Шкода Октавия З - Представяне, мнения, впечатления
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- bega4kata
- Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196 - Обратна връзка:
Значи, 150 върви много повече от предното 140,било то комън рейл или пд.
Но ако искаш 4х4 трябва да е 184. И ще върви като 150 на предно.
Но ако искаш 4х4 трябва да е 184. И ще върви като 150 на предно.
GUNTER SERVICE

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ

-
sntxs
Хора, супер сте! Да си призная не очаквах да получа 2 отговора за по-малко от 10 минути
Отстъпка от 10% за RS версията би ме устроила напълно. Следващата седмица е ясно, че ще отида до Еуратек да видим какво ще предложат.
Забравих да вметна в по-горния пост, че настоящият ми автомобил е Пасат Б7 140 к.с. на предно предаване. Супърб ми идва прекалено голям за нуждите, затова съм се насочил към Октавия-та. В общи линии търся по-динамична кола от сегашната ми, задължително с 4х4 и автоматик.![yahoo [smilie=yahoo.gif]](./images/smilies/yahoo.gif)
Отстъпка от 10% за RS версията би ме устроила напълно. Следващата седмица е ясно, че ще отида до Еуратек да видим какво ще предложат.
Забравих да вметна в по-горния пост, че настоящият ми автомобил е Пасат Б7 140 к.с. на предно предаване. Супърб ми идва прекалено голям за нуждите, затова съм се насочил към Октавия-та. В общи линии търся по-динамична кола от сегашната ми, задължително с 4х4 и автоматик.
![yahoo [smilie=yahoo.gif]](./images/smilies/yahoo.gif)
-
Sec8200
- Гараж: под наем
sntxs, колега след тези уточнения аз бих ти препоръчал да гледаш супърб 4х4 190кс - цената му ще е най-добра, защото чистят дизелите, а и Супърба се равнява на Пасата по качество и позициониране.
Какъв ти е профила на каране, искам да те предупредя,че регенерациите в градска среда на новите са по-чести и дразнещи, но пък системата е направена сякаш по-малко да се налага ТИ зорлям да я чистиш.
Какъв ти е профила на каране, искам да те предупредя,че регенерациите в градска среда на новите са по-чести и дразнещи, но пък системата е направена сякаш по-малко да се налага ТИ зорлям да я чистиш.
- bega4kata
- Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196 - Обратна връзка:
Рс 4х4 184 не бих взел, щото е ебаси бавния рс.Всеки ще те препарира.
Обикновена 4х4 си вземи. Вижън 184.
GUNTER SERVICE

-
kograman
Да попитам, защото ...?bega4kata написа: 05.10.2019, 21:16:53 Рс 4х4 184 не бих взел, щото е ебаси бавния рс.Всеки ще те препарира.
Someone's opinion of you does not have to become your reality
- slavkoff
- Гараж: подземен
- Обратна връзка:
Е, ти пък, ако е рейсър щеше да се спре на 230 или 245. Нека да гледа РС дизел, поне визията е брутална....bega4kata написа: 05.10.2019, 21:16:53 Рс 4х4 184 не бих взел, щото е ебаси бавния рс.Всеки ще те препарира.
VRS
- bobo80
- Гараж: Oktavia 3 VRS TDI DSG
Mercedes-Benz W212 350CDI
Аз също не бих взел RS защото минусите са повече от плюсовете. Визията е за пешаходците а за теб е комфорта, който липсва. Rs ка само бензин. Аз лично го разбрах по скъпия начин.
-
sntxs
Колегата,@slavkoff, е прав-не търся най-„рейсърската“ версия (от гледна точна на конски сили) на Октавия, както и, че RS визията е един път.
Държа колата визуално да ме „грабне“.. ако това не стане-то, тя просто не е моята. Ще карам колата поне 7-8 години, така че искам да знам, че и след този период ще изглежда все така актуално и агресивно (както е със старите RS Октавии).
@Sec8200, цикълът ми на каране е 50/50 (градско/извънградско). Правя по 12-15 000 км/година и единствената причина да не предпочета бензинът, е че нямам никакъв опит с бензинови двигатели досега (карал съм само дизели и в общи линии знам какво и кога се очаква да се развали при тях), а и съм останал с впечатлението, че бензините на ВАГ групата не са от най-сполучливите при по-продължителна експлоатация (нека колегите с бензин не се засягат, това е лично мнение на база мнения в други форуми на марки от ВАГ групата плюс негативни мнения на познати с прословутия 2.0TFSI мотор на Ауди/VW). Относно Супърба:съгласен съм, че е конкурент на Пасата, но ми идва прекалено голям като размер, а и цената му (на LK оборудването) ми е над бюджета, но иначе е страхотен модел.
@bobo80, би ли споделил по-подробно (може и на лично ако предпочиташ) какво не ти допада в твоята RS-ка?
Държа колата визуално да ме „грабне“.. ако това не стане-то, тя просто не е моята. Ще карам колата поне 7-8 години, така че искам да знам, че и след този период ще изглежда все така актуално и агресивно (както е със старите RS Октавии). @Sec8200, цикълът ми на каране е 50/50 (градско/извънградско). Правя по 12-15 000 км/година и единствената причина да не предпочета бензинът, е че нямам никакъв опит с бензинови двигатели досега (карал съм само дизели и в общи линии знам какво и кога се очаква да се развали при тях), а и съм останал с впечатлението, че бензините на ВАГ групата не са от най-сполучливите при по-продължителна експлоатация (нека колегите с бензин не се засягат, това е лично мнение на база мнения в други форуми на марки от ВАГ групата плюс негативни мнения на познати с прословутия 2.0TFSI мотор на Ауди/VW). Относно Супърба:съгласен съм, че е конкурент на Пасата, но ми идва прекалено голям като размер, а и цената му (на LK оборудването) ми е над бюджета, но иначе е страхотен модел.
@bobo80, би ли споделил по-подробно (може и на лично ако предпочиташ) какво не ти допада в твоята RS-ка?
- slavkoff
- Гараж: подземен
- Обратна връзка:
Както винаги, ще кажа едно, колега, посети ЕТ, направи тест драйв и сподели усещането. Сега само гадаем.
Аз, винаги бих заложил на ВРС визията, дори в дизелов вариант. В моят случай, изминах за 1 година и 6 месеца 45к километра, карам бензинова РСка и не съм имал проблеми, освен тракане в конзолата на стъклата, разшиване на седалището на седалката и веднъж изписа загуба на антифриз.
Разхода ми извън града по магистралата е 6.2 при скорост от 120-125км.ч. В града даже не си правя труда да го засичам... от много неща зависи.
Надявам се, че горните 5 реда ти дават някаква насока, ако решиш да дадеш шанс и на бензиновата РСка.
Аз, винаги бих заложил на ВРС визията, дори в дизелов вариант. В моят случай, изминах за 1 година и 6 месеца 45к километра, карам бензинова РСка и не съм имал проблеми, освен тракане в конзолата на стъклата, разшиване на седалището на седалката и веднъж изписа загуба на антифриз.
Разхода ми извън града по магистралата е 6.2 при скорост от 120-125км.ч. В града даже не си правя труда да го засичам... от много неща зависи.
Надявам се, че горните 5 реда ти дават някаква насока, ако решиш да дадеш шанс и на бензиновата РСка.
VRS
- igeorgiev82
- Гараж: Octavia 3 FL 1.4TSI DSG-BLUE MAGIC
При този пробег,вземи бензин!Минус е,че няма 4х4,но с бензиновия двигател,DSG-то работи по адекватно.
- meneldor
- Гараж: Tesla Y 2025 Premium - Dual Motor, Long Range
Honda Pilot Touring AWD 2017
И аз на свой ред да попитам в първото си мнение. Правих тест драйв на 1.5 бензин, но искам 2.0, 4х4 комби, dsg. Финалната цена от ЕТ е 52к от преди месец. Нищо не намирам за този двигател. Може ли да даде някой мнение за тази конфигурация. Друг автомобил от ВАГ не съм имал.
- odo
- Гараж: Х3 М40i
-
NRG
- Гараж: Октавиа 3 2.0D
Месец преди да излезе Октавиа 4, да купуваш фейслифт... незнам.
- meneldor
- Гараж: Tesla Y 2025 Premium - Dual Motor, Long Range
Honda Pilot Touring AWD 2017
Аз не знаех, че ще излиза
Сега вече ще изчакам, но дано не ги скопят с някоя нова еко норма.
-
Sec8200
- Гараж: под наем
meneldor, те вече са скопени и сега. Дизелът DPF+AdBlue. Бензинът вече има и той OPF/GPF.
Не знам още колко да ги скопят към момента, макар, че Мазда последните поколения заради норми вече ускоряват до 100 с над секунда, използвайки същите двигатели..
Не знам още колко да ги скопят към момента, макар, че Мазда последните поколения заради норми вече ускоряват до 100 с над секунда, използвайки същите двигатели..