Препоръчайте сенник за предно стъкло

Препоръки и мнения за аксесоари и поддръжка на Шкода автомобил
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
Аватар
froggy

Škoda Фен

Гараж: Škoda Octavia 1.6 TDI 110cv 2017

Мнение от froggy »

Външните са по-предпазващи от нагряване, няма спор, но трябва да си паркирал в двора си или някъде, където не минават хора, защото все ще се намери някой, най-малко, за да го скъса. Аз паркирам на улицата и само вътрешен е опция.
stocher

Škoda Фен

Гараж: Шкода Фабия 2010г. 1.6TDI 90k.c.

Мнение от stocher »

Имам външен сенник, поставям само когато няма да ползвам колата няколко дни.
Случва се рядко и не ми е полезен, трудно се слага, отваряш едната врата, отваряш другата, после пак първата за да донагласиш... Скоро леко го дръпнах и се скъса..., мъка е!
Наистина пази повече, но нямам нерви да се занимавам с него!
Аватар
Пешо - Щангата

Škoda Racer

Гараж: Ex О1 TDI 4х4

Мнение от Пешо - Щангата »

froggy написа: 16.07.2022, 21:06:15 трябва да си паркирал в двора си или някъде, където не минават хора
От 1 година ползвам външен, още е цял, пък и е 5 лв...
Аватар
zzankov

ŠKODA MASTER

Гараж: Шкода Октавиа 2001
AQY
85kW/116 hp

Мнение от zzankov »

zzankov написа: 27.08.2021, 21:42:42 Преди няколко години,на някакво изложение,си взех прост сенник от дебел картон на Дас Велт Ауто. Нагънат,при огледалото прави чупка. Па чуден е.
Изображение
Аватар
digitalundgrd

Cupra

Гараж: CUPRA ST 300 4Drive
ex.i30N Drive-N
ex.MEGANE RS CUP
ex.Fabia Monte Carlo

Мнение от digitalundgrd »

Замислял съм се за "външен" сенник, но за сега ползвам само "вътрешен" + фолирани всички джамове и е доста по-добре.

Външния освен, че явно е гъзобрък да се сложи, при евентуално прашна кола не се ли надира боята при А-колонките?

Ако както си пече слънце, изведнъж реши да изтреска хубав дъжд и не си близо до колата, за да го махнеш сенника не влиза ли вода вътре в колата?

Това питам, защото преди време едно приятелче си беше метнал една хавлия на джама да му пази от слънцето и беше защипал с вратите, както се прави с този външния сенник. Вечерта заваля дъжд и през хавлията просмукало. На сутринта цялата кола беше се наводнила в краката на пасажера и шофера [smilie=sarcastic.gif]
Lemi_1

Шкода Новак

Мнение от Lemi_1 »

Аз взе
х външен заради това,че предпазва и гуменото уплътнение от изгаряне.
Аватар
Пешо - Щангата

Škoda Racer

Гараж: Ex О1 TDI 4х4

Мнение от Пешо - Щангата »

digitalundgrd написа: 23.07.2022, 13:02:37 Външния освен, че явно е гъзобрък да се сложи, при евентуално прашна кола не се ли надира боята при А-колонките?
Слага се за под 20 секунди и не съм забелязал да драска.
digitalundgrd написа: 23.07.2022, 13:02:37 Ако както си пече слънце, изведнъж реши да изтреска хубав дъжд и не си близо до колата, за да го махнеш сенника не влиза ли вода вътре в колата?
Дори при буря не ми е влизало вода.
За мен външния пази най-добре, ползвам такъв от Лидл.
Аватар
zloQQ

ŠKODA MASTER

Гараж: ŠKODA Octavia L&K 1.9 TDI AHF
ŠKODA Octavia vRS 2.0 TDI CR CEGA
Обратна връзка:

Мнение от zloQQ »

А някой знае ли от къде мога да си взема картонен, независимо от картинката? Търся си от месец, но не успявам да намеря в магазините за авто глупости покрай които минавам. Казват, че картонените са само рекламни...
icohohi

Škoda Фен

Гараж: Kodiaq FL 2.0 TSI Vision

Мнение от icohohi »

zloQQ написа: 23.07.2022, 15:38:00 А някой знае ли от къде мога да си взема картонен, независимо от картинката?
Пробвай тук, ако не ХХХL пица и намачкваш кутията [smilie=pardon.gif] https://maxauto24.com/pr-sennik-60h130s ... lanchogled
dando

Škoda Фен

Гараж: Superb 3 1.8 TSI

Мнение от dando »

Привет, търся удобен сенник или щора за задния прозорец на Супърб 3 лифтбек.
Бих искал да се монтира и сваля лесно, да не поврежда отоплението (реотаните) и антените на стъклото, и да не създава повод за проблеми с органите на реда.
Знам, че в L&K има фабрична ролетна щора, но при мен е по-базов модел и липсва.
Бях намерил вариант да си купя кора с фабрична щора на изгодна цена (50-на лева без доставка от чужбина), но се оказа, че трябва да се смени кората на петата врата с такава, в която има вградени улеи за щипките на щората. От ЕТ споменаха, че новата кора и трудът ще струват около 600 лв., поради което се отказах.
Не съм разглеждал дали мога сам да се справя с намирането и смяната на тази кора, но и това би било вариант.
Благодаря! :)
ratel

Шкода Новак

Гараж: Škoda Octavia 3 2.0 TDI DSG

Мнение от ratel »

Да споделя и моите ходения по мъките за сеници. Първоначално реших да мина на нова вълна такъв който е като чадър се разпъва от Алито, не е лош, но дтъжката на чадъра се опира много гадно за мен в мултимедията. Да не кажа че го дере. След това преминах на такъв който се разгъва от вътре с 2 плоскости, пак не лош, но пък е досадно сгъването. И се върнах към най-простия вариант от стр.1 в началото на темата, като си взех 2 и с телбот ги сдвоих за да бъдат по-плътни. Перфектно е за момента, няма да изкара много, но е лесен за подръжка [smilie=pleasantry.gif] Също така си взех за страничните вртати тези магнитни сеници и съм доволен от тах:
https://www.aliexpress.com/item/1005005 ... 1802dhmXyO

За волана все мятах някоя тениска да не се напича и за него се погрижих:
https://www.aliexpress.com/item/1005005 ... 1802dhmXyO
Аватар
pavel31

Škoda Ludicrous

Гараж: Skoda Kodiaq 190 TDI 4x4

Мнение от pavel31 »

Ride as much or as little, as long or as short as you feel. But ride. - Eddy Merckx
Аватар
ViktorDunev

Шкода Новак

Гараж: Супърб Комби L&K 2,0 TSI / 140 kW / 190 к.c.,

Мнение от ViktorDunev »

Привет, аз използвам този продукт https://autopro.bg/kegel-pokrivalo-opti ... hback-komb като оставям за по дълго колата на слънце, върши работа предпазва всичките прозорци и не заема много място. Бях го взел за старата кола която беше с Панорама.
Аватар
градско чедо

Škoda Фен

Гараж: Skoda Superb L&K 2.0 TDI 190к.с. 6DSG, 4x4, 2016г.

Мнение от градско чедо »

Здравейте,
Едно от първите неща, които си купих за Шкодата бяха сенници. От Алито си си взех за предният прозорец и за предните врати. Ето линк.
Публикувай отговор

Обратно към “Съвети за нашите шкоди”