Въпроси от нов/бъдещ собственик

Всичко за Шкода Супърб, произведен от 2015г.
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
Аватар
Мичев

Škoda Фен²

Гараж: Superb 2.0TDI, 147KW DSG

Мнение от Мичев »

falco написа: 10.03.2024, 18:55:53 търся фонетичен лейаут
За съжаление няма такъв. Така или иначе навигацията е безумна за ползване
storm1st

Škoda Фен²

Гараж: Kodiaq Fl 2.0 TSI, DNPA

Мнение от storm1st »

Евентуално за някакво улеснение на писането може да се ползва мобилното приложение на Шкода / клавиатури всякакви в телефоните / . Оттам маршрута и после изпращане към колата ….
Аватар
Erebus

Škoda Фен²

Гараж: Octavia 4 2.0 TDI

Мнение от Erebus »

Ако използваш уейз за навигация, там имаш опция да си ползваш клавиатурата на телефона, когато пишеш в търсачката.
Аватар
naster

Škoda Фен²

Гараж: Superb III L&K 2.0TDI 140kW DSG7 4x4 MY19
Suzuki V-Strom DL650 XT MY21

Мнение от naster »

Сега я ползвах на отиване към хотела ни в Истанбул. Заведе ни точно - показа бърз и икономичен маршрут. Не съм видял как може да се въвежда на кирилица. Като за вградена навигация имах доста ниски очаквания. Моето оплакване е само към изговарянето на българските улици.
Изображение
Аватар
Мичев

Škoda Фен²

Мнение от Мичев »

naster написа: 11.03.2024, 09:33:54 Моето оплакване е само към изговарянето на българските улици.
Добави и въвеждане на български адреси [smilie=sarcastic.gif]
Ако не се сетиш да напишеш "улица" преди името на улицата ще има да се чудиш какво подЯгодите става.
Така или иначе масово хората ползват waze. Специално за държави като Турция, бях писал в друга тема - има компании които продават esim карти за интернет на много добри цени. Например AirAlo. Отчитането на трафика явно е до байтове, защото след няколко дена ползване на waze + доста снимки през вайбър се оказа, че съм изхабил само 500мб (и 9500мб оставащи [smilie=sarcastic.gif] ).
Аватар
naster

Škoda Фен²

Гараж: Superb III L&K 2.0TDI 140kW DSG7 4x4 MY19
Suzuki V-Strom DL650 XT MY21

Мнение от naster »

В България рядко ползвам, но е добре да се знае. Благодаря за AirAlo. Супер ценно! Ограничен съм откъм пакети, защото е служебна картата и ползвам каквото предлагат менюто на оператора.
Изображение
Аватар
Shake

Шкода Новак

Гараж: Ford Focus II Sedan 2008, 1.6 TDCI, 109 к.с.
Superb III Liftback, L&K, TSI 190 к.с.

Мнение от Shake »

naster написа: 11.03.2024, 14:09:56 Благодаря за AirAlo
Airalo са топ! Аз съм в IT сферата и по-точно мобилни технологии (iOS и Android Native) и има голям шанс от май месец да правим новата версия на Airalo. Тотален redesign и доста нови функционалности. Като дропнем новата версия, ако имате проблеми, драскайте ми направо [smilie=sarcastic.gif]

Иначе, аз съм на 100% Waze в EU и Google Maps + Airalo за другите места. Нямам, но и не бих ползвал вградената навигация. Преди да почна с eSIM бях с Offline Google Maps и проблеми съм нямал.

П.П. Ще пратя малко по-късно едно видео от скандално тропане, което се появи изведнъж ...
Аватар
Shake

Шкода Новак

Гараж: Ford Focus II Sedan 2008, 1.6 TDCI, 109 к.с.
Superb III Liftback, L&K, TSI 190 к.с.

Мнение от Shake »

Та, с две думи. Ходих събота да мия колата (не съм сигурен, че има нещо общо) и не съм чул нищо различно по пътя. Неделя ходих до Панчарево и после до Елин Пелин. По пътя за Елин Пелин почнах да чувам страшно тропане отзад в дясно. Носих разни неща в багажника и реших, че е от тях. Разтоварих всичко и на връщане Елин Пелин - Манастирски продължи през цялото време.

Жената седна отзад в дясно да послуша и установихме, че е от задно дясно стъкло. Ако прозорецът е до горе затворен, тропа изключително силно. На видеото се чува, но на живо е много по-силно. Ако дори и леко го смъкна на долу, спира изцяло.

Ето и видео:
По гладък път почти не се чува, но ако има малко копки или неравности почва да тропа страшно много. Звънях на ЕТ, казаха, че трябва да се разглабя цялата врата за да видят кое, как, защо. Аз лично, не мога да си обясня защо би тропало толкова силно само от едно стъкло.
Аватар
Tuscany

Škoda Фен²

Гараж: Skoda Superb III Combi Facelift L&K, 2.0 TSI, 280hp

Мнение от Tuscany »

Преди малко видях едно комби, 280 коня, в тъмно сивия цвят, с големите черни джанти, ВЕ регистрация. Мнооого приятно :)

Друго исках да се оплача - още не съм имал възможност да карам в напълно тъмно или пък да карам извъградско, за да видя матрицата как е. Ама на малките улички, като правя малко маневри, за да заобикалям дупките, това, че не ми шават фаровете, много ме натоварва психически.
Current: Skoda Superb III Combi Facelift L&K, 2.0 TSI 280hp - 2024г
Ex: Opel Insignia A Sports Tourer FL 2.0 TDI Automatic 170hp - 2016г
Ex: Opel Vectra C FL 2.2 Direct Automatic 150hp - 2008г
Ex: Audi A6 Avant C4 Quattro 2.5 TDI 140hp - 1996г
nitro

Škoda Фен²

Гараж: Skoda Karoq 1.5 tsi DSG7 MY24

Мнение от nitro »

Tuscany написа: 11.03.2024, 19:22:14 Ама на малките улички, като правя малко маневри, за да заобикалям дупките, това, че не ми шават фаровете, много ме натоварва психически.
В упътването доколкото си спомням пишеше, че матричните фарове работят извън населените места, като информация за това вземат от навигацията. Така че не се притеснявай а някоя вечер яхвай колата и я разходи извън града.
Аватар
Tuscany

Škoda Фен²

Гараж: Skoda Superb III Combi Facelift L&K, 2.0 TSI, 280hp

Мнение от Tuscany »

Да бе, и аз после се усетих, че поста ми е малко смотан ...
Старата кола (Opel Insignia A) беше с AFL - лупите се въртяха наляво и дясно, което в завой осветяваше страхотно, без значение от скоростта. А дори и по малките улички, като навивам, мърдаха. Сега нищо не мърда :D
Пък Corner-a e много по-смотан, писах в дългия пост. На Opel-a, светеше на истински 90 градуса прямо колата и точно на линия на муцуната. Тия тука светят някъде ... да не говорим, че от моята позиция на седене, станичното огледало ми закрива точно най-близката част на светлината.
Current: Skoda Superb III Combi Facelift L&K, 2.0 TSI 280hp - 2024г
Ex: Opel Insignia A Sports Tourer FL 2.0 TDI Automatic 170hp - 2016г
Ex: Opel Vectra C FL 2.2 Direct Automatic 150hp - 2008г
Ex: Audi A6 Avant C4 Quattro 2.5 TDI 140hp - 1996г
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH

Мнение от Цецо75 »

Не ти е смотан поста.

И на варела (Кодиак с матрични), корнер функцията е проформа. На стария Супърб 2 правеше ден отстрани, сега на новата е мижи да те лажем.
Бееееее.....
Аватар
Архимандрит Дионисий

Škoda Мод

Гараж: SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 280 к.с.
Старата любов:
SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 190 к.с.
SKODA OCTAVIA 1.4 TSI
150 к.с.

Мнение от Архимандрит Дионисий »

Нещо не мога да разбера, аз друга кола ли карам. Нито с фарове нито с DSG имам проблеми. Почвам да се притеснявам, че нещо ми има.
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH

Мнение от Цецо75 »

Архимандрит Дионисий, Въпрос на сравнение между две коли. Нищо друго. Ако не бях виждал как действа корнера на стария ми Супърб, вероятно нямаше да ми направи впечатление, че на Кодиака е недоклатено.

От друга страна матричните светлини на Кодиака са МНОГО по - добри от фабричният завиващ ксенон на стария ми Супърб. Който като цяло беше посредствен като обща осветеност. Реално Кодиака е първият ми ВАГ автомобил, който мога да кажа, че свети добре, досега на всичките, които съм имал, не съм бил хепи с фаровете.

Така, че като цялостно осветление прогреса е факт.

Относно кутията 381 - ами на Кодиак печка се държи малоумно на D. Нямам какво повече да кажа. [smilie=pardon.gif]
Бееееее.....
Аватар
Мичев

Škoda Фен²

Мнение от Мичев »

Архимандрит Дионисий написа: 12.03.2024, 11:33:04 Нито с фарове
Пусни матричните по път с мантинели на които има червени светлоотразители и ще видиш проблем. На Хемус например.
Публикувай отговор

Обратно към “Superb III”