Всичко за Шкода Октавия, произведена от 2013г. до днес
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
igeorgiev82 написа: 04.09.2019, 17:28:43
9.4кг.са,което мисля е ОК.
Здравей, не се предоверявай на данни от търговците и производителите. Когато проучвах теглото на моите джанти срещнах различна информация, от производителя ми отговориха, че модела в размер 7х17 ЕТ49 е точно 10 кг. При получаването претеглихме джантите на кантар в Еконт - 9.35 кг. Имам снимка на показанията на кантара по напред в темата.
Здравейте, като наш потенциален клиент, проявил интерес към OZ джанти. Искаме да Ви кажем, че в момента имаме комплект OZ Ultralleggera 19x8J ET45 5x112 - Редовна цена 1099,20лв на брой. Цена сега : плащате 3 броя, получавате 4 - т.е. 3297,60 за комплект
На мен са ми големи 19-ки, но ако някой колега тук прояви интерес, може да се свърже с продавача:
Всякакви видове автомобилни джанти. За всички автомобили. Възможност за окомплектоване с гуми. За всякакви въпроси ни пишете или � 088 7026778 � 088 4399418
Написах им, че ще уведомя Шкода Феновете за тази оферта, пък ако някой се реши....
Здравейте,
миналата година си направих зимен комплект гуми и джанти (стоманени). Питането ми е дали сменяте и болтовете, нали се различават, едните са на конус, другите не. Може ли да има някакви проблеми ако не се сменят.
Колега, какъв ти е летния и какъв е зимния комплект? ОЕМ джанти ли са и в двата случая? Ако отговора е да - използваш си оригиналните болтове с обла глава. Болтове с конусна глава се срещат често при афтър маркет джантите (алуминиевите).
"Ако виждаш дървото, което ще уцелиш след малко, това се нарича недозавиване; ако само го чуваш и усещаш, значи става дума за свръхзавиване" - Walter Röhrl
"Ако виждаш дървото, което ще уцелиш след малко, това се нарича недозавиване; ако само го чуваш и усещаш, значи става дума за свръхзавиване" - Walter Röhrl
Здравейте, колеги!
Мислех да вземам комплект железни джанти 15 цола за Октавията, съответно и зимни гуми. Разглеждайки обявите в нет-а си харесах 15 цола лети джанти Dezent, размер 6 1/2 Jx15 5x112 централен отвор 57.1 ET 48. Съответно мисля да взема гуми 195/65/15. Въпросът е, ще станат ли тези джанти на Октавията? Четох темата с размерите, четох и в нет-а, така че мисля няма да имам проблем. С малкия двигател съм и не би следвало да има проблем със спирачните апарати. Вие какво ще кажете?
П.П.: Резервната е 205/55/16, съответно при минаване на размер 195/65/15 и евентуално спукване на гума ще даде грешка от различните диаметри, прав ли съм?
Е що да дава грешка, 205/55/16 и 195/65/16 са идентични като външен ринг. Това са си заводските размери на колата, не трябва да се сърди.
Обаче имай предвид, че заводските 15ки са с ЕТ43. Това значи, че ЕТ48 ще седи още по-прибрано към центъра на колата, да не вземе да опре отвътре? Хората гледат да ги разкрачат, ти ги събираш...
Цецо75, мислех си дали тези 3мм разлика в диаметъра не са проблем. Иначе за ЕТ се заблудих, по-малък офсет означава по-издадена навън джанта, нали? Чудя се и дали да не си взема железни, те пък са с ЕТ33. Ще помисля! Благодаря!