Как се прави тунинг? Размисли и страсти...

Класически, редки и спортни автомобили. Теми свързани с Тунинг
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
Аватар
The Hooligan

Škoda Racer

Гараж: FreakOBoost

Мнение от The Hooligan »

vermeer написа:
masterOne написа: - Интейк APR, карбонов бил - 650 Евро /за stage3 дава разлика към 10 кс. [smilie=hunter.gif]
Това са пълни глупости, те тия интейкове техните от "карбон" - carbonio и т.н. от 10 г. прокламират колко са добри. Пълен шит са, но с добър маркетинг. .....

Ето едно видео, кое, колко променя. Интейка дава 10кс разлика. Дали е само реклама не знам:

Ford Focus 2025 - 1.0 EcoBoost mHev 155кс - много върви! Почти колкото 450d но без да получавам известия през нощта, че му пада акумулатора..
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196
Обратна връзка:

Мнение от bega4kata »

Оригинална кутия с хартия Фиам/ДИШАЛ СЪМ ГИ ВСИЧКИ МАРКИ/ и преработка на най предната въздухозаборна кутия-да и се отворят двата прохода и да се затвори от където взима топло.Както е на Рево кутията пред филтърната.
Е най добре.
GUNTER SERVICE
Изображение
ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
Аватар
vermeer

Škoda Фен²

Мнение от vermeer »

Ха-ха клипчето е добро, кърти, не съм и очаквал друго.

Хитри са... дали са на USP да направят клипа като "външна и независима" компания. Бас ловя, че са направили поне 50 рън-а само да изкарат точната графика или е играл photoshop за да спестят дино време. APR произвеждат хубави елементи и безмисленни такива, всичките се харчат като хубави... За съжаление всичко е бизнес и трябва да има оборот. Погледнато реално това не е лошо защото този оборот дава възможности за някакъв прогрес - хубав дизайн и тестове нови части. Рядко само продажбите на самите части с много инвестиции са достатъчни да компенсират самите инвестиции. Обикновено се заформят серия части около тях с ниска стойност на инвестиция, но като съвкупност се продават на висока цена. Типичен пример са колекторите на APR и китовете на APR, същото важи и за PPT.

Ние като обикновени скъсани българи поне малко за да може да изплуваме трябва добре да знаем за кое - "ДА" и за кое "НЕ".

Към masterOne: Ако някога се вдим във време ще ти разкажа за мод-а на моята стокова кутия :)
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Tiguan TDI 4motion
0896670196
Обратна връзка:

Мнение от bega4kata »

Eто ме и мен при мод на кутиятя на Гюнтер.От 3 от норгата от различни модификации подбирам зъбчатки и диф. Стана уникална кутия без дупки и тогава съответно нали се сещате ,че и мн.бързо се превключват скоростите,защото синхронизаторите изравняват скоростите на въртене между по близки зъбчатки.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
GUNTER SERVICE
Изображение
Аватар
zar

Škoda Ludicrous

Гараж: О2 Scout ,Powered by NOx

Мнение от zar »

Ей,това е много сериозен кулер :) Браво!
Dieselgate Team member
Аватар
La Furia Roja

Škoda Racer

Гараж: Skoda Octavia V/RS APR Stage 3 IS38, Skoda Octavia Scout, Harley Davidson Fat Boy 2019 FLFBS
Обратна връзка:

Мнение от La Furia Roja »

Клипът е реклама естествено. Ние ако ги направим ще имаме възможност до проверим дали Р600 дава разлика. Самуил знам,че не е убеден,ама аз си знам колата.
В ниските е много по-пъргава. Във високите по магистралата също има разлика.
Звукът пък е съвсем различен от стоковия интейк.

На стокова вече го направихме и може да е минимална,но имаше ,разлика.

Тук съм напълно стоков. Няма генерации,тръбички.........нищо. Както е от магазина.
Колата даде 145кв на гумите,което е 235к.с. на двигателя. АПР при стоково замерване на нашите дава в официалния си сайт същата мощност 235к.с.

Синята е с Р600. Черната е стоков интейк.

При повече коне съм сигурен,че ще отвори повече разлика,особено във високите.
Също така Диното не може да пресъздаде истинското и реално обдухване на интейка след 150 км/час Не е само от филтъра и дупките за студен и топъл въздух. Пътят на навлизащия въздух е много директен при Р600
Skoda Octavia RS H7089BH 2nd try.JPG
@bega4kata каза:
Ама всичко да ти е Рево не е геройство.Всичко им е нескопосано на тях.Като започнеш от софтуера дето сеца, минеш през колера дето не пасва и стигнем до джантите, дето според И. Пецов няма проблем да се карат с навито тиксо на главините.
Аватар
vermeer

Škoda Фен²

Мнение от vermeer »

Тук разлика няма, давай да видим при големите коне. [smilie=yahoo.gif]
Аватар
The Hooligan

Škoda Racer

Мнение от The Hooligan »

Аз не мисля, че има значение за потока въздух, дали се движиш със 150 или си на диното. Дебита зависи от засмукването на турбото, а не дали вятъра духа директно в интейка. Мисля, че интейка не трябва да става рестриктор на необходимия дебит за турбото.
Ford Focus 2025 - 1.0 EcoBoost mHev 155кс - много върви! Почти колкото 450d но без да получавам известия през нощта, че му пада акумулатора..
Аватар
The Hooligan

Škoda Racer

Мнение от The Hooligan »

Аватар
zar

Škoda Ludicrous

Гараж: О2 Scout ,Powered by NOx

Мнение от zar »

bega4kata написа:Eто ме и мен при мод на кутиятя на Гюнтер.От 3 от норгата от различни модификации подбирам зъбчатки и диф. Стана уникална кутия без дупки и тогава съответно нали се сещате ,че и мн.бързо се превключват скоростите,защото синхронизаторите изравняват скоростите на въртене между по близки зъбчатки.
Еййй,Сами,ти много приличаш на Васката на тая снимка бе :) Като близнаци сте направо [smilie=sarcastic.gif]
Dieselgate Team member
Аватар
vermeer

Škoda Фен²

Мнение от vermeer »

masterOne написа:
Много добро клипче. Не ми е попадала тази серия - ще се поправя! Излиза, че с по-голямата изпускателна система печелим колко - 5-6-7% мощност, или по-скоро не я губим, но за сметка на шума. Аз си падам малко дърт вече и погледнато по този начин бих ги жертвал тези коне за комфорта... та било то и на писта...

На някой попадало ли му е подобно сравнение, но при турбо мотори? При тях има тази разлика, че всъщност най-голямата обструкция по пътя на изгорелите газове и в най-голяма степен отговорно за бекпрешъра е самото турбо. Така имаме система която всъщност в самото си начало е най-тясна, по този начин важността на вариациите на диаметрите след това може би не е от такова значение както при атмосферните мотори.

Попадали са ми и други подобни сравнения, но по спомен все американ масъл, и само атмосферни.
Последно промяна от vermeer на 10.08.2016, 00:41:25, променено общо 2 пъти.
Аватар
The Hooligan

Škoda Racer

Мнение от The Hooligan »

Само че в този клип имат двойна генерация за тези 600 кс! При турбо мотор с единична тръба ще е драматично според мен.
Аватар
vermeer

Škoda Фен²

Мнение от vermeer »

Чел съм малко по въпроса за изпускателлните системи при атмосферките... батките които даваха акъл излязоха с една таблица, от която излизаше, че за американски напънат атмосферен V8 му трябват 2 х 4.5" да е ОК, но реално това са глупости, дори самите те си го казаха, но по малко по-евфемистичен начин...

Точно поради горепосочената причина, в горния ми пост, имам съмнение, че при турбо моторите ще е напротив - по-малко драматично, но истиснки бенч тестове не съм намирал. Само маркетингови щуротии засягащи производители, не принципни неща...
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Tiguan TDI 4motion
0896670196
Обратна връзка:

Мнение от bega4kata »

Перката като е 45 мм.,назад няма мн.значение дали ще е 63 или 163.
И тоз мотор атмосфера.И само единия ред цилиндри е по-голяма кубатура от дв.на рс-а.
GUNTER SERVICE
Изображение
Аватар
vermeer

Škoda Фен²

Мнение от vermeer »

bega4kata написа:Перката като е 45 мм.,назад няма мн.значение дали ще е 63 или 163.
А, баш тва ми е мисълта, даже ако перката е 45 мм, просвета е всъщност още по малък, а динамичния резистънс пък да не говорим (предвид турболенцията и характеристиката на потока покрай преминаване през колелото)...

Затова все още съм скептичен към тия приказки че над 300 -400 к.с. ти трябва 76 мм, но понеже и аз по течението се влача та съм в разкрач към 76 мм, не не ми е спокойно на душата...
Публикувай отговор

Обратно към “ВИП Гараж и Тунинг”