Шкода Октавия З - Представяне, мнения, впечатления
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
-
stennly
Здравейте съфорумци,
имам една малко странна молба и се надявам да не затрудня никой. Може ли някой от вас да снима как изглежда вечерно време таблото и централната конзола. Виждам в една оферта към мен екстра дифузно осветление на интериора- Cat Vision, каквото и да значи и ми стана интересно. Благодаря предварително. Утре съм на оглед за автомобилите и ако ми хареса - влизам в отбора. Колебая се между Октавия 3 FL и Mеган 4. Шкодата ще е Vision Лифтбек 2.0 TDI, 150 коня, ръчна кутия. Мегана едва ли има значение и да го споменавам какъв е в този форум.
имам една малко странна молба и се надявам да не затрудня никой. Може ли някой от вас да снима как изглежда вечерно време таблото и централната конзола. Виждам в една оферта към мен екстра дифузно осветление на интериора- Cat Vision, каквото и да значи и ми стана интересно. Благодаря предварително. Утре съм на оглед за автомобилите и ако ми хареса - влизам в отбора. Колебая се между Октавия 3 FL и Mеган 4. Шкодата ще е Vision Лифтбек 2.0 TDI, 150 коня, ръчна кутия. Мегана едва ли има значение и да го споменавам какъв е в този форум.
- JORDITO
- Гараж: Skoda Octavia III 1.6TDI-CR, 105PS + Arshinkov brothers
Това са две лед диодчета горе в плафона. Светят вечер амбиентно и осветяват около скоростния лост. Същите ги има и вътре в малката жабка пред скоростния лост.

Моята тема за колата : Škoda Octavia III Комби 1.6 TDI-CR 105 PS
- slavkoff
- Гараж: подземен
- Обратна връзка:
Здравей, колега. За първи път чувам за такава екстра, дифузно осветление на интериора- Cat Vision. Според мен, чисто предположение, това са едни 2 лампички на плафона за интериорното осветление. Идеята им е, да осветяват постоянно над скоростния лост и да имаш видимост в купето през нощните шофирания.
Мегана може да го споделиш, няма да те баннат за това.
Мегана може да го споделиш, няма да те баннат за това.
VRS
- bega4kata
- Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196 - Обратна връзка:
Амбиентно осветление .
Влизай в Шкода обществото
Влизай в Шкода обществото
GUNTER SERVICE

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
- igeorgiev82
- Гараж: Octavia 3 FL 1.4TSI DSG-BLUE MAGIC
Мегана,с нищо не превъзхожда Шкодата.Неудобни седалки,евтина пластмаса,вътре е тесен.Зад теб да седне някой,особено ако си 1.80+ е невъзможно.Иначе на визия го докарва.
-
Sec8200
- Гараж: под наем
колега със Шкодата няма какво да сбъркаш. освен може би със сервиза,но това е защото не знам как е този на Рено
Меганът кой е,че ако не е GT ще е по-бавен и по-тесен при хеча. Но фацата му е уникална,брутална,кефи.
Как са като цени двете, ако избирах щях и аз да гледам и двете марки..
Меганът кой е,че ако не е GT ще е по-бавен и по-тесен при хеча. Но фацата му е уникална,брутална,кефи.
Как са като цени двете, ако избирах щях и аз да гледам и двете марки..
-
stennly
Благодаря съфорумци за напътствията и съветите. Мегана е седан версията с най-високото му ниво на оборудване т.е. всичко без автомат (в малък град съм и е сложно с автоматите), но бензин и тук се притеснявам - 1330 кубика и 140 коня, а не е кола за 5-6 години. С две деца сме ( но скоро без количка) и мегана вероятно ще е малък въпреки липсата на количка. Външно мегана печели, но това е моментна емоция, а добавим ли и жена до мен и става чудо.
Утре първо през Рено и после Шкода, това е стратегията. Мегана е с 4к по-евтин. Октавията е 40 500 пари и за няколко седмици ще дойде. Мегана и той с този срок. Сервиза на Рено е подобен на Шкода, така че не е фактор. Чудя се и този двигател 2.0 тди с ангренаж или верига е - това от любопитство? За Cat Vision разбрах - още преди 15 години си го бях сам направил в една Примера, Шкода се сетили
. И още едно питане, какъв е основният цвят на централната конзола вечер т.е. как свети? Зелено или синьо, че още няма вечерни снимки, а само заради цвета попитах - не обичам зелено.
Намирам различни снимки на това как свети.
- JORDITO
- Гараж: Skoda Octavia III 1.6TDI-CR, 105PS + Arshinkov brothers
Бяло около 6000к
Моята тема за колата : Škoda Octavia III Комби 1.6 TDI-CR 105 PS
- Taratajki
- Гараж: Fabia 3 1.2 tsi ; Octavia 4 FL 2.0 tdi
Рено и Шкода в едно изречение...
Имам съсед с Меган GT line комби. Като види как хвърлям в багажника на октавията и вика, що не си взех и аз Октавия
И в купето е по широка моята. А па два пъти се лигавехме на излизане от квартала, скъсах го на светофара и двата пъти и още по криво му стана. Той е с по мощния дизел, 130 коне ли, нещо такова. Аз със 2.0 tdi. И сега само ме бъзика за дизайна. Че движел бавно, щото неговата била по хубава
Ма това си е по съседски, колата му си е много хубава.
Е така свети.

Е така свети.
-
didoya
- Гараж: BMW G20 330xD M-Sport
Ако излючим фенството - Мегана е по-добрата кола. Имал съм нова Октавия 3 цели 2 години, а преди месец брат ми беше взел за уикенда въпросният Меган със 7-степенен автомат и Мерцедесовият мотор.Имах възможност да го покарам 50км градско и магистрала.
Мегана е:
1. По-красивата.
2. По-добре обезшумената - при 150 км/ч шума в него е съвсем малко повече спрямо при Супърба ми ЛиК с двойни стъкла и много по-малко от в Октавия.
3. Вози доста по-добре от Октавия - при това Мегана беше на 17-ки, по паваж возеше само една идея по-лошо от Супърб-а с ДЦЦ, а спрямо Октавия - доооста по-добре.
Единствено не ме кефи инфотеймънта на Мегана - много е лагав и дразнещ, както и че Октавията го бие като вътрешен обем и багажник. Но като цяло за мен е по-добрият автомобил спрямо О3.
Октавия е единствено по-добрият избор ако човек търси по-силен мотор и 4х4 в подобно купе.
Мегана е:
1. По-красивата.
2. По-добре обезшумената - при 150 км/ч шума в него е съвсем малко повече спрямо при Супърба ми ЛиК с двойни стъкла и много по-малко от в Октавия.
3. Вози доста по-добре от Октавия - при това Мегана беше на 17-ки, по паваж возеше само една идея по-лошо от Супърб-а с ДЦЦ, а спрямо Октавия - доооста по-добре.
Единствено не ме кефи инфотеймънта на Мегана - много е лагав и дразнещ, както и че Октавията го бие като вътрешен обем и багажник. Но като цяло за мен е по-добрият автомобил спрямо О3.
Октавия е единствено по-добрият избор ако човек търси по-силен мотор и 4х4 в подобно купе.
- todor87
- Гараж: Skoda_Superb_3_Combi_2.0_TSI_4×4=>
=>Revo Stg_2 killer😁
Глупости пълни.
С мерцедесов мотор а?
И за 50км....бая каране си е
Забравих автомата, страшен а?
Да ти кажа ли какъв е "сухар"?
С мерцедесов мотор а?
И за 50км....бая каране си е
Забравих автомата, страшен а?
Да ти кажа ли какъв е "сухар"?
- Taratajki
- Гараж: Fabia 3 1.2 tsi ; Octavia 4 FL 2.0 tdi
По всички 3 точки си изказал чисто субективно мнение, нали?
Особено по първата и третата може да се водят дискусии до сутринта и пак да не се стигне до консенсус.
Нека говорим с факти, които са в математически доказуем формат. За шума, не коментирам, нито съм мерил, нито пък съм се качвал в Меган.
И какво остана? Полезният обем и мощността. А там "по добрата кола" коя е?
И не, не съм фен. Прагматичен потребител съм. А човека има и семейство. И тогава стигаш до правилният избор - Шкода Октавия (комбито е още по-, ама...)![pardon [smilie=pardon.gif]](./images/smilies/pardon.gif)
Особено по първата и третата може да се водят дискусии до сутринта и пак да не се стигне до консенсус.
Нека говорим с факти, които са в математически доказуем формат. За шума, не коментирам, нито съм мерил, нито пък съм се качвал в Меган.
И какво остана? Полезният обем и мощността. А там "по добрата кола" коя е?
И не, не съм фен. Прагматичен потребител съм. А човека има и семейство. И тогава стигаш до правилният избор - Шкода Октавия (комбито е още по-, ама...)
-
didoya
- Гараж: BMW G20 330xD M-Sport
Да кажем, че е по-плавен и доста по не-рипащ от DQ200. Иначе и той е същият "сухар", но доста по-добре настроен. М/у другото е по-плавно и неусетно превключващ дори от DQ381, не знам как са го постигнали.
Ще отречеш ли, че е по-комфортният автомобил Реното? Не е нужно да сме сектанти, аз също не съм фен на френските коли, но ако трябваше да избирам между 140-150 кс мотор на предно от Октавия и Меган - ще избера Меган. Важно е човек да знае предимствата и недостатъците на 2-та автомобила и да направи избора според нуждите си.
Иначе реакциите - типично за Бг форум, всичко друго различно от марката не става и отрицателни мнения и минуси. Това е сектантство, идеята е да се споделят впечатления. Колко от хората с минусите и хейта са карали въпросният Меган седан с този мотор и кутия или си говорите наизуст...
Ще отречеш ли, че е по-комфортният автомобил Реното? Не е нужно да сме сектанти, аз също не съм фен на френските коли, но ако трябваше да избирам между 140-150 кс мотор на предно от Октавия и Меган - ще избера Меган. Важно е човек да знае предимствата и недостатъците на 2-та автомобила и да направи избора според нуждите си.
Иначе реакциите - типично за Бг форум, всичко друго различно от марката не става и отрицателни мнения и минуси. Това е сектантство, идеята е да се споделят впечатления. Колко от хората с минусите и хейта са карали въпросният Меган седан с този мотор и кутия или си говорите наизуст...
-
stennly
И EDC и DSG си имат своите проблеми. Във френски форум доста бързо има натрупани 50 страници проблеми, но гледам ръчна кутия поради невъзможността за поддръжка - не че Рено обслужват кутията марка Гетраг, била необслужваема. Мотора не е мерцедесов, а 1.5 дци на Рено 115 коня и се слага на А-класа и не само. Сегашната лагуна 2008 г. вози твърдичко. И Мегана и Октавия са с размерите на сегашната ми кола и затова между тях се чудя. С две деца багажника е в топ приоритетите и оттук Октавия още повече двулитров двигател срещу 1330 кубика при Мегана, но красотата на Мегана, а ако се окаже и возията...шах и мат. Отделно Дизел и Бензин. Отделно Октавия 0 до 100 за 8.4 секунди, а Мегана 10.7 секунди, а на всяко изпреварване да се чудя... Перфектно няма. Благодаря Ви за споделените мнения, те са изключително ценни за мен в този момент.
- todor87
- Гараж: Skoda_Superb_3_Combi_2.0_TSI_4×4=>
=>Revo Stg_2 killer😁
didoya, какво типично за бг форум видя не знам.
Няма сектантство тука.
Аз лично си взех Нисан 1 година след Шкодата.
Но не съм съгласен с теб за Рено-то![pardon [smilie=pardon.gif]](./images/smilies/pardon.gif)
Няма сектантство тука.
Аз лично си взех Нисан 1 година след Шкодата.
Но не съм съгласен с теб за Рено-то