Въпроси от нов/бъдещ собственик

Всичко за Шкода Супърб, произведен от 2015г.
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
Аватар
zloQQ

ŠKODA MASTER

Гараж: ŠKODA Octavia L&K 1.9 TDI AHF
ŠKODA Octavia vRS 2.0 TDI CR CEGA
Обратна връзка:

Мнение от zloQQ »

Spunk написа: 02.03.2024, 07:31:12 Тази опция от къде се активира на О2, някой знае ли?
Имаш ли електрически седалки? Мисля, че бяха задължени. Може и да бъркам де, но с такова впечатление съм останал. Или пък да беше нещо с комфорт модула - да е най-високото ниво...
Spunk

Škoda Фен²

Гараж: Skoda Octavia Octavia II Combi 1.9 TDI 4X4 (105 Hp) 2006

Мнение от Spunk »

zloQQ написа: 02.03.2024, 10:09:16 Имаш ли електрически седалки?
Не нямам. Как да разбевра, кой модул е с най-високо ниво?
Изображение
style34

Škoda Фен²

Гараж: Kodiaq FL, 190 TSI 4x4

Мнение от style34 »

Аз на О3 без ел. седалки си го активирах с OBD2 буксата и през телефона с приложението Car scanner.
Говоря за накланянето на дясното огледало надолу, при превключване на задна предавка.
Аватар
zloQQ

ŠKODA MASTER

Обратна връзка:

Мнение от zloQQ »

MQB платформата е различна. Ние с О2 сме архаични [smilie=sarcastic.gif]
Освен @JORDITO да знае някой трик...
Аватар
toraborat

Škoda Фен

Гараж: 2023 Skoda Superb 3 FL L&K TSI 190ps

Мнение от toraborat »

Потвърдено, матричните фарове не са добре за насрещните дори при лека мъгла (знам как е по книга/закон, но и това не са баш дълги), дето се вика попитах сто шофьора и бяха единодушни! [smilie=sarcastic.gif]
Аватар
Tuscany

Škoda Фен²

Гараж: Skoda Superb III Combi Facelift L&K, 2.0 TSI, 280hp

Мнение от Tuscany »

Не ги отчиташе или им пречеше "заобикалящата" светлина?
Current: Skoda Superb III Combi Facelift L&K, 2.0 TSI 280hp - 2024г
Ex: Opel Insignia A Sports Tourer FL 2.0 TDI Automatic 170hp - 2016г
Ex: Opel Vectra C FL 2.2 Direct Automatic 150hp - 2008г
Ex: Audi A6 Avant C4 Quattro 2.5 TDI 140hp - 1996г
Аватар
Shake

Шкода Новак

Гараж: Ford Focus II Sedan 2008, 1.6 TDCI, 109 к.с.
Superb III Liftback, L&K, TSI 190 к.с.

Мнение от Shake »

Освен да ви се похваля, друго не остана. Планът за днес беше яко chill вкъщи, имайки предвид времето. Решихме в последния момента да закараме сестра ми до Разсадника, тъкмо да разтикаме колата. На връщане за Манастирски винаги минаваме от Гешов/България, ама тоя път викаме айде от бул. Овча Купел. Нямаше план да ходим да пазаруваме, но на Лидл на Каблешков жената вика айде за 2-3 неща. Паркирах си я чинно до един кафяв Мерцедес, напазарувахме, връщам се, Мерцедеса го няма и предполагам вече усещате на къде бия.

Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

На месец и полвина кола, как да не ме е яд сега. За 13 години в София с Форда, никога не са ме удряли където и да е било. Дано поне Еуратек я оправят като хората и застрахователя не прави проблеми. В крайна сметка, ние да сме здрави, тенекии се оправят.
Аватар
toraborat

Škoda Фен

Гараж: 2023 Skoda Superb 3 FL L&K TSI 190ps

Мнение от toraborat »

Tuscany написа: 02.03.2024, 13:01:42 Не ги отчиташе или им пречеше "заобикалящата" светлина?
Масово присветваха и ги спрях, виждаше се че работят правилно, но мъглата си дифузира лъчите на където и да са насочени. [smilie=pardon.gif]

@Shake, много неприятна случка и аз все се опасявам да не я заваря така. Успокоявам се че съм вложил в нова механика на която горе долу знаеш че може да разчиташ, а паркинг щетите не променят това.
style34

Škoda Фен²

Гараж: Kodiaq FL, 190 TSI 4x4

Мнение от style34 »

@Shake,
И аз всеки път треперя, хем Октавията е на почти 10 години. Като дойде Кодияка ще е още по-зле.
И аз 4 години нямах щети, после за 2 месеца два пъти ми надраха предната броня. Втория беше 2 седмици след като я бях боядисал.
И двата пъти Ветек я направиха перфектно, така че не се притеснявай. На гаранционни коли с право на официален сервиз мисля, че се стараят още повече.
Аватар
naster

Škoda Фен²

Гараж: Superb III L&K 2.0TDI 140kW DSG7 4x4 MY19
Suzuki V-Strom DL650 XT MY21

Мнение от naster »

Изображение
Купих едни джанти, за да могат да ми поправят забележките по Pegasus-ките. Всичко пасна 1:1, с втулки, ЕТ и тн. Не е идеално грозно и май ще си ги запазя при тези цени за монтаж и баланс. Струваха заедно с втулките точно 5 смени с баланс. Нямам извинение за мръсния вид, но бях ходил на 2-3 обекта през деня.
Изображение
Аватар
lanshot

Škoda Фен

Гараж: Superb Combi L&K 280hp 2024
E 55 AMG 1998

Мнение от lanshot »

naster написа: 03.03.2024, 00:06:23 Купих едни джанти, за да могат да ми поправят забележките по Pegasus-ките
Доста добре са застанали на колата , графитени джанти ходят на всеки цвят кола, лично мнение :)
Аватар
skertin

Škoda Фен

Гараж: 1. Skoda Superb III facelift, 2.0 TSI, 190 к.с.
2. Hyundai Kona Hybrid, 1.6 GDI

Мнение от skertin »

Shake написа: 02.03.2024, 16:36:22 Освен да ви се похваля, друго не остана. Планът за днес беше яко chill вкъщи, имайки предвид времето. Решихме в последния момента да закараме сестра ми до Разсадника, тъкмо да разтикаме колата. На връщане за Манастирски винаги минаваме от Гешов/България, ама тоя път викаме айде от бул. Овча Купел. Нямаше план да ходим да пазаруваме, но на Лидл на Каблешков жената вика айде за 2-3 неща. Паркирах си я чинно до един кафяв Мерцедес, напазарувахме, връщам се, Мерцедеса го няма и предполагам вече усещате на къде бия.

Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

На месец и полвина кола, как да не ме е яд сега. За 13 години в София с Форда, никога не са ме удряли където и да е било. Дано поне Еуратек я оправят като хората и застрахователя не прави проблеми. В крайна сметка, ние да сме здрави, тенекии се оправят.
Аууууу, много кофти, нормално да се ядосаш, ама ще го оправят и ще забравиш...И аз вече сефтосах и двете предни джанти, особено едната бая я надрах, а там с каското е доста сложно, ама майната му.
По-добре да те мислят за глупак, отколкото да си отвориш устата и да разсееш всички съмнения!
Аватар
zloQQ

ŠKODA MASTER

Обратна връзка:

Мнение от zloQQ »

naster написа: 03.03.2024, 00:06:23 Изображение
Купих едни джанти, за да могат да ми поправят забележките по Pegasus-ките. Всичко пасна 1:1, с втулки, ЕТ и тн. Не е идеално грозно и май ще си ги запазя при тези цени за монтаж и баланс. Струваха заедно с втулките точно 5 смени с баланс. Нямам извинение за мръсния вид, но бях ходил на 2-3 обекта през деня.
Уууу, заспали са! Какви обекти посещаваш, че е толкова чиста колата. Аз ако щракна моята след някой засукан обект, ще ме анатемосат от форума [smilie=sarcastic.gif]
Аватар
naster

Škoda Фен²

Гараж: Superb III L&K 2.0TDI 140kW DSG7 4x4 MY19
Suzuki V-Strom DL650 XT MY21

Мнение от naster »

2 плаца с камиони, където най-елитната настилка е рециклиран/фрезован асфалт, един язовир и един разработващ се терен тир паркинг.
Изображение
nitro

Škoda Фен²

Гараж: Skoda Karoq 1.5 tsi DSG7 MY24

Мнение от nitro »

Здравейте колеги и Честит национален празник!
Тези дни имах неприятна комуникация с ЕТ относно поръчан от мен Karoq FL през август 2023 г. с ниво на оборудване Vision Style. Датата за производство беше отмествана на няколко пъти и сега е около началото на април. Проблема е, че според ЕТ от Шкода вече се предлага Karoq MY24, който е с различни нива на оборудване от предлагания през 2023 г., но става дума за СЪЩИЯ автомобил (не нов модел или FL). Вече и на сайта на ЕТ може да се види, че модела се предлага само с ниво Selection и Sport line, като дилъра ми каза, че до няколко дни ще получат указания и ще ми се обадят за да подпишем анекс към договора. Заявените от мен екстри в нивото Vision Style сега се предлагат, като отделни пакети срещу допълнително заплащане. Прегледах си много внимателно договора и там наистина има клауза, че изпълнителя не носи отговорност за промени в нива на оборудване, двигатели, цвят и т.н., но не пише нищо за цени! Оттук у мен се пораждат редица въпроси и ще се радвам ако някой е имал подобен проблем да сподели опит още повече, че доста хора минават по този път и в момента за Kamiq FL.
1. След като колата е същия модел могат ли да ме карат да доплащам над договорената цена за да получа това което съм поръчал или да настоявам да ми направят конфигурация, като поръчаната?
2. Каква е практиката в такива случаи след като поръчката е приета за изпълнение а после се оказва, че трябва да се конфигурира отново?
3. Досега ги чаках повече от 6 месеца и след промяната всичко отново ли започва?
4. Какъв подход мога да приложа за да си получа това което искам (не бих се отказал от Full Led Matrix, избора на режими за DSG, пакет зима, навигационна система Amundsen, 17" джанти, адаптивен темпомат АСС, както и ел. отваряне и затваряне на багажника с виртуален педал)?
5. Какви са правата на възложителя в такива ситуации и за какво да настоявам?
Ще се радвам ако споделите мнения и опит по въпроса.
Публикувай отговор

Обратно към “Superb III”