Тук вече не мога да хвана логика, всеки път зареждам до 100% и всеки път показва нещо различно. Уж трябва да го изчислява на база на разхода за последните ХХ (ХХХ) км - но не мога да хвана още. Ще заредя довечера и ще снимам
Toyota
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- SimichOil
- Гараж: Toyota RAV4 - Plug-in Hybrid
- Обратна връзка:
Toyota
- krachunov
- Гараж: Karoq 2024 2.0 TDI 150 - 4x4
- bega4kata
- Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196 - Обратна връзка:
Toyota
Точно така. Като са казали че е 306 коня, трябва ВИНАГИ да е 306 коня.
И мекия хибрид моя, винаги е 390. Показва винаги че буха тока на пълна газ. До 256 си буха яко, но като ги достигне понеже е ограничен, спира подпомагането.
Електрическа помпщ получава само когато трябва да ускорява. Когато подържа скорост на магистралата си е само на мазут.
GUNTER SERVICE

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
- SimichOil
- Обратна връзка:
Toyota
Oтносно пробега на ток - ето колко минах последното зареждане. Тук искам да отбележа, че не съм карал икономично, а нормално градско на 100%. Като няколко пъти си пусках климатика 10тина минути преди да тръгна от работа. Ако се опитам ще мога да мина и повече, но нямам нерви да се влача 80-90км в града и да бъда толкова примерен

Ето тест и на жена ми на колата - Русе - Тутракан - Русе. На отиване тя караше, на връщане аз. И в двете посоки каране по ограниченията. Тя на отиване (снимка 1) - изпреварваше където може и настъпваше. Аз нарочно исках да карам възможно най-равномерно и с постоянна скорост. Плавни ускорения и плавни спирания (с рекупериране). Втората снимка е моето икономично каране. Както виждате и при двете времето е едно и също както и средната скорост. Просто стила на шофиране е различен. Колата е C-HR обикновен хибрид (на предно). Ясно ми е че този разход няма как да се постигне на магистрално каране - долните снимки са просто при шофиране ей така за за пробата. Дори и при немагистрално каране - ако се кара по-динамично разхода тръгва нагоре.

Ето тест и на жена ми на колата - Русе - Тутракан - Русе. На отиване тя караше, на връщане аз. И в двете посоки каране по ограниченията. Тя на отиване (снимка 1) - изпреварваше където може и настъпваше. Аз нарочно исках да карам възможно най-равномерно и с постоянна скорост. Плавни ускорения и плавни спирания (с рекупериране). Втората снимка е моето икономично каране. Както виждате и при двете времето е едно и също както и средната скорост. Просто стила на шофиране е различен. Колата е C-HR обикновен хибрид (на предно). Ясно ми е че този разход няма как да се постигне на магистрално каране - долните снимки са просто при шофиране ей така за за пробата. Дори и при немагистрално каране - ако се кара по-динамично разхода тръгва нагоре.

- SimichOil
- Обратна връзка:
Toyota
Предполагам е от eSIM + GPS на колата. eSIM си осигурява връзката на колата с интернет. Вградената навигация е облачна (онлайн) и реално няма памет с карти, а си ги дърпа в реално време. Затова картите нямат и обновявания, защото се обновяват на сървъри. Но много точно ми показва къде има задръствания и тежък трафик в реално време, явно ползва на Google или подобна карта.Sec8200 написа: 10.09.2025, 16:37:05 SimichOil, знаеш ли откъде колата взема координати за да ти опише маршрута?
- SimichOil
- Обратна връзка:
- krachunov
Toyota
Всички коли там след коя година в ЕС са заължени да имат еСИМ, за да пращат СОС сигнал при ПТП. Данните които предават, са някакви байтове та със сигурност няма да се изхабят и над 5 години ще бачка със сигурност.Sec8200 написа: 10.09.2025, 20:32:55 SimichOil, интересно..а плащаш ли за eSIM, или е част от друга функционалност/пакет?
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
Toyota
Би трябвало да имат отделен eSIM за Emrgency call.
Относно "потребителският" - на въпроса ми в ЕТ - какво ако не си го плащам? Отговора е - ами нищо, той пак си праща данни, просто не можеш да го ползваш за собствени нужди (интернет, разните му там апликации и прочие).
Относно "потребителският" - на въпроса ми в ЕТ - какво ако не си го плащам? Отговора е - ами нищо, той пак си праща данни, просто не можеш да го ползваш за собствени нужди (интернет, разните му там апликации и прочие).
Бееееее.....
- krachunov
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
Toyota
krachunov, Не е въпрос на трафик, а на сейфти. Не би трябвало ecall да е зависим от компютъра на колата под каквато и да е форма. Преди доста години, когато още се обсъждаше бях в една група по темата и в заданието имаше изискване да си е съвсем отделен модул, даже да има бекъп захранване искаха. Имаше идея да се сертифицират няколко модула и всички европейски производители да ги вграждат.
Но от тогава не съм в материята, може и да не е станало така в крайна сметка. Все тая, за крайния потребител, това не е от значение.
Но от тогава не съм в материята, може и да не е станало така в крайна сметка. Все тая, за крайния потребител, това не е от значение.
Бееееее.....
- skodko
- Гараж: Skoda 120 L/ Skoda Fabia 1.2 HTP/ BMW E28 520I
- Обратна връзка:
Toyota
На ваг поне си имат винаги батерия в модула.
Белята каза: Айде бягай, че ми писна от тебе! Никой не ти чете суперлативите, работнико на ЕТ!
- _56_
- Гараж: Skoda Kodiaq RS 2026
- Обратна връзка:
Toyota
Здравейте, банда! Тъй като до края на месеца очаквам да пристигне Шкодиака, подготвям Авенсиса за продажба. Трябва ми автомивка, която почиства хубаво, особено вътре салона. Имаше една до сточна гара, но там я развалиха, че стоят блок на нейно място.
Може ли да ми препоръчате друга?
Може ли да ми препоръчате друга?