Смяна на моторно масло. Каква спецификация масло да сложа? Колко често се сменя моторното масло?
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
-
slug
Смяна на моторно масло. Каква спецификация масло да сложа? Колко често се сменя моторното масло?
Скоро снимах една таблица,,които са фенове на Castrol..
Опитвам се да я кача в снимки
Опитвам се да я кача в снимки
-
slug
-
slug
-
slug
-
slug
Май потръгна,от друг адрес,
Скоро ще пусна и други снимки,само за Шкода ,какви масла и къде се използват![hunter [smilie=hunter.gif]](./images/smilies/hunter.gif)
Скоро ще пусна и други снимки,само за Шкода ,какви масла и къде се използват
![hunter [smilie=hunter.gif]](./images/smilies/hunter.gif)
-
slug
-
slug
-
slug
-
slug
-
slug
-
Fabianno
Привет колеги.Решил съм да слагам масло от http://sklad-masla.com/ предполагам са оригинални?! Понеже преди си взимах от ато24 ,но хамалогията е голяма и се чака.Мисля да е Равенол VSI 5w40 .Предишния път пробвах AMSOIL European Car Formula 5W-40 Classic ESP с две думи Уникално масло.
-
Audirulzz
- Гараж: Skoda Octavia 3 estate 1.8tsi 4x4 stage 4 - depresses Georgi Milev
- Обратна връзка:
Ако искаш да ползваш Равенол се обърни към @ЦецоNOL,
- redalex
- Гараж: i3
Инфо от преди 40 мин.
Карам кочината в ЕТ Дружба.
Нося си масло Ravenol 502 00/505 00 ...демек 5-40... между другото винаги съм сипвал на всякакви мои МПСта, включително и на моторите масло с такъв вискозитет.
Та сядам при приемчика, гледа той маслото ...гледа системата и вика "Не може"
Обяснявам "На фиксиран интервал го сменям, според менюъла на колата, може да е 502 00"
Той "Според нашата система не може да е никакво друго освен 0-20"
Аз "Добре де...тука пише друго"
Той "Еми при мен "Ситемата" казва 0-20 и не можем да сложим нищо друго"
Аз "Добре де...преди 2 години защо колата беше с 5-30"
Той "Едва ли е било така...вие как знаете, че е било такова?"
Аз "Еми нали гледам тубата в колата и фактурата и тн"
Той "Едва ли е било такова... я да видим в историята"
След малко...
Той "Да, наистина е било 5-30...ама според мен това е грешка...колегите в Надежда са се объркали"
Аз "Не са се объркали, а такова масло си даваше производителя тогава да се слага"
Той "Едва ли...винаги е било 0-20...то е лонг лайф...бла бла"
Та в крайна сметка сега ще ми сложат 0-20... като дойде лятото ще видим.
Не знам кой как е успял да ги убеди да му сложат друго масло различно от 0-20, но аз лично май ще спра да ходя при тези пичове
Карам кочината в ЕТ Дружба.
Нося си масло Ravenol 502 00/505 00 ...демек 5-40... между другото винаги съм сипвал на всякакви мои МПСта, включително и на моторите масло с такъв вискозитет.
Та сядам при приемчика, гледа той маслото ...гледа системата и вика "Не може"
Обяснявам "На фиксиран интервал го сменям, според менюъла на колата, може да е 502 00"
Той "Според нашата система не може да е никакво друго освен 0-20"
Аз "Добре де...тука пише друго"
Той "Еми при мен "Ситемата" казва 0-20 и не можем да сложим нищо друго"
Аз "Добре де...преди 2 години защо колата беше с 5-30"
Той "Едва ли е било така...вие как знаете, че е било такова?"
Аз "Еми нали гледам тубата в колата и фактурата и тн"
Той "Едва ли е било такова... я да видим в историята"
След малко...
Той "Да, наистина е било 5-30...ама според мен това е грешка...колегите в Надежда са се объркали"
Аз "Не са се объркали, а такова масло си даваше производителя тогава да се слага"
Той "Едва ли...винаги е било 0-20...то е лонг лайф...бла бла"
Та в крайна сметка сега ще ми сложат 0-20... като дойде лятото ще видим.
Не знам кой как е успял да ги убеди да му сложат друго масло различно от 0-20, но аз лично май ще спра да ходя при тези пичове
-
prvv
- Гараж: Superb 3 l&k 2.0tsi
Промивка за 1000 км и го хвърляй. 
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
Попаднал си на уставник... Запомняш го и следващия път отдалеч.
Бееееее.....