всеки път като върна гаста на нормал. Но ако натисна старт стоп бутона, който е на дамия старт бутон, не гаси при никакви ситиации. Нито на светофар, нито в движение. Тоест става като твоята с натиснат старт стоп бутон, а е МЕКхибрид.
Моята гаси мотора всеки път като върна гаста на нормал. Но ако натисна старт стоп бутона, който е на дамия старт бутон, не гаси при никакви ситиации. Нито на светофар, нито в движение. Тоест става като твоята с натиснат старт стоп бутон, а е МЕКхибрид.
GUNTER SERVICE

- ba7ka7a
- Гараж: Octavia 4 FL Combi 2.0TSI 4x4
В края на лятото карах за няколко дни под наем 1.5 еТСИ Голф 2025-та година .... е това нещо със 150 на магистралата като му отнемеш газта гасеше мотора.. после палеше от летящ старт с някакви луди обороти... няма такава простотия честно!
![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
- Bobeca
- Гараж: Бял комбиниран уред
Чичо Roomster 1.9 TDI BSW
Гледате си пътя и си карате. Какво ги гледате тея обороти. Като бях с О4 1.5 mhev и въобще не разбирах кога е изгасила и кога е запалила на магистралата.
- nedra
Напоследък попадам на обяви за Голф 8 eTSI 150/130 кс 2020-2021г с автоматична скорстна кутия. Доколкото разбирам от по-горните мнения освен старт-стоп системата двигателя се гаси автоматично при отнемане на газта и това няма спиране. Правилно ли съм разбрал?
-
maiden
Да.bega4kata написа: 20.10.2025, 16:50:36Е, като натиснеш старт стоп бутона гаси ли мотора в движение?Архимандрит Дионисий написа: 20.10.2025, 14:58:47 Аз за момента намерих някакво решение и работи. Новия Супърб в нормален режим също минава на свободна при отнемане на газта
На Спорт обаче не го гаси.
-
Zhelyazkov89
- Гараж: Citigo 1.0 MPI
EX Octavia 3 FL 1.8 TSI Vision
EX Fabia 3 FL Edition 1.0 MPI
EX Superb 2 FL, 2.0 TDI CR, 4x4
EX Superb 3 FL Edition, 2.0 TDI 7DSG, 4x4
EX Haval H6 3rd gen 2.0 204, 4x4
Octavia 4 FL 1.5 mHEV Edition 130
Минавам да кажа, че миналата седмица шофирах над 3000км по магистрали из Европа, колата си гасеше редовно с по 130 - 140 км в час и нито за секунда не съм се чувствал дискомфортно или под риск. 1.5 мек хибрид. Ако човек не гледа оборотомера и слуша музика, не може да разбере кога пали и гасне. Карайте си колите и не го мислете.
-
Joro kanara
Здравейте колеги! Колко бързо загряват вашите дизели сутрин при тези температури? Питам понеже моята явно нещо не е наред. Примерно тази сутрин при 7 гр. външна температура стигна 50 градуса за 10 мин. и изминати 4 км в града. Докато стигна до работа за15 минути и 7 км. вдигна температурата на 60 градуса. Подобни са показанията почти всяка сутрин просто днес ги засякох точно. Имам чувството, че миналата зима загряваше по-бързо, но Август месец бях в Еуратек за обслужване на ангренаж, водна помпа и т.н и ме съмнява да не би от това вече да загрява по-бавно, ако нещо не са направили както трябва.
Octavia IV 2.0 TDI 150 к.с 2020 г
-
NRG
- Гараж: Октавиа 3 2.0D
Моя в нормални условия/температура градско му трябват до 90 сигурно 30-40 минути. Ако веднага излезна извън градско, с нормално каране, му трябват 20-на километра.
- Lemi_
- Гараж: Kodiaq FL TSI 190 h.p.
Някой пробвал ли е на автопилот дали също изключва от скорост?Архимандрит Дионисий написа: 20.10.2025, 14:58:47 Аз за момента намерих някакво решение и работи. Новия Супърб в нормален режим също минава на свободна при отнемане на газта. Съвсем случайно разбрах, че когато е на спорт не го прави, то е коментирано тука ама всички се оплакват от високите обороти. Аз минавам в спортен режим от бутона и чрез лоста връщам кутията в нормален и си върви на скорост и не ръмжи. Отделно в този режим е по-отзивчива. Не съм пробвал, но предполагам, че може на индивидуал да се настрои спорт на мотора и след като се активира от ръчката да се мине в нормал и реално колата, ще е в нормален режим без да минава по енерция.
I ask you to judge me by the enemies I have made