Новият SUV на Шкода - Kodiaq
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Scub40
- Гараж: Шкода Кодиак 2.0TSI LPG 190к.с 4х4 ДСГ7
Шкода Октавия Комби 3 фейслифт 1,6тди ръчка 2020
Интересно ми е дали ще пасне конзолата, която е върху тунела пред задните седалки на сегашния модел и ако да, ще чакам номера и поръчвам ![i-m_so_happy [smilie=i-m_so_happy.gif]](./images/smilies/i-m_so_happy.gif)
-
rab000
- Гараж: Сеат Тарако 2022 2.0тди 200кс
доста ОК е колата. Вътре с тая кафява кожа ми харесва интериора повече от предния.
отвън... е ОК. може би верно на живо ще е по добре.
отвън... е ОК. може би верно на живо ще е по добре.
- Драгомир
- Гараж: Octavia 3, 1.4 TSI, 140к.с., 6M
Octavia 4, 1.5 TSI, 150к.с., 6М
В повечето случай е обратното. На снимка изглежда по-добре, отколкото на живо. Особено като се има предвид, че на тези снимки са топ версиите с всички екстри, големи джанти и т.н.
- pavel31
- Гараж: Skoda Kodiaq 190 TDI 4x4
Здравейте,
А каква е разликата между новият 193 коньов двигател и този с 200 к.с. (дизел) ? Има ли разлика освен в конете?
А каква е разликата между новият 193 коньов двигател и този с 200 к.с. (дизел) ? Има ли разлика освен в конете?
Ride as much or as little, as long or as short as you feel. But ride. - Eddy Merckx
- VSG
- Гараж: Superb 3 FL 1.5 TSI Edition
Kamiq 1.0 TSI Vision
- ЦецоNOL
- Гараж: SKODA KAMIQ 1.5TSI MONTE CARLO 2024 - МРАЗКО
POR(N)SCHE CAYMAN GTS 4.0 718 2023 - YELLOWSTONE
AUDI A6 C5 ALLROAD - КАМИОНА - Обратна връзка:
Пръсна Панаира

ЗА ВСЯКАКВИ АВТОЧАСТИ И КОНСУМАТИВИ
0️⃣8️⃣9️⃣ 9️⃣1️⃣1️⃣ 6️⃣9️⃣6️⃣9️⃣
- tihich
- Гараж: Superb Scout 2.0 TSI 280
Май май ще се окаже, че новият Кодиак е доста по-интересен от новия Супърб. Разликите със стария модел са много сериозни, докато при лимузината, особено в екстериора, не може да се каже същото. Надявам се да ги видим някъде през лято 2024 на живо в ЕТ.
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
tihich, Кои са сериозните разлики в Кодиака? Че аз освен в шаренките неща, други разлики не виждам.
Все си мислех, че малоумното изпълнение на основното табло е някакво временно решение от прототипните серии, ама като гледам клипчето от завода - май ще си е така.![fool [smilie=fool.gif]](./images/smilies/fool.gif)
Все си мислех, че малоумното изпълнение на основното табло е някакво временно решение от прототипните серии, ама като гледам клипчето от завода - май ще си е така.
Бееееее.....
- tihich
- Гараж: Superb Scout 2.0 TSI 280
Цялостната визия отговаря много повече на НОВ модел, от колкото тази на новият Суперб - толкоз 
А това табло ако остане така - тия са за разстрел... Все си мисля, че не са толкова зле в Чехия и ще го оправят за финалният вариант.
А това табло ако остане така - тия са за разстрел... Все си мисля, че не са толкова зле в Чехия и ще го оправят за финалният вариант.
- Цецо75
ex CFGB, ex ALH
Според мен отговаря повече на фейслифт, отколкото на нов модел. Малко са пипнали малкото фарче, малко решетката, малко стоповете... и нов модел.
Същите мотори и кутии, цялата геометрия на колата същата, същия интериор, но закичен с таблет, същите седалки, същата конзола... но със спрейче за чистене на смотания таблет.
Е има нови врътки за парното. Като за нов модел - толкоз.
И тоя двулъчев волан, кой "дизайнер" го измисли... да си скъса дипломата.
Мирише ми на последния Кодиак, който ще излиза.
Бееееее.....
- tsb
- Гараж: Шкода Карок 1.0TSI DKRF 2019г.
Мазда 626 GF 1.8 бензин/газ 2000г.
Те хората пари допълнителни дават за двулъчев волан, ама нейсе, всеки има право на лош вкус...може па ние да сме всеки
С годините разбираш, че в съвременното консуматорско общество всеки е свикнал да сменя телефон на 1-2 години, телевизор също, Абе всичко даже и жената
Та динозаврите са все по-малко, макар и платежоспособни и производителите трябва да предлагат 'нови' продукти по-често или продажбите спадат, съответно заплатите също.
Това е тренда сега независимо на кого му харесва или не.
С годините разбираш, че в съвременното консуматорско общество всеки е свикнал да сменя телефон на 1-2 години, телевизор също, Абе всичко даже и жената
Та динозаврите са все по-малко, макар и платежоспособни и производителите трябва да предлагат 'нови' продукти по-често или продажбите спадат, съответно заплатите също.
Това е тренда сега независимо на кого му харесва или не.
Ако спориш с идиот, вероятността той да прави абсолютно същото е много голяма.
-
style34
- Гараж: Kodiaq FL, 190 TSI 4x4
Аз пък мисля, че си има сериозни разлики. В крайна сметка си има идентичност, от която не искат да бягат. Новият е с цели 5 см по-дълъг и като цяло изглежда по-внушителен.
Отзад си е напълно различен.
Интериорът е много по-различен. Това са тенденциите - изчистено, без бутони и с голям таблет. Явно това се търси и това предлагат. Но изглежда по-модерно и на мен повече ми харесва. Друг е въпросът, че вероятно цената няма да е приемлива.

Отзад си е напълно различен.
Интериорът е много по-различен. Това са тенденциите - изчистено, без бутони и с голям таблет. Явно това се търси и това предлагат. Но изглежда по-модерно и на мен повече ми харесва. Друг е въпросът, че вероятно цената няма да е приемлива.

- Цецо75
ex CFGB, ex ALH
По мое време за трилъчевия се доплащаше, една от смислените "екстри" за които се радвам, че платих, всеки път като видя двулъчевия ми изглежда като нещо счупено и имам чувството, че ако се облегна на долната част ще се сгъне...

Съвсем друг вид придобива с трите лъча на волана.
Аз по-скоро бих го определил като моделиране на вкуса на потребителя. Доста народ не подава де, ама ще свикнат.
Бееееее.....
-
madKodiaq
Въпрос на вкус, на мен двулъчевият ми харесва повече
![beach [smilie=beach.gif]](./images/smilies/beach.gif)
- Бай Семо
- Гараж: Skoda Kodiaq
BMW E36 touring
BMW E46 325ti
Подкрепям мнението за трилъчевия волан. Освен това префейса и фейса на първа фаза е доста по-приличен на вид от към интериор. Иновация или технологичното развитие във 2ра фаза е ужасно. От Шкода доста са се изложили от към инструментите за управление. Мисля, че първите дефекти ще бъдат в конзолата за парното ![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)