Всичко за Шкода Октавия, произведена от 2013г. до днес
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Е да, ама той като му накичиш стойката за номера и отива на парите на перуцото почти. Но все пак е тюле де... незнам, ще помисля, просто питах някой дали не е купувал.
Иначе те и перуцо имат варианта, който предлагаш на доста ниска цена.
На каквото и да се спреш да ти щракнат касовия бон на инструкцията и за всеки случай поискай фактура за багажника, че си го купил. Може да ти я поискат от КАТ като отидеш за третата табела (в случай, че имаш нужда от трета табела де)
Ride as much or as little, as long or as short as you feel. But ride. - Eddy Merckx
На този "евтиния", не се ли движат велосипедите. Само горе ли се захващат? Струва ми лембезе. Иначе Италианските и аз съм ги заглеждал и ми изглеждат ОК, особено тези за теглич, но нямам преки наблюдения.
Цецо75 написа: 08.05.2025, 17:42:09
Е да, ама той като му накичиш стойката за номера и отива на парите на перуцото почти. Но все пак е тюле де... незнам, ще помисля, просто питах някой дали не е купувал.
Имам такъв , точноThule . Неудобен е за сваляне когато е с няколко велосипеда. Пазя хо все още, но закупих easyfold. Минал съм през почти всички видове и брандове, уж да не дам пари за по скъп… и накря Тhole си е Thule. Малко разлики, но ако се използва често , си заслужава. Същото направих и с боксовете….
А какво ви е мнението за багажника, който се монтира директно на капака? Колата е седан, без теглич.
Регистрационната табела ще се закрие частично, понеже е на бронята. Ок ли е така да се кара.
Гледам това например - https://www.mjautobox.com/product/%d0%b ... hangout-2/
Другото, като неудобство е, че трябва всеки път да сваляш стойката, за да си отвориш багажника. Лесно ли се монтира и демонтира?
atopalov написа: 09.05.2025, 08:44:39
А какво ви е мнението за багажника, който се монтира директно на капака? Колата е седан, без теглич.
Ужасен вариант.
Освен споменатия проблем за сваляне при нужда от отваряне
Евентуално скриване на номера, което е гаранция за проблем с полиция. Няколко пъти съм виждал патрул, как пали лампите след като види такава кола и тръгва след нея.
Тия куки се закачат за ръба и съответно шанса да наранят боята е гарантиран
Също никакво заключване на колелата тоест спираш на бензиностанция да пикаеш и излизаш, няма колела
Първо бях с този багажник на предишния Superb като 4тото колело се събираше във вътрешния багажник. Като спря да се събира го продадох и минах на този двойния с идеята да купя греди и 2 багажника за покрив, нооооо смених колата и сега нямам теглич
2 Колела за покрива ок, но другите две какво да ги правя? Не ми се ще да слагам багажник, който се подпира на стъклото. Не ми се ще и да монтирам теглич, защото колата е без подготовка и не е никак рентабилно.
Само не съм сигурен дали захватите са подходящи, т.е. дали надлъжните греди на колата са повдигнати или не. Би трябвало при кръстосване на стойките да се съберат 4 броя. https://www.thule.com/en-bg/roof-rack/c ... d%2520rail
Edit: И едно клипче в тубата.
Гледам, че колегата е фен на Тюле, отива при някой дилър и мерят. Като цяло точно предложеният модел (Wing Bar Evo), когато се изважда по каталог по тип на автомобила излиза с една опрелена дължина. Но захвата търпи и по-дълги греди. Просто трябва да се премери на място. Важното обаче е да е с този захват, а не онзи новия съвсем аеродинамичният (Edge), защото там дължината на гредите е точна за модела кола и не търпи вариации.
Аз например за жипката съм с един размер по-широк Wing Bar Evo, отколкото излиза по каталог за Кодиак.