Така...в последните 2 дни имах късмета и удоволствието да карам 3 чисто нови модели на БМВ.
Събитието беше организирано от БМВ България, а поканата дойде от Мкар София.
Акцията беше - презентиране на новите плъг ин хибридни автомобили на БМВ...и изцяло електрически - i3 и мини купър.
Изборът беше от всичко...аз бях избрал Х3 хибрид сряда- т.е. днес.
За вчера един приятел трябваше да кара Х5 хибрид, но се обади, че нещо е изникнало и няма да може, за това отидох аз.
Днес пък, след кратка пауза в покрайнините на София направихме смяна и на връщане карах БМВ 7 хибрид.
Впечатленията накратко:
Х3 - много приятна кола, честно казано е точно това от което имам нужда....единствен минус е сравнително малкият багажник, чийто обем е изяден от резервоара на колата и резервната гума. Батериите разбира се, са в пода на колата. Мисля, че електрическия рейндж беше малко над 30 км и колата съвсем спокойно успя да ги измине.
Х5 - в началото ми се видя огромна тази кола...то един капак, то назад дълга... и след 5 минути бях свикнал, скяша цял живот съм я карал.
Всичко е много прилично и голямо вътре... единствено не ми хареса конкретната Мкова седалка, защото ми мачка задника. На х3ката беше друг модел и повече ми допадна.
Електрически рейндж - 60-70 км, като се твърди, че може и повече при внимателно каране, а отделно с ДВГто, целият рейднж отивал на 900-1000км... разходът със спокойно 30км каране беше 0.9 л/100км. С разни настъпвания и изрязване се качи на 2 литра
0-100 само на ток 6.5 секунди
0-100 на бензин - 5.3 или нещо такова
7 хибрид - вълшебна кола...особено ако си на 50-60 години и си директор или човек на сериозно положение.
Вътре всичко е уау...табло, седалка, дисплей и тн и тн... набира много яко, върви 30-35 км на ток и дори с натискане на бензин и изрязвания разходът не се е качил над 9 и то в задръстена София днес.
Усещането след 30 минутно шофиране беше, че обичам тази кола. Адски лесно се шофира, а при кик даун полита с едно мощно вирване на предницата (копчето за корекция на нивото беше блокирано)
и3ката не я карах, но вече казват, че спокойно прави 300 км пробег и е много приятна кола.
Като рейндж, обем и качества най-впечатляваща беше х5. Огромна кола, която спокойно прави 60 км само на ток. При нормално каране до 120км/ч колата на практика е изцяло електрическа.
Всички коли са с 2ро поколение автономна система за шофиране и няма да е пресилено ако кажа, че се карат сами - мерят дистанция до предна кола, следват колона, държат колата в лентата, спират сами и на практика единственото нещо, което се иска от шофьорът е да си държи ръцете на волана... на втория ден със 7цата дори не гледах пътя а ровех по екрана на инфотейнмънт системата...
Единственото нещо, което не харесах колите е цената им