Поръчка на нова Октавия.

Всичко за Шкода Октавия, произведена от 2020
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
to4kata

Шкода Новак

Поръчка на нова Октавия.

Мнение от to4kata »

Здравейте отново, изглежда ще се наложи да отложа поръчката на Октавия сега за съжъление. Понеже нямам наблюдения над ЕТ, правят ли регулярно подобни промоции на сегашната?
style34

Škoda Фен²

Гараж: Kodiaq FL, 190 TSI 4x4

Поръчка на нова Октавия.

Мнение от style34 »

Правят.
калата

Шкода Новак

Гараж: Octavia MY2024, 1.5TSI 7DSG m-HEV

Поръчка на нова Октавия.

Мнение от калата »

Когато си говорихме относно екстрите и какво включва пакета, в брошурата която ми принтираха (с дата 15.06) фигурираше безключовия достъп. Сега след като прочетох че го няма - проверих и наистина е премахнат от пакета.
Дилърът ми обясни, че първата брошура е била предварителна и на етап производство на първите заявени автомобили е станало ясно, че Едишън ще има само безключово палене/гасене, но не и отключване/заключване.
1. Възможно ли е когато колата пристигне да се окаже, че част от написаните екстри липсват и да ми кажат печатна грешка и това е което ще получа?
Ако липсва екстра от предварително заявената в предварителния договор, можеш да се откажеш и да ти върнат капарото. Минус е че ще си чакал няколко месеца.
2. При лизинг през ЕТ каското за първа година по оферта е 4,9%, което ми се вижда много (той и човека си каза че е високо) + гражданска за 360лв - такива завишени ли ще останат застраховките през целия период на лизинг? (каза ми че само първата било така, после били нормални цените)
Поне с 1% е по-нисък процента за Каско ако сам си застраховаш колата. Препоръчвам да се свържеш с колегата от форума @_v_ наскоро сключвах застраховки през него и съм много доволен!
3. Поисках оферти от ОТП и Булбанк лизинг, но там единствено като предимство е по-ниското каско като цяло (на база общи плащания за целия лизинг) - при проблеми предполагам по лесно се обслужват колите с лизинг през ЕТ или няма значение?
"Освен", че сам сключваш застраховки където на теб ти е кеф, нямаш разход по прехвърляне на автомобила в края на лизинга. Няма причина автомобил на лизинг да се обслужва по-лесно от такъв без.
5. Когато се изплати колата какви допълнителни такси има за придобиване освен нотариус ?
Общински данък при изповядване на сделка, за софия е 3% в/у остатъчната стойност.
Аватар
intense

Škoda Ентусиаст

Гараж: Octavia 3 FL 1.8 TSI DSG

Поръчка на нова Октавия.

Мнение от intense »

калата написа: 10.07.2024, 14:47:39 3% в/у остатъчната стойност
Само да уточним, че е върху застрахователната стойност.
to4kata

Шкода Новак

Поръчка на нова Октавия.

Мнение от to4kata »

Колеги някой има ли впечатление от спортното окачване /пакет Performance/ - принципно триспицовия волан е доста по-приятен, 15 мм понижен просвет също би изглеждало добре според мен/без да е прекалено ниско мисля/, не зная обаче дали няма да друса много с 17-ки?!
6_without_10

Шкода Новак

Поръчка на нова Октавия.

Мнение от 6_without_10 »

Колеги, сега видях темата. Понеже вече съм платил и капарото, а в договора за доставка пише 120 работни дни, което е половин година. Презастраховат ли се или се чака половин година наистина? Интересно ми е от гледна точка кога да си подготвя пачката за плащане.
Аватар
gencho01

Škoda Фен

Гараж: Skoda Octavia 4, 1.5 TSI 6M Combi; VW Golf mk3 GT 1.6

Поръчка на нова Октавия.

Мнение от gencho01 »

6_without_10 написа: 11.07.2024, 09:24:05 Презастраховат ли се
Миналата седмица бях в едното представителство и ги попитах дали се е нормализирало производтството - казаха да, но и поръчките са се увеличили. Така, че вероятно се презастраховат малко, но в общи линий нещата се случват в приемливи срокове, както преди проблемите с производството.
Аватар
Пастир

Шкода Новак

Гараж: Octavia 4FL, 1.5mHEV, DSG

Поръчка на нова Октавия.

Мнение от Пастир »

@gencho01, Тази седмица поръчах кола. Казаха ми устно, че датата на доставка е началото на октомври.
Аватар
gencho01

Škoda Фен

Гараж: Skoda Octavia 4, 1.5 TSI 6M Combi; VW Golf mk3 GT 1.6

Поръчка на нова Октавия.

Мнение от gencho01 »

Пастир, Три месеца до доставакта е нормално, в моя случай (миналото лято) само доставката след като бе произведена отне месец. Поръчах април и я получих края на август. Зависи и какво е заложено по конфигурация, понеже понякога повечето екстри малко удължават производството.
ifelin

Шкода Новак

Поръчка на нова Октавия.

Мнение от ifelin »

Аз когато бях в ЕТ и дилъра ми показа по система поръчаните едишън-и - каза че август са тук, а ако искам да сложа допълнителни екстри доставката ще е септември.
Разбира се това устно, така че е възможно да подлежи на промяна.
ifelin

Шкода Новак

Поръчка на нова Октавия.

Мнение от ifelin »

Понеже сигурно съм зле и не мога да се оправя с конфигуратора :) , си напраих една цветна система за да мога визуално да вида разликите в отделните пакети и кои от екстрите които ме интерисуват се съдържат в отделните такива (да намаля до минимум възможността да платя два пъти екстра, която е налична едновременно в някоко пакета). Информацията е от последната ценова листа налична на сайта на ЕТ. Има пакети които липсват, но това е поради факта че екстрите в тях не са ми важни.
Сега остава да разбера мога ли да сложа пакетите, които искам или ще им "скрити" условия :)
Лошото е че с добавяне на тези "огромни" пакети, крайната цена доближава по-високия клас автомобили
Това са моите главни критерии и всичко друго е добре дошло: 1.5 бензин, автоматик, матрични фарове, 13 дисплей, безключов достъп.
На втори план: адаптивен темпомат, Eлектрическо отваряне и затваряне на капака на багажника, Lane Assist

Сравнението е спрямо модификация EDITION
Надявам се да е полезно.

Изображение

Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Octavia IV”