Октавия 4 - Време за доставка (от опит)
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
-
Sinchero
Време за доставка(от опит)
Каза ми,че тези планирани седмици не са много реални и ситуацията се променя постоянно.С две думи може да стане по рано, но аз не виждам как е възможно.Четох миналата седмица, отново имат проблем с полупроводниците,за една седмица бяха произвели голям брой коли.Ще се чака явно
-
rts
- Гараж: ex. Skoda Kodiaq 2.0 tsi 190 к.с. 4x4, MY2024
Ясно, благодаря за разяснението. Моето е далечно, но да си знам. Договорът ми е за 180 + 60.
-
kivvi
Да, така е. Седмиците се променят постоянно. Това да стане по-рано до сега не съм чул да се е случвалоSinchero написа: 08.02.2023, 11:23:21 Каза ми,че тези планирани седмици не са много реални и ситуацията се променя постоянно.С две думи може да стане по рано, но аз не виждам как е възможно.Четох миналата седмица, отново имат проблем с полупроводниците,за една седмица бяха произвели голям брой коли.Ще се чака явно
-
sickle
Здравейте колеги,
Да се похваля, че моята Октавия дойде след година и 2-3 месеца чакане.
За съжаление дойде без декоративните лайсни на праговете и, доколкото разбирам, няма да има капак на двигателя(старите нещо се възпламенявали уж).
Все още не съм я взел от ЕТ, но се надявам това да са липсите. За съжаление отказаха да ми ретрофитнат лайсните безплатно, но като цяло положението е "ако щеш".
Пожелавам на всеки във форума да не чака никога, колкото мен.
Поздрави
Да се похваля, че моята Октавия дойде след година и 2-3 месеца чакане.
За съжаление дойде без декоративните лайсни на праговете и, доколкото разбирам, няма да има капак на двигателя(старите нещо се възпламенявали уж).
Все още не съм я взел от ЕТ, но се надявам това да са липсите. За съжаление отказаха да ми ретрофитнат лайсните безплатно, но като цяло положението е "ако щеш".
Пожелавам на всеки във форума да не чака никога, колкото мен.
Поздрави
-
Sinchero
rts написа: 08.02.2023, 11:41:10 Ясно, благодаря за разяснението. Моето е далечно, но да си знам. Договорът ми е за 180 + 60.
То на всички доколкото знам е такъв срока.Моите 180+60 изтичат края на юли.Надявам се да съм я получил доста преди това
-
70d0r
- Гараж: Kodiaq 2.0TDI 200hp 4x4
Kodiaq vision поръчан август, първа прогнозна дата беше 11-та седмица. Което ми казаха, че е много вероятно да се промени.
Преди няколко седмици се чух с моя дилър, махнахме акустичните стъкла, тъй като явно не се предлагат вече и бавят много. Беше планирана за 39-та седмица чак.
След премахването на стъклата е на 28-ма.
Според мен много зависи и какво дооборудване е слагано. Аз имам няколко системи за безопасност допълнителни и може би не достигат чиповете. Дано стане за година![pleasantry [smilie=pleasantry.gif]](./images/smilies/pleasantry.gif)
Преди няколко седмици се чух с моя дилър, махнахме акустичните стъкла, тъй като явно не се предлагат вече и бавят много. Беше планирана за 39-та седмица чак.
След премахването на стъклата е на 28-ма.
Според мен много зависи и какво дооборудване е слагано. Аз имам няколко системи за безопасност допълнителни и може би не достигат чиповете. Дано стане за година
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
Аз мисля, че е най-добре да спрат да предлагат коли със стъкла.
Несериозно е това.
Бееееее.....
- LeDech
- Гараж: Kodiaq FL 2.0 TSI
Octavia II 1.6 FSI
Моя да не би заради това да отказва да ми даде седмица? Опитваше се много да ме разубеди от тях и от панорамата и макар да успя за панората да ме разубеди, за акустичните си настоях.70d0r написа: 08.02.2023, 22:09:04 Kodiaq vision поръчан август, първа прогнозна дата беше 11-та седмица. Което ми казаха, че е много вероятно да се промени.
Преди няколко седмици се чух с моя дилър, махнахме акустичните стъкла, тъй като явно не се предлагат вече и бавят много.
-
rts
- Гараж: ex. Skoda Kodiaq 2.0 tsi 190 к.с. 4x4, MY2024
Интересно ми е дали дилърът ли те посъветва да махнеш стъклата с нарочно обаждане или беше по твое желание? При мен в началото на седмицата се обаждах и нищо такова не ми каза за същата конфигурация.70d0r написа: 08.02.2023, 22:09:04
Наистина е несериозно това със акустичните стъкла - разбирам за чиповете, ама хайде сега стъкла. Това да не е някаква извънземна или космическа технология. Аз като поръчвах дилърът ме убеждаваше да ги сложа, а ако сега ми се обади да ги махам със сигурност няма да го направя. Моята седмица от 25-та се качи на 40 та ей така пак за кодиак вижън. Освен това скоро се бях заиграл с конфигуратора - наистина вече не могат да се добавят, но пък за сметка на това видях, че ги слагта в основната конфигурация или на стайл или на вижън.
- Erebus
- Гараж: Octavia 4 2.0 TDI
Звучи ми нелепо през 2023 да се отказваме от такива неща. За инфо - при скорости над 150, на втория ред (където няма акустични стъкла) шума е отчетлив. Лично аз не бих се отказал.
-
kivvi
Когато поръчвах моята изрично питах дилъра дали добавянето или премахването на нещо би имало значение за времето за доставка и отговора му беше - Не, няма никакво значение
.
Друга информация, която ми беше казана преди 2 месеца беше, че имало 1500 забавени автомобили и от моята конфигурация имало само 12 и те се бавели най-много....
Октавия 2.0 бензин 190кс 4х4
Друга информация, която ми беше казана преди 2 месеца беше, че имало 1500 забавени автомобили и от моята конфигурация имало само 12 и те се бавели най-много....
Октавия 2.0 бензин 190кс 4х4
-
Dimitar4
- Гараж: Octavia 2023 1.5 tsi Dynamic and Sport
Продавам си депозита 5% за Октавия Стайл 1.5 tsi ръчка седан, цвят brilliant silver metallic, допълнително е добавен пакет Dynamic and sport, режими на шофиране, подгреви на седалките, 17-ки Mensa aero джанти, поръчката е направена 08.11.2022г. при старите цени, повече и информация мога да дам на лично съобщение. Срокът за доставка е 180 работни дни плюс 60 работни дни, изтича на 20.10.2023
Последно промяна от Dimitar4 на 09.02.2023, 20:28:04, променено общо 2 пъти.
- Erebus
- Гараж: Octavia 4 2.0 TDI
Започна търговията с местата в опашката ![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
-
Dimitar4
- Гараж: Octavia 2023 1.5 tsi Dynamic and Sport
Колега, целта не е печалба, за жалост ми се наложи да закупя до месец автомобил и не ми е опция да чакам. Просто някой ще си вземе кола на старите цени, а аз депозита.
- Драгомир
- Гараж: Octavia 3, 1.4 TSI, 140к.с., 6M
Octavia 4, 1.5 TSI, 150к.с., 6М
Поръчката на 08.11 ли е направена или на 11.08, както си писал в другата тема?