това и на мен ми каза друг търговец. Също, че ръчките идвали по-бързо спрямо автоматите. Но пак - гаранция - Франция.intense написа: 02.03.2023, 10:16:01 Това, което ни каза Жоро Писашки, беше че поръчват редовно някакви бройки, но много им и ги бавят. В момента, в който закачат тази поръчка към някой клиент, тази кола се планирала по-бързо. Такива му били наблюденията.
Октавия 4 - Време за доставка (от опит)
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- sonnyer
- Гараж: Kia Sportage NQ5 1.6 T-gdi 150ps Manual-6 speed
Ex: Skoda Superb II FL CFGB
Време за доставка(от опит)
- intense
- Гараж: Octavia 3 FL 1.8 TSI DSG
Ръчни не сме търсили, но каза, че бензиновите повече се бавят. Сигурно са по-търсени.
Ами ще разберем края на март дали има истина:)
-
Ivo Raykovski
И аз чакам с нетърпение средата на март. Дилърът в Плевен преди две седмици ми каза, че нещата са потръгнали и моята Камик Стайл, 1.5 бензин, ръчка е планиран за 11 седмица на март. Поръчах го на 21.11.2022 година. А дано...
- Simov
- Гараж: Ex: Seat Ibiza 6l, 1.9 TDI, 101 к.с.
Skoda Octavia III 1.6 TDI, 110 к.с.
ABBC3_OFFTOPIC
Ivo Raykovski написа: 02.03.2023, 16:20:18 Дилърът в Плевен преди две седмици ми каза, че нещата са потръгнали и моята Камик Стайл, 1.5 бензин, ръчка е планиран за 11 седмица на март.
ABBC3_OFFTOPIC
Ако ми кажат, че е планирана за 11-та седмица на март, не бих я чакал тази кола.
-
Ivo Raykovski
Добре де 11 седмица на годината. Трета на март. Не давате човек да сбърка.
- intense
- Гараж: Octavia 3 FL 1.8 TSI DSG
@Ivo Raykovski, мисля че @Simov го написа шеговито, а не да се заяжда.
Дано автомобилите да пристигнат според очакванията.
Дано автомобилите да пристигнат според очакванията.
-
kivvi
И аз съм за третата седмица на март. Дано колегата с конспирацията, че старите коли нарочно ги бавят с идеята да се откажем не се окаже прав
.
-
Венци76
Колеги, вчера и аз ходих при моя “дилър” и положението е отчайващо за бензин 1.5 автоматик. Поръчката ми е от 15.03.2022г. и към момента няма никаква дата за производство, като ми обясни, че може би до декември може и да дойде. Не им давали никаква информация от Чехия и според него се чака поради автоматика, защото ръчките си идвали.
Та ми предложи лифтбек 2.0 дизел , 150 коня, автоматик която трябва да се произвежда другата седмица и аз също приех да сменя двигателя, защото вече ми се изчака чакането една година, та камо ли да станат две
Не знам, дали защото ми е изтекъл договора или си имат някакви бройки за тях, но факта е, че ако съм го разбрал правилно, ако сега отида и си поръчам кола мога да я взема края на месеца, а не като увиснал х….. да чакам цяла година.
Мога да кажа, че на мен взе да ми дава други предложения едва след като изтече първоначалния договор 180 + 90 . До тогава когато го попитам само казваше, че няма информация и това е.
Края на месеца ще стане ясно.![search [smilie=search.gif]](./images/smilies/search.gif)
Та ми предложи лифтбек 2.0 дизел , 150 коня, автоматик която трябва да се произвежда другата седмица и аз също приех да сменя двигателя, защото вече ми се изчака чакането една година, та камо ли да станат две
Не знам, дали защото ми е изтекъл договора или си имат някакви бройки за тях, но факта е, че ако съм го разбрал правилно, ако сега отида и си поръчам кола мога да я взема края на месеца, а не като увиснал х….. да чакам цяла година.
Мога да кажа, че на мен взе да ми дава други предложения едва след като изтече първоначалния договор 180 + 90 . До тогава когато го попитам само казваше, че няма информация и това е.
Края на месеца ще стане ясно.
-
someone87
Моята случка е сходна, преди 1г. Бе поръчана май месец 2020, февруари 2021 анулирах поръчката, защото нямаха представа кога ще се произведе.Венци76 написа: 02.03.2023, 21:06:28 Колеги, вчера и аз ходих при моя “дилър” и положението е отчайващо за бензин 1.5 автоматик. Поръчката ми е от 15.03.2022г. и към момента няма никаква дата за производство, като ми обясни, че може би до декември може и да дойде. Не им давали никаква информация от Чехия и според него се чака поради автоматика, защото ръчките си идвали.
Та ми предложи лифтбек 2.0 дизел , 150 коня, автоматик която трябва да се произвежда другата седмица и аз също приех да сменя двигателя, защото вече ми се изчака чакането една година, та камо ли да станат две![]()
Края на месеца ще стане ясно.![]()
Като алтернатива ми предложиха суперб с ръчка пред поръчната автоматик октавия. Отказах им, защото не им вярвах, че ще дойде въпросния супърб, бе с ръчна и бе с 10к отгоре (вярно имаше доста екстри, но бяха все тая за мен тия екстри).
Взех си капарато от ЕТ и компенсация стелка за багажник за о4 (вече бях взел втора ръка о4) и ми бе поелзна компенсацията.
Вероятно шкода дават на ЕТ някакви коли от време на време по договор, но са толкова малко, че ет не ги публикува на все слушание, че ще заминат бързо и няма да имат алтернатива за компенсация.
В моя случай дилъра се опитваше даже мостра на о4 да ми докарат от друг град сходна на поръчната от мен, но се заинатиха нагоре и не ми дадоха мострата.
Последно промяна от someone87 на 02.03.2023, 22:27:43, променено общо 1 път.
- bobo80
- Гараж: Oktavia 3 VRS TDI DSG
Mercedes-Benz W212 350CDI
Колеги!
Вчера ходихме с брат ми в ЕТ Дружба да се поинтересуваме за срокове, той горкия мераклия на Супърб.
И о изненада!
Налични коли. Имаше 7 Супърба и бая Октавии. Всичко във високите нива.
Вкараха ни в склада, харесахме екземпляра, капарирахме на момента и вече чакаме регистрация.
Колата е в някакъв поръчков син цвят със стойност от 1780лв, който на живо е брутал. Нивото е L&K,дизеляк 200 коня предняк.
Вчера ходихме с брат ми в ЕТ Дружба да се поинтересуваме за срокове, той горкия мераклия на Супърб.
И о изненада!
Налични коли. Имаше 7 Супърба и бая Октавии. Всичко във високите нива.
Вкараха ни в склада, харесахме екземпляра, капарирахме на момента и вече чакаме регистрация.
Колата е в някакъв поръчков син цвят със стойност от 1780лв, който на живо е брутал. Нивото е L&K,дизеляк 200 коня предняк.

-
Konstantin
Което подкрепя теорията ми. Може и моята да чака там и сега, след като се отказах да я продадат с горница на друг. Въобще няма да ме учуди все пак сме в България.
-
milencv
- Гараж: Октавия 4 комби 1.5 бензин, Ръчка, Едишън
Много странно - в сайта им в графата "Налични автомобили" продължава да е празно.
Ако има налични автомобили, не е ли целта на всеки търговец да ги продаде?! Излиза че ги крият някак си
Последно промяна от milencv на 03.03.2023, 13:26:03, променено общо 1 път.
-
alexinchains
- Гараж: Йоника
Сигурно ги крият да не вземе някой да си познае поръчката с неизвестна седмица на производство ![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
-
Konstantin
Хаха точно. Ако видите Черен Едишън автомат с Черните 18-ки джанти с Кантон и още доста екстри е мояalexinchains написа: 03.03.2023, 10:52:00 Сигурно ги крият да не вземе някой да си познае поръчката с неизвестна седмица на производство
- digitalundgrd
- Гараж: CUPRA ST 300 4Drive
ex.i30N Drive-N
ex.MEGANE RS CUP
ex.Fabia Monte Carlo
Кажи честно
![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)