Аха. Има специално копче на медията. Пише "volume"
Историята на един "препекан" Superb III
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Taratajki
- Гараж: Fabia 3 1.2 tsi ; Octavia 4 FL 2.0 tdi
-
didoya
- Гараж: BMW G20 330xD M-Sport
Дай жокер:)
Ако преборя този от гумите ще е много тиха колата, при мен двойните стъкла страшно много помагат за вятъра.
- kras4o
- Гараж: Superb Scout Diesel, 2021
то пък в нашенските не е 'ден на майстора' - хапва се шкембъл на обяд и се залепя за 'барчето' с конякаSec8200 написа: 29.01.2021, 20:10:04 YYakovliev, ти да не бачкаш в еврейска фирма? Забелязвам pattern... всеки петък се пуска инфо за пътуване с Печения посред бял ден![]()
. Дъждовен е следобедът в немалко фирми по тукашните ширини.-
kograman
Не съм свалял предните подкалници да видя какво е положението, но предполагам е гола ламарина. Между тях ако се сложи изолация, това ше оправи шума от гумите. Тук идва въпроса, каква да е, така че да не задържа вода и влага.
Someone's opinion of you does not have to become your reality
- JORDITO
- Гараж: Skoda Octavia III 1.6TDI-CR, 105PS + Arshinkov brothers
Абе трябва да си подстригвате гумите от бодличките като ги купувате
![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
Моята тема за колата : Škoda Octavia III Комби 1.6 TDI-CR 105 PS
- YYakovliev
- Гараж: Superb III Facelift L&K, 2.0 TSI, EA888 Gen.4, TVS Stage-1+, 426 PS, 561 Nm
Кала, толкоз хора се оплакват от това дето са с различни гуми, та надали е баш това причината. Точно липсата на всякаква изолация в тази част на колата според мен е разковничето. Моите гуми са XL и уж се водят по-шумни, ама буквално на моменти ги чувам все едно съм на мотоциклет, а не в кола, та ме съмнява ако сложа по-тихи гуми, че няма да дразни.
Хехехе, Тоше, не е еврейска. Истината е, че понякога ми се наслагва повечко напрежението от работа в петък и си правя по-дълга обедна почивка (която отработвам привечер) или както вчера - си пускам половин ден отпуск. Конкретно за вчера ми беше страшно яко да си пусна половин ден и да ходя да карам безцелно, щото това е нещото, което най-много ме разпуска и ми доставя огромно удоволствие. Да не говоря, че понеже работя от нас в момента, тая кола седи като паметник пред блока, а все още не съм й се нарадвал.Sec8200 написа: 29.01.2021, 20:10:04 YYakovliev, ти да не бачкаш в еврейска фирма? Забелязвам pattern... всеки петък се пуска инфо за пътуване с Печения посред бял ден
С макетен нож го правих това, 2 дена отделих преди да ги сложа - не помага за шума.JORDITO написа: 29.01.2021, 22:02:26 Абе трябва да си подстригвате гумите от бодличките като ги купувате
тема коментари: viewtopic.php?f=37&t=3706 | тема проект: viewtopic.php?t=4340
-
peyopetrishki
- Гараж: Skoda Octavia 3 1.8TSI st.3 320hp
ex. Audi A4 B9 2.0TSI st.1 320hp
ex. VW Passat B8 2.0 biTDI st.1 300hp
ex. Skoda Octavia 2 VRS 2.0TFSI st. 1 240hp
ex. Audi A4 B6 1.8T 150hp
Убиваш ме
It's not about the car you drive, it's about the way you drive it.
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
Колкото и да им гледаш етикетите на гумите... все тая.
Ако с "лоши" гуми Шкодата шуми 100%, с "хубави" гуми шуми 80%. Т.е ако минеш от едните на другите ще усетиш разлика, ама след 2 дни пак си в джаза. И това е за Супърба, щото например Октавия 2 е тотал щета в това отношение (примерно 200%), за мен това е еталон за най-шумна кола (от гуми и настилка). На грапав асфалт, имам чувството, че има дупка в пода, спираш да си чуваш мислите след 100км/ч. Аз поне по-шумна не съм имал, а съм имал всякакви таралясници.
За сравнение, Ауди на 20 години с "лоши" гуми, по тая импровизирана скала шуми 20%.![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
Ако с "лоши" гуми Шкодата шуми 100%, с "хубави" гуми шуми 80%. Т.е ако минеш от едните на другите ще усетиш разлика, ама след 2 дни пак си в джаза. И това е за Супърба, щото например Октавия 2 е тотал щета в това отношение (примерно 200%), за мен това е еталон за най-шумна кола (от гуми и настилка). На грапав асфалт, имам чувството, че има дупка в пода, спираш да си чуваш мислите след 100км/ч. Аз поне по-шумна не съм имал, а съм имал всякакви таралясници.
За сравнение, Ауди на 20 години с "лоши" гуми, по тая импровизирана скала шуми 20%.
Бееееее.....
- mariyan
- Гараж: 2019 Superb Combi 4x4 TDI 190hp 7DSG
Наистина е много шумен Супърбът на грапав асфалт. Не знам тая безумна кухина над калника дали може да се запълни с нещо, леко и незадържащо влага. Въобще тази кухина е някакво абсурдно инженерно решение, не само заради шума.
- YYakovliev
- Гараж: Superb III Facelift L&K, 2.0 TSI, EA888 Gen.4, TVS Stage-1+, 426 PS, 561 Nm
Сега като се замисля, предната ми кола Мазда 6 2004-та, се усещаше пак завихряне от към прозорците, ама шум от гуми не съм усетил да има.
тема коментари: viewtopic.php?f=37&t=3706 | тема проект: viewtopic.php?t=4340
-
kograman
Шума около прозорците идва от завихрянето около страничните огледала. С двойни стъкла се лекува.
Обаче Шума от гумите си мисля в предният подкланик да се налепи изолация.
Тук има предложения
https://www.avitel-bg.com/shumoizolatsiya-cat16
Обаче Шума от гумите си мисля в предният подкланик да се налепи изолация.
Тук има предложения
https://www.avitel-bg.com/shumoizolatsiya-cat16
Someone's opinion of you does not have to become your reality
-
Alvin_iv
- Гараж: Skoda Kamiq, 1,5 TSI
Колеги, сопоред вас, къде е добре да се облепи с шумоизолация-подкалника от горната страна или самият калник и кухината? Свързано е с намаляване на шума от гумите и резонансите, които се чуват в купето.
Шкода Камик, 1.5 ТСИ, 150 к.с.
-
Sec8200
- Гараж: под наем
YYakovliev, евала!
И аз съм го обмислял много пъти да си пускам половин ден и да карам. Определено е релакс. И моята е паметник зимата особенно в Ковид. Хич не я оставяй да седи - кеф, газ ,кеф, пътувания със семейството.
Тва Шкодата е страшна чехкиня все те дърпа
И аз съм го обмислял много пъти да си пускам половин ден и да карам. Определено е релакс. И моята е паметник зимата особенно в Ковид. Хич не я оставяй да седи - кеф, газ ,кеф, пътувания със семейството.
Тва Шкодата е страшна чехкиня все те дърпа
- skodko
- Гараж: Skoda 120 L/ Skoda Fabia 1.2 HTP/ BMW E28 520I
- Обратна връзка:
Точно шумоизолация в подкалниците ще излекува шума от гумите. Във вратите и пода на багажника, арките на калниците отвътре. Вагените си имат изолация там , където шкодите са на гола ламарина. 

Белята каза: Айде бягай, че ми писна от тебе! Никой не ти чете суперлативите, работнико на ЕТ!
- Taratajki
- Гараж: Fabia 3 1.2 tsi ; Octavia 4 FL 2.0 tdi
Аз на фабията само дъното на багажника облепих с някаква лента и се усети веднага. Обаче не ми се занимава да махам мокета и да облепвам калниците и дъното. Очевидно не е толкова шумна, за да ми надмогне мъзела ![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)