Въпроси от нов/бъдещ собственик
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- redalex
- Гараж: i3
Аз май и друг път съм го казвал, ама да се повторя "За Бога братя и сестри...карайте ги тия коли, стига сте ги мислили!"
Прекалено много време и внимание се отделя в мисъл ала "как да предпазя "чопа"!"
Нито спирате под наклон постоянно, нито спирате под наклон в една и съща посока. Тоя магически "чоп" не е някакъв кашкавал, който да се погъне и да си замине безвъзвратно. Даже е вероятно да ни надживее.
Ако живеете на стръмна улица/място от типа на Сан Франциско - дърпайте ръчната. За всичко друго има позиция Р(parking) ....както и мастър кард.
Прекалено много време и внимание се отделя в мисъл ала "как да предпазя "чопа"!"
Нито спирате под наклон постоянно, нито спирате под наклон в една и съща посока. Тоя магически "чоп" не е някакъв кашкавал, който да се погъне и да си замине безвъзвратно. Даже е вероятно да ни надживее.
Ако живеете на стръмна улица/място от типа на Сан Франциско - дърпайте ръчната. За всичко друго има позиция Р(parking) ....както и мастър кард.
-
nitro
- Гараж: Skoda Karoq 1.5 tsi DSG7 MY24
Там е задължително освен ръчната, предните колела да са завъртяни в посока тротоара и най добре да опрат в него, така че и това може да се прилага.redalex написа: 01.03.2024, 09:16:56 Ако живеете на стръмна улица/място от типа на Сан Франциско - дърпайте ръчната.
- Shake
- Гараж: Ford Focus II Sedan 2008, 1.6 TDCI, 109 к.с.
Superb III Liftback, L&K, TSI 190 к.с.
Муден е определено, но както gbuyukliev каза, кара те да караш спокойно. Аз сменям редовно между двете в зависимост от настроението. Сутрин към работа си пускам джаз или класическа музика и си се влача на D. След работа тормозя Canton-a и кутията на S с тъмнокожи господа от Бронкс, Харлем или Бруклин.
-
storm1st
- Гараж: Kodiaq Fl 2.0 TSI, DNPA
Ясно. Аз не бях карал преди Кодияк -а кола с автоматични скорости , или поне не много и то не с аутохолд . Явно на всяка кола си е много много различно а и всеки си има предпочитания . Има и един друг момент ,че при мен се държат малко по- високи обороти когато съм спрял независимо дали държа натисната спирачка или е аутохолд , двигателя работи а лоста е на D / сравнено с N или P/ . Това също може да има значение .gbuyukliev написа: 01.03.2024, 09:35:34 Иначе, обичам да пълзя като отпускам спирачката, та затова най-вече не се разбираме с аутохолда.
Иначе и на D да кажем срванително добре се мести "гардеробчето" . Не е толкова мудно
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
Големият проблем на аутохолд е, че много бързо се привиква с него. И след година интензивно каране, като се качиш в кола дето го няма ... стрес.
Бееееее.....
-
storm1st
ABBC3_OFFTOPIC
Най-вероятно ще е точно така ама чак пък стрес , ще се свикне и без аутохолд . Аз си мислех ,че ще забравя как е с ръчните скорости , че почти 2 месеца другата кола не я бях карал и с еоказа ,че няма проблем като се качих и то към центъра баш в тарфика привечер . Сетих се тогава за една снимка / шега на шофьор на стар камион с ръчни скорости колко му е по-голяма и здрава дясната ръка
-
style34
- Гараж: Kodiaq FL, 190 TSI 4x4
Добре де, все пак не отиват ли накладките по-бързо и не натоварва ли макар и с малко кутията?
Все пак има някакво усилие за секунда докато освободят спирачките при тръгване.
Все пак има някакво усилие за секунда докато освободят спирачките при тръгване.
- naster
- Гараж: Superb III L&K 2.0TDI 140kW DSG7 4x4 MY19
Suzuki V-Strom DL650 XT MY21
Дори обратното според мен - спестява пълзенето, а насърчава спирането.

- Tuscany
- Гараж: Skoda Superb III Combi Facelift L&K, 2.0 TSI, 280hp
Днес можах да покарам малко и все пак ще си дам още малко време и километри, за да кажа общо мнение, но мога от воле да дам 2 неща, дето ме дразнят:
1. При движение назад, подвижните линии на камерата едвам се виждат на фона на зелено-червените статични ... Да не говорим, че в зоната, близо до мястото, на което се събира (т.е. към колата и в ъглите), едвам се различава картинката на камерата. Т.е. не мога да видя ще надера ли джантата или не ...
2. Имам драма със безжичното зареждане и Note 10+. Като се кача в колата, започва да зарежда. След 20-30 минути започва да прекъсва зареждането. Опитах с без протектор, напред, назад, наляво, надясно - закача за малко и спира.
1. При движение назад, подвижните линии на камерата едвам се виждат на фона на зелено-червените статични ... Да не говорим, че в зоната, близо до мястото, на което се събира (т.е. към колата и в ъглите), едвам се различава картинката на камерата. Т.е. не мога да видя ще надера ли джантата или не ...
2. Имам драма със безжичното зареждане и Note 10+. Като се кача в колата, започва да зарежда. След 20-30 минути започва да прекъсва зареждането. Опитах с без протектор, напред, назад, наляво, надясно - закача за малко и спира.
Current: Skoda Superb III Combi Facelift L&K, 2.0 TSI 280hp - 2024г
Ex: Opel Insignia A Sports Tourer FL 2.0 TDI Automatic 170hp - 2016г
Ex: Opel Vectra C FL 2.2 Direct Automatic 150hp - 2008г
Ex: Audi A6 Avant C4 Quattro 2.5 TDI 140hp - 1996г
Ex: Opel Insignia A Sports Tourer FL 2.0 TDI Automatic 170hp - 2016г
Ex: Opel Vectra C FL 2.2 Direct Automatic 150hp - 2008г
Ex: Audi A6 Avant C4 Quattro 2.5 TDI 140hp - 1996г
-
kolyo b8
- Гараж: Passat Variant B8.5 2.0 TDI DTSB/ DSG7
Многохилядният Сокол
Когато си доближиш ръката до екрана се показват и други настройки. Долу в дясно би трябвало да има поле за настройка на цвят, яркост и контраст. Има и избор на друг изглед за камерата. Ако оставиш бутона за реглаж на огледалата в позиция R, а не на О, при включване на задна предавка дясното огледало ще се накланя, така че да виждаш дали ще ''задереш" джантата.Tuscany написа: 01.03.2024, 21:47:10 1. При движение назад, подвижните линии на камерата едвам се виждат на фона на зелено-червените статични ... Да не говорим, че в зоната, близо до мястото, на което се събира (т.е. към колата и в ъглите), едвам се различава картинката на камерата. Т.е. не мога да видя ще надера ли джантата или не ...
Ето как би трябвало да изглежда (не е Skoda, ма сме от една рода)

-
storm1st
На мен ми прави впечатление , че виждам на Шкода два вида насочващи “ жълти линии” на задната камера . Като снимката горе и ето другата при мен :

Ок , едната кола е с 360 камери но каква е ролята на “ по-дебелите и не толкова плътни жълти линии” на другата . Габарит с огледалата примерно ?

Ок , едната кола е с 360 камери но каква е ролята на “ по-дебелите и не толкова плътни жълти линии” на другата . Габарит с огледалата примерно ?
- naster
Въпрос на визуализация - решението при пасата е малко по-различно. При мен е като твоето с тънки жълти, но аз нямам камери 360.

-
Spunk
- Гараж: Skoda Octavia Octavia II Combi 1.9 TDI 4X4 (105 Hp) 2006
Тази опция от къде се активира на О2, някой знае ли?kolyo b8 написа: 01.03.2024, 22:28:00 Ако оставиш бутона за реглаж на огледалата в позиция R, а не на О

- naster
Инсталирай си My Škoda essentials и в раздела manuals има цялата книжка за колата.

-
kolyo b8
- Гараж: Passat Variant B8.5 2.0 TDI DTSB/ DSG7
Многохилядният Сокол
Точно. Ето това е от инструкцията:
A Разстояние от приблизително 40 cm
B Разстояние от приблизително 100 cm
C Разстояние от приблизително 200 cm
D Линиите показват пътя, който ще измине автомобилът при текущото завъртане на волана. Разстоянието между страничните линии отговаря приблизително на широчината на автомобила, включително огледалата.