Škoda Octavia 4 RS TSI - andreev

Всичко за Шкода Октавия, произведена от 2020
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
Аватар
kalata

Škoda Ludicrous

Гараж: Octavia 2 Elegance 2.0 TDI-PD DSG, 2007

Мнение от kalata »

Нека я оправят/ъпдейтнат и тогава - прав е човека. Пък и как ще я кара тая красавица сега баш в кишата и мърсотията.
@andreev, и като я вземеш директно в някое студио да сложат защитно покритие.
Виж колегата @vankissa, и с двете коли директно в студиото. И други такива луди има браво
"Ако виждаш дървото, което ще уцелиш след малко, това се нарича недозавиване; ако само го чуваш и усещаш, значи става дума за свръхзавиване" - Walter Röhrl
Аватар
andreev

Škoda Racer

Гараж: Škoda Octavia 4 RS, 2.0 TSI, 7DSG - Stage 3

Мнение от andreev »

kalata написа: 15.01.2021, 10:42:47 @andreev, и като я вземеш директно в някое студио да сложат защитно покритие.
Да! :) даже щях да питам тук, ако някой знае в Бургас къде да отида да сложа защитно фолио? (цялата предница и огледалата мисля) А възможно най-скоро като имам време ще дойда до София при "Kushev Detailing" за керамика
Аватар
vankissa

Škoda Ентусиаст

Гараж: > VW Golf MK4
> Skoda Superb 3 FL, L&K, 2.0TSI/272HP, Revo PP
> Renault Captur TCe 154

Мнение от vankissa »

@andreev, питай @skodko за Detailing в твоя район ;)

Аз лично ти препоръчвам да проучиш продуктите на Nanolex преди да се хвърлиш към Kushev. Не че Gtechniq са лоши, но за мен едно от най-важните неща, след като си платил сума X за керамика с обещана гарацния за Y години, е ПОДДРЪЖКАТА. Като всяко друго нещо всъщност...

По отношение на фолиото - хич не съм му фен, а и качесвено фолиране излиза по-скъпо от цялостно пребоядисване, в пъти при това! Но дори и аз реших да сложа фолио на някои елементи, като страничните конзоли на вратите, които се драскат по-лесно от пиано лак и на част от задната броня, която неволно одрасках вече няколко пъти при товаро/разтоварване.

@kalata, чак пък луди [smilie=sarcastic.gif]
Но бях серизоно мотивиран, след като видях напукан лак на 3 месечка Тойота Ярис след като бе прелетяна от едно гълъбче... Има гаранция да, ама бих искал да си го спестя този момент с доверените сервизи. Дано няма по-серизони поводи да ги посещавам разбира се!
Освен това Жорката се погрижи много добре и за салона докато бе новичък, а не е като да няма нужда - @Rangel ще потвърди.
Аватар
skodko

Ретро Škoda

Гараж: Skoda 120 L/ Skoda Fabia 1.2 HTP/ BMW E28 520I
Обратна връзка:

Мнение от skodko »

@andreev, ако ходиш в София, по добре отиди в GK auto detailing. Относно фолиото може да се свържеш с Румен от Търново. Идвал е на място в Бургас да прави коли при нас, така че може да се разберете за един ден да я оставиш ЕТ примерно и да дойде да я направи на място.
Белята каза: Айде бягай, че ми писна от тебе! Никой не ти чете суперлативите, работнико на ЕТ!
Аватар
andreev

Škoda Racer

Мнение от andreev »

vankissa написа: 15.01.2021, 11:15:29 Аз лично ти препоръчвам да проучиш продуктите на Nanolex преди да се хвърлиш към Kushev.
Тях избрах, защото мисля, че са едни от най-добрите в бранша, отделно и ги познавам :)
Аватар
skodko

Ретро Škoda

Обратна връзка:

Мнение от skodko »

В случая Румен ходи и при Кушевите да фолира, така че също е възможен вариант.
Белята каза: Айде бягай, че ми писна от тебе! Никой не ти чете суперлативите, работнико на ЕТ!
Аватар
andreev

Škoda Racer

Мнение от andreev »

skodko написа: 15.01.2021, 11:31:46 В случая Румен ходи и при Кушевите да фолира, така че също е възможен вариант.
За автоцентър "Мания" става въпрос нали? Мислех си го, че може направо там и фолио да сложа, но ми се иска фолиото да е възможно най-скоро след като съм я взел, а пък не знам кога ще мога да дойда до София
Аватар
skodko

Ретро Škoda

Обратна връзка:

Мнение от skodko »

За същия. Ами тогава може да се чуеш с него и да дойде да ти я направи на място.
Аватар
La Furia Roja

Škoda Racer

Гараж: Skoda Octavia V/RS APR Stage 3 IS38, Skoda Octavia Scout, Harley Davidson Fat Boy 2019 FLFBS
Обратна връзка:

Мнение от La Furia Roja »

andreev написа: 15.01.2021, 11:36:30 но ми се иска фолиото да е възможно най-скоро след като съм я взел,
. Точно така се прави. Първата Ти задача след като вземеш колата е да отидеш и да я фолират . Предница или това включва предни броня и капак ,предни калници ,фарове и халогенни. Странични огледала. Задната броня в ниската и част също. Всъщност аз при покупката на следващата нова - здраве да има, фолирам цялата От До. Веднага от шоурума в студиото. Даже ако я вземам от София, до Рогачево ще я Карам с Транспорт за да не я чукне камъче по пътя. Около 1700 - 2000 смятам , че ще струва цялата, но после забравяш за камъчета и деруги. Честито за Колата. Да си много здрав и да и се радваш дълго. На червеното много му личат камъчетата. Моята я взех от шоурума септември 2014 и Март 2015 цялата предница беше в бели точки. Не знаех тогава , че има защитно фолио и сбърках. Пребоядисвах и после Фолирах. Вече 6 години една драскотина няма. Детайлинг нанопокрития и всякакви такива Не Пазят от камъчета и деруги. С една дума - слагай Фолиото веднага и то по цялата кола. Имаш единствен шанс сега да я запазиш и запечаташ както е с непокътната заводска боя.
@bega4kata каза:
Ама всичко да ти е Рево не е геройство.Всичко им е нескопосано на тях.Като започнеш от софтуера дето сеца, минеш през колера дето не пасва и стигнем до джантите, дето според И. Пецов няма проблем да се карат с навито тиксо на главините.
Аватар
andreev

Škoda Racer

Мнение от andreev »

Добри новини! Ходих днес да взема тестовата да видя дали ще влиза RS-а в гаража и какво да видя - колата готова и в понеделник я взимам! [smilie=yahoo.gif]

...колкото до гаража, ами не знам как и защо изобщо ги правят като от 8 клетки само 3 са използваеми. В нашата до сега не е влизала кола. Баща ми има Nissan Navara и Range Rover Sport - и там никакъв шанс (Range-a стои на паркинг на другия край на града...), а аз първо, че бях в София доста години, второ Seat-a не ми се занимаваше да го вкарвам. Та днес тестовата я вкарах не много лесно и по-скоро тегавото ще е на излзиане, защото заходът е супер малък, отделно RS-а е по-нисък и може и да опира при спускането [smilie=fool.gif]
Аватар
kalata

Škoda Ludicrous

Гараж: Octavia 2 Elegance 2.0 TDI-PD DSG, 2007

Мнение от kalata »

Кофти това с гаража. Сега ако при наличие на такъв ще е трудно използването му - баси тъпото
"Ако виждаш дървото, което ще уцелиш след малко, това се нарича недозавиване; ако само го чуваш и усещаш, значи става дума за свръхзавиване" - Walter Röhrl
Аватар
vankissa

Škoda Ентусиаст

Гараж: > VW Golf MK4
> Skoda Superb 3 FL, L&K, 2.0TSI/272HP, Revo PP
> Renault Captur TCe 154

Мнение от vankissa »

Подземен гараж/паркомясто с топла връзка към асансьора и автоматична врата е една от най-мъдрите ми покупки [smilie=yahoo.gif]
Аватар
andreev

Škoda Racer

Мнение от andreev »

Така, бързо включване от мен. Взех колата на 18.01 (понеделник) и от тогава съм навъртял 190 км [smilie=pardon.gif] , но в момента нямам време да обикалям. Днес даже за пръв път я изкарах извън града (Бургас-Айтос-Бургас).
Като цяло МНОГО се кефя на колата, според мен много са я "барнали". Екстериор, интериор - всичко! (не съм очаквал, но явно прави впечатление по улиците, защото постоянно виждам как хората се обръщат и я заглеждат :) ) Седалките са ми много удобни, возията също е доста добре (на Комфорт си вози "меко" поне според мен). Първите 1000 км не смея да я натискам, даже карам доста "бабешки", ВЪПРЕКИ че от време на време се изкушавам и ѝ "задавам" леко (ама това рядко и се надявам не е проблем [smilie=sarcastic.gif] ) Много ми е удобно безжичното свързване с Apple Carplay (за Android Auto за сега само с кабел).
Едно нещо, което ми направи днес впечатление като я изкарах извън града е, че шумът от гумите като че ли е малко в повече. Друго за сега не се сещам, ама аз и не съм я карал много, за да има какво. Ако се сещате нещо, питайте :)

Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
didoya

Škoda Фен²

Гараж: BMW G20 330xD M-Sport

Мнение от didoya »

Как ти се струва работата на кутията, интересно ми при VRS-ката дали е мапната малко по-пъргвао и адекватно?

Шумът от гумите е запазена марка на Шкода:) Свиквай, аз се настроих вече и не ме дразни толкова:)
Последно промяна от didoya на 23.01.2021, 22:25:33, променено общо 1 път.
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH

Мнение от Цецо75 »

Червеното с черно кърти!

Със здраве да я караш!
Бееееее.....
Публикувай отговор

Обратно към “Octavia IV”