Шкода Октавия З - Представяне, мнения, впечатления
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- redalex
- Гараж: i3
Аз ли нещо не съм видял/разбрал или вече няма врс с ръчна скоростна?
Днес в ЕТ в ценовата листа имаше само дсг
Днес в ЕТ в ценовата листа имаше само дсг
- Вероломния Кръчмар
- Гараж: Octavia 3 PF Vision+ 1.4 TSI - Victoria
- Обратна връзка:
И в конфигуратора е така, и то от повече от месец.
Поздрави.
Поздрави.
ТТодоров "Гестапото" - Следвай 11-тата Божа заповед, момче. Тя гласи "Ни съ пръй!"
Stuci - Калпазани има при всяка марка, ама такива изтърбушеняци като нас, дет' ядем боб в подземията - НЯМА !!!
Stuci - Калпазани има при всяка марка, ама такива изтърбушеняци като нас, дет' ядем боб в подземията - НЯМА !!!
- bega4kata
- Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196 - Обратна връзка:
Нямало да има вече.
И четворката ще е само дсг врс.
Така казаха от ЕТ.
Не че може да им се вярва на 100% де
И четворката ще е само дсг врс.
Така казаха от ЕТ.
Не че може да им се вярва на 100% де
GUNTER SERVICE

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
- nrayanov
- Гараж: Mitsubishi Outlander 2.0 MiVEC CVT Instyle 4WD MY2020
Toyota Corolla 1.4 D4D Hatchback MMT SOL 2WD MY2005 - Обратна връзка:
Стига с тея ръчки, това е пълна отживелица. Почти всички нови автомати позволяват ръчна смяна на скорости (очаквам вашите негативни коментари и оценки). ![pardon [smilie=pardon.gif]](./images/smilies/pardon.gif)
- Георги Г
- Гараж: Superb 3, 2.0 TDI, 190HP
Няма такъв кеф ти да си боднеш която предавка искаш и когато прецениш. Преди 2-3 месеца покарах малко една тестова рс 220 дсг. При всяко натискане на газта имах чувството, че карам дизел с турбо от скания....нещо като огромен турбо лаг. Автомата е голямо удобство, но наред с някои екстри, като адаптивен темпомат например, те правят повече пасажер, отколкото шофьор.
Това са мои лични виждания и уважавам избора на всеки спрямо предпочитанията му.
Това са мои лични виждания и уважавам избора на всеки спрямо предпочитанията му.
- nrayanov
- Гараж: Mitsubishi Outlander 2.0 MiVEC CVT Instyle 4WD MY2020
Toyota Corolla 1.4 D4D Hatchback MMT SOL 2WD MY2005 - Обратна връзка:
Аз също колега, просто твърдя, че на повечето автомати скоростите могат да се сменят и ръчно. Дори на старата Toyota Corolla HB 2006, която карам могат да се сменят ръчно.Георги Г написа: 22.08.2019, 20:08:02 Това са мои лични виждания и уважавам избора на всеки спрямо предпочитанията му.
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
Всичко ми е ясно с тия автомати, вече са и по бързи от мен и по-умни. Съгласен съм, така е.
Само не ми е ясно, кат се окопам в снега, как да я "разклатя" без съединител?
Бееееее.....
- kalata
- Гараж: Octavia 2 Elegance 2.0 TDI-PD DSG, 2007
Ей тука си много прав. Единствен недостатък на автоматиците само с предно.Цецо75 написа: 22.08.2019, 23:23:56 Само не ми е ясно, кат се окопам в снега, как да я "разклатя" без съединител?
Първо важно - хубави гуми.
Второ важно - пакет от ония "вериги за сняг", които са като кабелни стяжки (леки, евтини, вършат работа)
Трето важно - въже за теглене в багажника.
"Ако виждаш дървото, което ще уцелиш след малко, това се нарича недозавиване; ако само го чуваш и усещаш, значи става дума за свръхзавиване" - Walter Röhrl
- odo
- Гараж: Х3 М40i
Става, става и аз си мислех, че е невъзможно да я залюлееш, обаче след кято видях тъста как извади Паджерото окопало се яко повярвахkalata написа: 22.08.2019, 23:46:23 Само не ми е ясно, кат се окопам в снега, как да я "разклатя" без съединител?
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
Е то Паджерото се измъква щото е направено да се измъква.
Аз говоря за нормална кола на предно/задно.
Аз говоря за нормална кола на предно/задно.
Бееееее.....
-
fancko
- Гараж: О3 FL 1.8 TSI 7DSG
От моя опит - трудно. Дсг-то от позволява превключване на задна към директ без натискане на бутона, ама не е същото щото от D към R трябва да натиснеш спирачката. Е, то целия момент на разклащането се губи.Цецо75 написа: 22.08.2019, 23:23:56 Всичко ми е ясно с тия автомати, вече са и по бързи от мен и по-умни. Съгласен съм, така е.
- uboy
- Гараж: O1 FL AGR 4x4
O2 FL BMM 4x4
S2 BMP
Разклащането става постедством малка лопатка в багажника - вадиш и почваш да ринеш. Друг вариант не виждам освен да счупиш лоста от джасане и опити за бързо превклюване от R към D ![pardon [smilie=pardon.gif]](./images/smilies/pardon.gif)
- Георги Г
- Гараж: Superb 3, 2.0 TDI, 190HP
DSG само 4×4 и няма драми с клатене ![pardon [smilie=pardon.gif]](./images/smilies/pardon.gif)
-
Sec8200
- Гараж: под наем
някой борил ли е "жужене/вибрация" идваща някъде отпред в дясно. мислех,че идва от бутилката на жена ми, обаче днес карах сам и я чух без нищо.
Опитах - вентилаторите, жабката изпразних, държах я отворена, натисках предните отвори откъм стъклото, настройката на колана, държач за очила, плафони...нямах успех да го локирам.Кой ме караше да намалям музиката - сега ми влезе муха![fool [smilie=fool.gif]](./images/smilies/fool.gif)
Опитах - вентилаторите, жабката изпразних, държах я отворена, натисках предните отвори откъм стъклото, настройката на колана, държач за очила, плафони...нямах успех да го локирам.Кой ме караше да намалям музиката - сега ми влезе муха
- PRO
- Гараж: VAG PQ46 3T