Покупка на Superb Facelift 272ps

Всичко за Шкода Супърб, произведен от 2015г.
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
Аватар
kalata

Škoda Ludicrous

Гараж: Octavia 2 Elegance 2.0 TDI-PD DSG, 2007

Мнение от kalata »

Този си е екстра. Все пак звънни и питай има ли/очаква ли се фейсов 272 кс.
"Ако виждаш дървото, което ще уцелиш след малко, това се нарича недозавиване; ако само го чуваш и усещаш, значи става дума за свръхзавиване" - Walter Röhrl
Аватар
stefan L

Skoda Electric

Гараж: exOctavia 2.0TDI BKD powered by Gunter Service/ exGolf 7 R CJXC powered by Gunter Service/ Волво ЕХ30, 428 к.с.

Мнение от stefan L »

Цецо75 написа: 30.03.2020, 00:07:50 stefan L, Дори в случай, когато оня отзад лети с 70км/ч над ограничението?
Как реши точно 70? Аз по нормалния път си карам със 105 по километраж. Само като изпреварвам Дигам малко повече. Много пъти ми се е случвало да ме засичат, със сигурност много повече от колкото на теб се е случвало. Използвам си клаксона, дълги, спирачки и те така [smilie=pardon.gif]
Аватар
DoH_KuXoT

Škoda Ентусиаст

Гараж: Passat B8 2.0tdi - 190hp

Мнение от DoH_KuXoT »

JORDITO написа: 29.03.2020, 22:52:51 Би му меча. Аз как ли стигам от точка А до точка Б с жена и 2 деца с 1.6 и 105 коня [smilie=pleasantry.gif]?
Ако съм сам, мога да си позволя да изрежа няколко коли в колона, но само с две на ум да скоча на спирачките. Обикновено хората в колона са съсредоточени напред и чакат прозорец и е супер рисково,незавсимо с колко стейджа и коне си да изрязваш. Накрая пак говорим за 10-15 минути съкратено време.
е ти си ръчкаш по мултимедията и си караш спокойно, кефиш се и не бързаш да слизаш, който няма къде да ръчка бърза да стигне и да слиза от колата, изпреварва по 12 тира с 300 и ти се чудят ти с тия 105 коня успяваш ли да заредиш акумулатора. 105 коня са за пред блока да си бръмчи мотора , такива коли трудно потеглят без да бутнеш. [smilie=sarcastic.gif]
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH

Мнение от Цецо75 »

stefan L, Ами ако много по-често ти се случва да те засичат, отколкото на мен, това не ти ли говори нещо?

Щом караш нормално с 105, значи при маневра изпреварвайки 5+ автомобила, в края на маневрата си минимум с 130-140, а по-вероятно както казва колегата със 160... Противното би означавало да изпреварваш в продължение на половин километър, което във БГ няма как да се случи.

Т.е. ТИ си в нарушение на правилника и не виждам на какво основание се сърдиш на някой, че "те бил засякъл". Пак казвам, всички сме грешни по един или друг начин, но не можеш да искаш другите да спазват правилника и да те пазят, за да можеш ти да си го нарушаваш комфортно! Винаги когато ти преминаваш границата, трябва да очакваш ПОНЕ още един да я премине.

Не си келеш на 20 години и би следвало да знаеш, че винаги катастрофите са СЪВКУПНОСТ от фактори, най-често състоящи се от невинни нарушения, които сами по себе си, не предизвикват ПТП, но в съвкупност...
Последно промяна от Цецо75 на 30.03.2020, 08:45:25, променено общо 1 път.
Бееееее.....
Аватар
Taratajki

ŠKODA MASTER

Гараж: Fabia 3 1.2 tsi ; Octavia 4 FL 2.0 tdi

Мнение от Taratajki »

И, какъв извод се налага от проведената дискусия?
Не си взимай 272 коня, че ще се излъжеш да резнеш някоя колона и ще се превърнеш в самоубиващ се убиец идиот [smilie=sarcastic.gif]
При изпреварване можеш да превишаваш максимално разрешената скорост ;)
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH

Мнение от Цецо75 »

Taratajki написа: 30.03.2020, 08:45:23При изпреварване можеш да превишаваш максимално разрешената скорост
Така е. И всички го правим. Но не можеш да очакваш околните да "те покриват" / "да те пазят" докато го правиш.
Бееееее.....
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196
Обратна връзка:

Мнение от bega4kata »

todor87 написа: 30.03.2020, 00:09:55 Но пък ми се е случвало доста пъти...до сега се разминаваме с "майката" само
Точно това имах предвид в началото. Често ми се е случвало някой в колоната пред мен да тръгне и той да изпреварва и за това написах, че е опасно да ги изрязваш по 5-6 коли на веднъж. Особено ако си с бърза кола, дето се засилва яката.
Вие започнахте теории да развивате :)
Да си взема 272 като иска и да кара внимателно.
GUNTER SERVICE
Изображение
ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
Аватар
SlipX

Škoda Фен²

Гараж: Skoda Superb III L&K 2.0 TDI 190 PS DSG 7 4x4
Skoda Fabia III 1.4 TDI DSG

Мнение от SlipX »

Аз също съм ЗА 272 к.с. , 190 на кодиака се чувстват мудно примерно в дадени ситуации. А относно изпреварванията, че аз със 140 коня си изпреварвам по 5-6 коли, святкам, мигам, така и така съм се засилил вече да ми се махат от пътя (шегувам се :D). Един колега по нагоре го написа най-точно. Трябва много добре да разчиташ ситуациите и да гледаш няколко хода напред, кой как би реагирал евентуално. Няма застраховани за нищо, но по нашите пътища има масово несигурни шофьори в това да решат да изпреварят камион и създават огромни опашки. Или отделно такива които изпреварват адски бавно.
Аватар
stefan L

Skoda Electric

Гараж: exOctavia 2.0TDI BKD powered by Gunter Service/ exGolf 7 R CJXC powered by Gunter Service/ Волво ЕХ30, 428 к.с.

Мнение от stefan L »

Цецо75, прочете ли, че колегата дава пример за изпреварване на колона, която се движи с 60?
А мен са ме засичали повече от теб , защото имам 2 пъти повече стаж от теб и 2 пъти повече км [smilie=pardon.gif]
Същото е и всеки ден по Цариградско, примерно, но напоследък идиотите доста намаляха...

Ако си говорехме на живо, досега 100 пъти да сме се разбрали :)
didoya

Škoda Фен²

Гараж: BMW G20 330xD M-Sport

Мнение от didoya »

Абе и 60 да е - колона от 5-6 коли с натепан до долу педала на газта с 272-ката на края на тази колона не си с никак безопасна скорост, да не кажа обратното. Правил съм го, но определено финалната скорост става доста висока и трябва добре да се разчита цялата ситуация.
JorshTDI

Škoda Фен

Гараж: Superb 272ps l&k lava blue, Passat B7 170ps +++

Мнение от JorshTDI »

didoya, Точно тази информация търсех. Благодаря!
Аватар
slavkoff

Škoda Racer

Гараж: подземен
Обратна връзка:

Мнение от slavkoff »

Колега, @JorshTDI, аз бих ти препоръчал 272 кс. ФЛ, ако средствата не са проблем. Има голяма разлика м/у Ксенона и ЛЕД фаровете, аз съм с РС ФЛ, и съм сравнявал Би-Ксенона с моя ЛЕД, т.к. съм и късоглед, за мен разликата е огромна - а пък, да не говорим за Матрични. Отделно, ще получиш по-новите и модерни асистиращи система от ВАГ групата, които могат да ти спасят живота, дано да не се налага. Може да е отстранена някоя детска болежка, да е ъпдейтнат софтуера и т.н.
От към мощност, изобщо няма да съжаляваш. Тези 350-400 нм идват от 1750 оборота, ще се чувстваш като в дизел, ако това е голямата дилема - хехе. Имат някакъв лаг, дали е input, turbo или скоростната кутия, не съм сигурен. Но лаг-а, който съм изпитвал на тестов дизелов Супърб е 2 пъти по голям. Съмнявам се да е имал проблем автомобила, т.к. беше на 8к или 18к км, вече не помня.
Този 2.0 ТСИ тегли безгрижно и ще ти носи много радост. Моята е на 2 години вече, но все още, при всяко подаване на газ - усмивката ми е до уши. Чисто визуално, фейслифтовия Спортлайн ми харесва най-много, но това са вече мой предпочитания, които не трябва да те засягат.
Успех с избора.
Едит: И споко, ще си изпреварваш съвсем спокойно с една лекота и финес (аз, даже станах по-спокоен шофЕр). Само не разбирам, защо колегите се напрегнаха за тези изпреварвания от 5-67 коли. То е ясно, че го казваш, чисто образно, нали? :beer:
VRS
JorshTDI

Škoda Фен

Гараж: Superb 272ps l&k lava blue, Passat B7 170ps +++

Мнение от JorshTDI »

slavkoff, Много ти благодаря за изчерпателната информация. Естествено ,че го казвам образно,не съм броил с точност колите в колоната,но на всеки му се е случвало да настигне трафик и да трябва да изпревари повече от един автомобил,било то тежкотоварен,или не.
Аз не се впечатлявам от напатките,в България всеки втори е най-добър,карач,сваляч и бияч,тези коментари са неизбежни.
Поздрави!
П.П. Много по-рискови са шофьорите които се влачат с 80-90 по магистралата и с 70-80 по междуградски от тези които карат с една идея по-бързо.
В България ограничението на скоростта е морално остаряло непроменяно от 40 години и не смятам,че е съобразено със съсвременните автомобили,спирачен пут и поведение. Тоест най-рисковите шофьори са тези които гледат разхода на гориво и се хвалят,че влачейки се са стигнали от точка А до Б с 5/100 . Лично мое мнение...
kograman

ŠKODA MASTER

Мнение от kograman »

Много скоро ще глобяват за средна скорост по отсечка. Такива летящи холандци по 5-10 коли стават много "дебели" кат трябва да плащаш.
Такива "скоростомери" има на почти всички участъци където ше ти трябват тия 300к.с
Someone's opinion of you does not have to become your reality
Аватар
slavkoff

Škoda Racer

Гараж: подземен
Обратна връзка:

Мнение от slavkoff »

Голямата мощност не е само висока скорост по Републиканската мрежа.Има и други приложения, като: Комфорт, спокойствие при изпреварвания, изнасяне от ситуации, за писта, за теглене на лодка/атв/каравана, да си товариш колата с багаж и т.н.
VRS
Публикувай отговор

Обратно към “Superb III”