Въпроси от нов/бъдещ собственик
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- sh0g0_
- Гараж: Superb III Estate L&K 2.0TDI
@marcas, е прав за осветяването и че дори за 1-2 секунди да го направиш, това се наслагва защото се разминаваш със стотици коли. Дефакто обаче за да работят матриците те трябва да засекат, че отсреща идва кола, следователно дори и на двупосочен път пак осветяваш за 1-2 секунди насрещния, докато колата го регистрира и превключи на къси. Което само по себе си обезмисля матрицата и дадените пари за нея.
Единствения вариант да не светиш на никой в нито един момент е да си караш на ръчно и като видиш, че зад завоя се задава някой да си превключиш сам на къси.
Разбира се това с матриците и засичането е засилено на магистрала поради мантинела и тн, но в общия случай пак светиш дори и за секунда на отсрещния.
Поправете ме ако греша.
Единствения вариант да не светиш на никой в нито един момент е да си караш на ръчно и като видиш, че зад завоя се задава някой да си превключиш сам на къси.
Разбира се това с матриците и засичането е засилено на магистрала поради мантинела и тн, но в общия случай пак светиш дори и за секунда на отсрещния.
Поправете ме ако греша.
- Архимандрит Дионисий
- Гараж: SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 280 к.с.
Старата любов:
SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 190 к.с.
SKODA OCTAVIA 1.4 TSI
150 к.с.
Голяма драма стана с тези фарове, апък да ми обясняват и как нямало смисъл от матрични евала. Той един познат на времето си поръча нова Корола с халогенни крушки, защото ксеноновите били 300лв. и ако трябвало да сменя боляло. Абе ти си дал 40 бона за кола едни крушки ти свидят да смениш. Айстига глупости при мен си работят перфектно и споделям същото мнение на магистралата лявата секция работи адекватно. Отделно фаровете са толкова добре отрязани светлинните потоци, че карайки в дясна лента почти не хвърлят в насрещната лента. Отделно тези дето светкат от един километър, че ги заслепявам да имат да вземат. За тировете подкрепям, предполагам в скоро време тези най-горните им габарити ще ги направят по ярки зада хващат камеритe. Сега като се замисля аз и преди съм правил ренгенови снимки на тирове на който точно тези габарити не се забелязват.
- Tuscany
- Гараж: Skoda Superb III Combi Facelift L&K, 2.0 TSI, 280hp
Добре де, ние знаем или не знаем дали фаровете ползват навигацията? И възможно ли е в някоя от екстрите да е скрита тази функция? High vs Low асистенти или пък Columbus-a? И дали имаш връзка с кораба майка или не?
Не знам дали ще мога да изляза скоро на магистрала по тъмно, нещо не мога да намеря твърда информация. От преди месец един се оплаква, че изобщо нямал дълги на левия фар на магистрала.
Не знам дали ще мога да изляза скоро на магистрала по тъмно, нещо не мога да намеря твърда информация. От преди месец един се оплаква, че изобщо нямал дълги на левия фар на магистрала.
Current: Skoda Superb III Combi Facelift L&K, 2.0 TSI 280hp - 2024г
Ex: Opel Insignia A Sports Tourer FL 2.0 TDI Automatic 170hp - 2016г
Ex: Opel Vectra C FL 2.2 Direct Automatic 150hp - 2008г
Ex: Audi A6 Avant C4 Quattro 2.5 TDI 140hp - 1996г
-
nitro
- Гараж: Skoda Karoq 1.5 tsi DSG7 MY24
Карайте си колите и не се филмирайте за глупости!
-
ИзтрЪпнал
- Гараж: kamiq style 1.5tsi evo2 6m my23
Архимандрит Дионисий написа: 15.03.2024, 15:12:42 Отделно тези дето светкат от един километър, че ги заслепявам да имат да вземат
- naster
- Гараж: Superb III L&K 2.0TDI 140kW DSG7 4x4 MY19
Suzuki V-Strom DL650 XT MY21
Именно. Моята констатация 1:1!Архимандрит Дионисий написа: 15.03.2024, 15:12:42 карайки в дясна лента почти не хвърлят в насрещната лента

- Архимандрит Дионисий
2.0 TSI 280 к.с.
Старата любов:
SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 190 к.с.
SKODA OCTAVIA 1.4 TSI
150 к.с.
Вчера за спорта пробвах с позицията на ключа за фаровете. Когато е директно на къси от лоста работят като обикновени. На пред дълги, назад къси.
- Архимандрит Дионисий
2.0 TSI 280 к.с.
Старата любов:
SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 190 к.с.
SKODA OCTAVIA 1.4 TSI
150 к.с.
Ето и клипчета за фаровете на Superb 3 как мърдат.
- Архимандрит Дионисий
2.0 TSI 280 к.с.
Старата любов:
SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 190 к.с.
SKODA OCTAVIA 1.4 TSI
150 к.с.
Вчера също така за спорта покарахме мало заедно около 100км. аз със 2.0 TSI 190 и брата със 2.0 TDI 190 4х4. При положение, че сме карали заедно с еднакво темпо и скорости, няколко старта, няколко пъти до 2хх+, разхода, изминато разстояние и средна скорост в края ни бяха едно към едно.
Относно вървенето от място 4х4 скача изведнъж но до към 100 вече съм го настигнал и леко изпреварил. От 100 нагоре до към 140 вървят на кантар после лек превес на бензина около 1-2 коли до към 2хх и от там нататък вървят на едно.
Покарах и дизела и сега разбрах защо намирате проблеми с работата на DSG определено там кутията държи много ниски обороти на дадената предавка и при леко подаване на газ все едно нищо не се случва, трябва още малко да се натисне при което връща предавка и тръгва. Също така при скорост 90-110 на 7 оборотите са около 1200, при което този проблем е най-проявен даваш газ и нищо не се случва или при подаване на газ смъква на 6 и при каране около тази скорост кутията постоянно сменя 6-7-6-7. При бензина това поведение го няма реално оборотите непадат под 1500 и при леко подаване на газ колата си потегля. При 90-110 оборотите са около 2000 и при леко подаване на газ колата си тръгва на 7 без проблеми или да смъква предавка.
Другото което констатирахме е при потегляне дизела при спряла кола изписва 1 предавка подаваш леко газ оборотите отиват до 1500 и вече е изписала 2 почти не се усеща смяната все едно тръгва на 2 и потеглянето е едно мазно все едно на полусъединител. При бензина си тръгва на 1 до към 2000 оборота и слага 2, отчетливо се усеща смяната на предавка, нямаго това мазно потегляне, а поскоро се усеща по-рязко тръгване.
Относно вървенето от място 4х4 скача изведнъж но до към 100 вече съм го настигнал и леко изпреварил. От 100 нагоре до към 140 вървят на кантар после лек превес на бензина около 1-2 коли до към 2хх и от там нататък вървят на едно.
Покарах и дизела и сега разбрах защо намирате проблеми с работата на DSG определено там кутията държи много ниски обороти на дадената предавка и при леко подаване на газ все едно нищо не се случва, трябва още малко да се натисне при което връща предавка и тръгва. Също така при скорост 90-110 на 7 оборотите са около 1200, при което този проблем е най-проявен даваш газ и нищо не се случва или при подаване на газ смъква на 6 и при каране около тази скорост кутията постоянно сменя 6-7-6-7. При бензина това поведение го няма реално оборотите непадат под 1500 и при леко подаване на газ колата си потегля. При 90-110 оборотите са около 2000 и при леко подаване на газ колата си тръгва на 7 без проблеми или да смъква предавка.
Другото което констатирахме е при потегляне дизела при спряла кола изписва 1 предавка подаваш леко газ оборотите отиват до 1500 и вече е изписала 2 почти не се усеща смяната все едно тръгва на 2 и потеглянето е едно мазно все едно на полусъединител. При бензина си тръгва на 1 до към 2000 оборота и слага 2, отчетливо се усеща смяната на предавка, нямаго това мазно потегляне, а поскоро се усеща по-рязко тръгване.
- Stoyanov
- Гараж: Superb III, L&K, TSI 190 к.с.
BMW 3 e92, 400+ к.с.
@Архимандрит Дионисий, евала, много добър и полезен за информация тест.
А при леко каране най-вероятно дизела ще е по-икономичен? Имате ли наблюдение върху разхода при такова каране?
Като цяло иначе точно същата разлика в ускорението бих очаквал и аз, обикновено на едни и същи коне бензина е една идея по напред, но вървенето е общо взето същото. И в същото време сигурно субективно дизела се усеща по-бърз?
Ти като я покара остана ли с впечатлението, че дизела поема с лекота, сякаш има много повече потенциал чисто като усещане?
А при леко каране най-вероятно дизела ще е по-икономичен? Имате ли наблюдение върху разхода при такова каране?
Като цяло иначе точно същата разлика в ускорението бих очаквал и аз, обикновено на едни и същи коне бензина е една идея по напред, но вървенето е общо взето същото. И в същото време сигурно субективно дизела се усеща по-бърз?
Ти като я покара остана ли с впечатлението, че дизела поема с лекота, сякаш има много повече потенциал чисто като усещане?
- Архимандрит Дионисий
2.0 TSI 280 к.с.
Старата любов:
SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 190 к.с.
SKODA OCTAVIA 1.4 TSI
150 к.с.
Небих казал, че ще е по-икономичен, тя икономията му отива във въртене на железата.Stoyanov написа: 19.03.2024, 10:50:54 @Архимандрит Дионисий, евала, много добър и полезен за информация тест.
„Ти като я покара остана ли с впечатлението, че дизела поема с лекота, сякаш има много повече потенциал чисто като усещане? “
Ами не даже ми се стори тромав. Определено бензина се усеща по-пъргав и върви с една лекота. Това определено е и заради поведението на кутията което съм описал при дизела. Бензина когато и да бутнеш педала върви, дизела явно заради икономия и евростандарти е все едно винаги в турбо дупка.
Като цяло съм много доволен от поведението на 2.0 TSI мотор. Дърпа през целия дизпазон на оборотите има страшна отзивчивост и отговор на педала за газ. А и звука като натиснеш гали ухото.
- Мичев
- Гараж: Superb 2.0TDI, 147KW DSG
Много ясно
Та за другите неща може и да е така, но разхода просто не го вярвам да е еднакъв.
- Архимандрит Дионисий
2.0 TSI 280 к.с.
Старата любов:
SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 190 к.с.
SKODA OCTAVIA 1.4 TSI
150 к.с.
Тои разхода естествено зависи от начина на каране и колко се натиска колата. Когато дадох Супърба на бащата на женами да го пробва навъртя едни 60км. извън града като той си караше по ограниченията и ускоряваше едвам едвам ( той така си кара попринцип ) еми разхода беше под 5/100. Аз такъв разход немога да направя моя стил на каране е доста различен. Това което дадох по-нагоре като данни е от това което снощи засякохме. Гледам, че си от Варна може и с теб да го направим просто за статистиката.Мичев написа: 19.03.2024, 12:31:06 Много ясно . Разград - Варна, като умишлено минах по стария път и от Ветрино излязах на магистралата. На първия светофар във Варна разхода беше 4.3. Докато се приберем стана 4.8. Между София и Бургас по магистралата с настъпване рядко прехвърлям 6.5/100.
Та за другите неща може и да е така, но разхода просто не го вярвам да е еднакъв.
Интересно ми е какъв ти е средния разход за дългия интервал. При мен за близо 2000км. е заковал на 8.9/100км.
- atanashh
- Гараж: Octavia 4 RS TDI 4x4 7DSG
Аз такъв разход не съм виждал с този мотор на Октавията дори. Нищо под 5 и нещо
- Tuscany
- Гараж: Skoda Superb III Combi Facelift L&K, 2.0 TSI, 280hp
В името на дискусията ще ви кажа разхода ми до Банско от София и обратно в режим на разработване (разбирай, ненадвишаване на 3000 оборота) - до там 8.2, наобратно 7,8. Не съм се лишил от нищо, единственото, което не съм правил, е да надвишавам оборотите. Като на магистралата карах на "ластици", за да не поддържам обороти. При 140 съм на около 2300 оборота.
Това от 280hp.
Това от 280hp.
Current: Skoda Superb III Combi Facelift L&K, 2.0 TSI 280hp - 2024г