Всички други марки автомобили, мотори, камиони и т.н.
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Карах такъв Haval, както и новия Kodiaq. Като цяло Haval-a e доста високо оборудван и в сравнение с Kodiaq-a няма само адаптивно окачване, теглич и матрични фарове. Мнението ми е, че всичко е направено по-евтино, което обаче се отразява адекватно и а цената - близо 30к лв надолу! Някои неща са изпълнени по-евтино. Например подгрева на челното стъкло е с реотани, CarPlay и AndroidAuto са само жични, heads-up-a е сякаш с ниска резолюция и като цяло материалите са по-ниско качество, но няма нищо което да те откаже от колата предвид цената й.
Със здраве да си караш колата и да те слуша!
При Кодиака камерите много ме дразнят, че са оставили голям толеранс. Давам изглед отгоре, изглежда, че съм върху линиите на паркомястото, а то има по 15 см до тях.
Предната камера с изглед отгоре също лъже едни 20 см. Свиква се и са доста полезни камерите ама това ме дразни.
Доколкото виждам и при теб го има този момент. Можеш ли да потвърдиш?
Иначе много полезно е и предната камера, когато излизаш някъде без видимост и пуснеш да "вижда" странично. Не знам има ли го при теб.
digitalpr написа: 27.05.2024, 21:06:28
новия Kodiaq
Вероятно Шкодата е по-добрата кола от двете, но както подчертахте и Вие, със сигурност не е 30+% по-добра, а е 30+% по-скъпа при сходно оборудване. Аз лично имах бюджет около 80к и исках да взема максимално добре оборудван автомобил с приличен мотор, добри технологии и модерен дизайн. Конфигурирах си и Кодияк, излезе около 105к. Според мен хед-ъп дисплеят на китаеца е добър, интересно ми е да го сравня с този на Шкодата. Благодаря за мнението.
style34 написа: 27.05.2024, 21:23:22
Доколкото виждам и при теб го има този момент. Можеш ли да потвърдиш?
Иначе много полезно е и предната камера, когато излизаш някъде без видимост и пуснеш да "вижда" странично. Не знам има ли го при теб.
Утре ще обърна специално внимание на това за камерите. Иначе за панорамния изглед отстрани, има нещо подобно, което мернах по видео ревюта, не съм го пробвал, ще го пробвам и него.
Zhelyazkov89 написа: 27.05.2024, 21:25:59Вероятно Шкодата е по-добрата кола от двете, но както подчертахте и Вие, със сигурност не е 30+% по-добра, а е 30+% по-скъпа при сходно оборудване. Аз лично имах бюджет около 80к и исках да взема максимално добре оборудван автомобил с приличен мотор, добри технологии и модерен дизайн. Конфигурирах си и Кодияк, излезе около 105к. Според мен хед-ъп дисплеят на китаеца е добър, интересно ми е да го сравня с този на Шкодата. Благодаря за мнението.
Разликата в цената определено е доста сериозна и не е за пренебрегване.
Нещо интересно, което приказвахме с търговеца беше гаранционното обслужване. Спомена, че повечето части ги има на склад в европейски склад и идват до 2 седмици, а тези които ги няма трябвало да се провери дали има произведени бройки. Аз Шкода до сега не съм имал и не зная как стоят нещата в Еуратек, но в ТМ Ауто (Тойота) всичко идва за точно 2 дни. Може Шкода собствениците да споделят инфо по въпроса.
Иначе карах 2.0 бензин 204к.с. и динамиката ми се стори чудесна за купето. Вътре пространството също е супер, аз обичам големи коли
Колега с интерес чета темата ти за автомобила. Пожелавам ти много безаварийни километри. Покрай твоята тема се загледах в китайските автомобили, който са в изобилие на острова на който съм в момента. Тук се кара основно марката ChanGan и особено впечатляващ на външен вид е модела UNI-K. Ако това нещо дойде в Европа и то на разумна цена, мисля че ще има доста заинтересовани.[url]https://www.google.com/url?sa=t&source= ... LwSY-L/url]
digitalpr написа: 27.05.2024, 21:39:58
Може Шкода собствениците да споделят инфо по въпроса.
На мен лично два пъти ми се е налагало да чакам част, която Еуратек са нямали на склад - нещо за парното на Ситито и заден стоп за Супърба. И двата пъти чаках около 2 седмици.
Също говорих с търговеца за части, в рамките на седмица до две е чакането, поне така ми каза.
mitex1983 написа: 28.05.2024, 00:52:55
Колега с интерес чета темата ти за автомобила. Пожелавам ти много безаварийни километри. Покрай твоята тема се загледах в китайските автомобили, който са в изобилие на острова на който съм в момента. Тук се кара основно марката ChanGan и особено впечатляващ на външен вид е модела UNI-K. Ако това нещо дойде в Европа и то на разумна цена, мисля че ще има доста заинтересовани.[
Това наистина изглежда впечатляващо, за пръв път виждам тази марка. Китайците правят сериозна експанзия в Европа, което може да е само в плюс за пазара. Подочух вътрешна информация, че GWM ще свалят цените на някои свои модели, което загатва плановете им за това да печелят пазарен дял. Краят на годината във Варна отваря още един голям шоурум на ДонгФенг, като ще се предлага и премиум брандът им - Voyah.
Понеже сме на темата, Wey (премиум SUV бранда на GWM) вече предлагат в България 03 и 05, които се предлагат и в Германия. В първото видео е pre-production model.Серийният модел е плъг ин хибрид с 478 коня, 150 км пробег само на ток и цената му е около 110к лева...
Според мен е мноооого рано да се каже това. Първата година би трябвало при всички случаи да е като в църква тихо. Вече като се покара по "хубавите" ни пътища 2-3г и минат пластмасите n-брой цикъла на топло/студено - лято/зима, може да се говори за паразитни шумове в купето
digitalundgrd написа: 28.05.2024, 10:06:21
Вече като се покара по "хубавите" ни пътища 2-3г и минат пластмасите n-брой цикъла на топло/студено - лято/зима, може да се говори за паразитни шумове в купето
Съгласен съм, но за съжаление съм чувал паразитни шумове и в чисто нови автомобили, затова го споменах. А и възприятието на повечето хора (според мен неоправдано) за китайските автомобили е такова, че това е един от първите въпроси, който задават. Самият аз питах по разни форуми собственици на модела, никой не спомена подобно нещо, а имаше коли на по 1.5-2 години, които са се ползвали активно и извън пътя, доколкото това е възможно за тази кола.