Имате ли проблеми с Октавия 4 ?
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- димон
- Гараж: Octavia 4 FL TDI
- Обратна връзка:
Имам познат с O4 FL , март 2025, бензин, ръчка, едишън.
Оплаква се от потене на фаровете и стоповете.
Моята е май и все още не съм виждал това. Да чукна на дърво!!!
Споделете някой с ФЛ дали има проблеми с потенето!
Оплаква се от потене на фаровете и стоповете.
Моята е май и все още не съм виждал това. Да чукна на дърво!!!
Споделете някой с ФЛ дали има проблеми с потенето!
- РАПАН
- Гараж: Skoda Fabia 2, Octavia 4 FL.
Имам го. Но е при някакви специални условия. При доста ниски температури под 0, или след измиване на колата (водата е ледена по мивките)карам ,карам стигам до където трябва.Гледам че са потни най долу ,но след престой го няма изпотяването.
- bega4kata
- Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196 - Обратна връзка:
Всички автомобили нови го имат този проблем с изпотяването.
GUNTER SERVICE

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ

-
svil40
Аз съм със същия модел,но го нямам този проблем.
- bega4kata
- Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196 - Обратна връзка:
svil40, рядко я миеш и нямаш гараж 
GUNTER SERVICE

-
Mitko
- Гараж: Оctavia Mk4 1.5 DSG e-tec
От няколко дни заключването на колата със сензора на дръжките започна да не работи. Днес смених батерията на дистанционното и няма разлика. Имам чувството, че започна да прави мизерии след един ОТА ъпдейт, който ми излиза за инсталиране всеки ден, въпреки че винаги давам да го инсталира. Колата е Октавия 4 2021. Някой с подобни проблеми? Чета че е може да е свързано със вода която влиза в дръжките. Факт че последните дни карам само в дъжд, но преди не помня да ми е правило проблеми.
- dido123
- Гараж: Škoda Octavia 3 2.0 TDI DSG
- Обратна връзка:
Направи я да се заключва като се отдалечиш, със сензора не е много удобно!
-
Mitko
При мен няма такава опция. Мисля, че е само при фейслифта. Имам "Unlock vehicle when approaching" и дали KESSY да е активна или не. А и не мога да разчитам на това. Свикнал съм просто да прекарам пръст и работеше 5 години 99%. С много редки изключения. Сега обаче е много зле. От 10 опита хваща 1 път на различна брава.
-
Shunkar
И на мен ми го направи скоро, но си помислих, че е от дъжда. Моята също е 2021г. и няма опция за заключване при отдалечаване. Няколко пъти ми и излиза да обновя версията, натискам да се обнови и при следващо палене пак иска, като се има в предвид, че след обновяване колата не се гаси поне 2 часа.
-
Mitko
Същата история с този ъпдейт. Постоянно излиза и постоянно го инсталирам.Shunkar написа: 02.02.2026, 07:21:31 И на мен ми го направи скоро, но си помислих, че е от дъжда. Моята също е 2021г. и няма опция за заключване при отдалечаване. Няколко пъти ми и излиза да обновя версията, натискам да се обнови и при следващо палене пак иска, като се има в предвид, че след обновяване колата не се гаси поне 2 часа.
- dido123
- Гараж: Škoda Octavia 3 2.0 TDI DSG
- Обратна връзка:
Може да се активира с obd11Mitko написа: 01.02.2026, 21:23:36 При мен няма такава опция. Мисля, че е само при фейслифта. Имам "Unlock vehicle when approaching" и дали KESSY да е активна или не. А и не мога да разчитам на това. Свикнал съм просто да прекарам пръст и работеше 5 години 99%. С много редки изключения. Сега обаче е много зле. От 10 опита хваща 1 път на различна брава.
Код за потвърждение: Избери целия код
Keyless access: walk-away locking
(09) centrale electrique →>→>→> (10) adaptation
- Automatische_Funktionen
- Automatisches Entriegeln aktiv →>→>→> active
- Automatisches Verriegeln aktiv →>→>→> active
- AutomatischeFunktionen Beschleunigtes Entry aktiv →>→>→> active
- DevCod_Automatische_Verriegelung
- Automatische FunktionBeiAnnaeherung Entfernung aktiv →>→>→> active
- DevCod_Nutzerkonfigurationen
- HMIMenue Aktivierung Nah Mittel Fern aktiv →>→>→> active
- HMIMenue Keyless aktiv →>→>→> active
- HMIMenue Keyless Advanced aktiv →>→>→> active- gencho01
- Гараж: Skoda Octavia 4, 1.5 TSI 6M Combi; VW Golf mk3 GT 1.6
Миналата седмица, на няколко пъти в дъждовете и мизерията от пътищата и при мен (О4, 2023) не ми заключваше при допир и накрая заключвах с дистанционното. Според мен дръжките са били зацапани и в комбинация със студени пръсти не сработва, след като измих колата си хващаше от първия път, всеки път.
Предполагам е от замърсяване, защото при миене аз лично си спирам безключовото (ползвам мивки на самобслужване), понеже с ключа в джоба и вдоструйката отвън постоянно заключва и отключва, зависи как ще подлизне вода по дръжките![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
Предполагам е от замърсяване, защото при миене аз лично си спирам безключовото (ползвам мивки на самобслужване), понеже с ключа в джоба и вдоструйката отвън постоянно заключва и отключва, зависи как ще подлизне вода по дръжките
Последно промяна от gencho01 на 02.02.2026, 17:14:10, променено общо 1 път.
- atanashh
- Гараж: Octavia 4 RS TDI 4x4 7DSG
Вчера в снега и на мен ми правеше номера, то и ръцете мокри, по дръжката гняс някаква ... та нормално. Като се забърше и е ОК.