Тунинг на 1,9 тди пд

Класически, редки и спортни автомобили. Теми свързани с Тунинг
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
hvp800

Škoda Ludicrous

Тунинг на 1,9 тди пд

Мнение от hvp800 »

Ами за да е интересно, и заради спорта [smilie=sarcastic.gif]
Аз при всички случай ще подготвя два мотора, и двата разстъргани за двулитровите бутала, единия ще е 16v , a другия 8v.
И двата мотора ще са абсолютно оборудвани, за по-бърз монтаж, и два компа , за да няма драми за софтуера. Обичам да се презапасявам [smilie=pleasantry.gif]
А и някой може да види темата, и да се регистрира специално заради нея, както аз направих, когато се регистрирах в този форум. Само тук имаше информация на български за монтажа на турбото от Волво, и как се държи на 1,9 тди [smilie=kiss3.gif]
Конграмана е ОЛИГОФРЕН
Аватар
PRO

ŠKODA MASTER

Гараж: VAG PQ46 3T
Powered by CAXC

Тунинг на 1,9 тди пд

Мнение от PRO »

hvp800 написа:регистрира специално
и ко, пролетта нема да дойдеш на камбаните да пием бири ли бре?
TSI Team
hvp800

Škoda Ludicrous

Тунинг на 1,9 тди пд

Мнение от hvp800 »

Е аз ще дойда и сега , щом е за бира. Даже може да си пия бира и да ви чакам докато дойдете [smilie=sarcastic.gif]
Ама регистрацията си беше по този повод, даже писах ЛС на a4tech , и на blackpearl , и то от дизел форума, щото не успях да ви открия от първия път [smilie=pardon.gif]
Конграмана е ОЛИГОФРЕН
Аватар
tsonko

Škoda Фен²

Гараж: Octavia 2 TDI powered by Gunter Service

Тунинг на 1,9 тди пд

Мнение от tsonko »

Щом обичаш да се презапасяваш и всичко правиш х2 взимай още едно купе от бора/голф и ще имаш 2 проекта. [smilie=sarcastic.gif]
Папи явно е видял трудности и е заложил на едц16. То и голф 2 има ПД ама си е с инсталацията...
Тука няма толкова луди тунингисти на тди, че да тръгнат да го играят тоя приключенски филм. То понякога е по-рентабилно да купиш цяла кола с желания мотор и да го направиш от до....или направо ТСИ (както направиха наши бивши ТДИ юзъри) слагаш една кутийка, сръзваш буксичка и колата 500коня.
Аватар
nikozo

Škoda Фен

Гараж: Skoda Fabia I Combi 1.4TDi 75PS TST-racing 110PS
Skoda Superb I 1.8T 150PS TST-racing 200+PS
Обратна връзка:

Тунинг на 1,9 тди пд

Мнение от nikozo »

Тди тунинга си е удачен вариант като здравина и икономия на гориво пък и ги засилват по 340 коня и безбожни Nm без азот. Преди да взема кораба майка бях подготвил проект на бял лист 1.4тди 3цил 200 коня хубаво че са руснаците да го видя това нещо иначе си бях скиптично настроен, за 1.4тди тунинг, но се появи друга кола и така си остана на лист хартия и си остана 112коня доволно си стреля новия собственик.
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196
Обратна връзка:

Тунинг на 1,9 тди пд

Мнение от bega4kata »

Аз пък достигнах до извода, че дизела си е за ежедневно каране, само едно ремапче най много, а бензина за тунинг.
GUNTER SERVICE
Изображение
ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
Аватар
nikozo

Škoda Фен

Гараж: Skoda Fabia I Combi 1.4TDi 75PS TST-racing 110PS
Skoda Superb I 1.8T 150PS TST-racing 200+PS
Обратна връзка:

Тунинг на 1,9 тди пд

Мнение от nikozo »

Аз съм също на това мнение Сами, бензина е за раздаване на газ тунинг, пък ако е на алкохол още повече радва.
Аватар
tsonko

Škoda Фен²

Тунинг на 1,9 тди пд

Мнение от tsonko »

А на газ пък направо сцепва от кеф!! [smilie=sarcastic.gif]
П.п да се върнем на темата "тунинг на ПД"
hvp800

Škoda Ludicrous

Тунинг на 1,9 тди пд

Мнение от hvp800 »

Снимки на едно ГТБ2260вк от ауди А5, с което карах за малко...
Трябва някъде да пазя и снимките на ГТБ 1756вк, и ККК бв50, тези турбини ги карах, с тръбен колектор (колена и Т-ки) , и с плетен колектор (еленови рога) . И от двата колектори само проблеми имах.
Снимките са следствие на ЛС с tsonko , и за да е полезна темата, ги качвам тук
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Конграмана е ОЛИГОФРЕН
hvp800

Škoda Ludicrous

Тунинг на 1,9 тди пд

Мнение от hvp800 »

Това е ГТБ 1756вк със колектора от тетки и колена. Вижда се от снимките как съм разрязал фланеца между ръновете, защото колектора кривна и изспускаше.
Не успявам да открия снимките на плетения колектор, и ККК турбо, явно много съм им набрал [smilie=sarcastic.gif] . Така или иначе, не бих препоръчал използването на нито едно от двете.
Конграмана е ОЛИГОФРЕН
hvp800

Škoda Ludicrous

Тунинг на 1,9 тди пд

Мнение от hvp800 »

Понеже времето не е много хубаво и не става за разходки, реших да обиколя накоя и друга морга, и да звънна тук-там.
Резултата е 4 дюзи за 16v, 03G 130 073 G, и отлят изспускателен колектор, пак за 16v. [smilie=pardon.gif]
Малко слагам каруцата пред коня, в смисъл че още нямам глава, ама славата на тези мотори е такава, че само да спомена за 2,0тди, и веднага ми казват цена за главата... или пък че главата е продадена :)
Последно промяна от hvp800 на 26.02.2017, 15:12:52, променено общо 1 път.
Конграмана е ОЛИГОФРЕН
hvp800

Škoda Ludicrous

Тунинг на 1,9 тди пд

Мнение от hvp800 »

А тук съм снимал разликата между дюзата за 16 клапана, и дюзата за 8 клапана
Направи ми впечатление, че пружината на 8 клапановата е по-дебела , от тази на 16 клапановата... само да си кажа, не че нещо
Конграмана е ОЛИГОФРЕН
Аватар
tsonko

Škoda Фен²

Тунинг на 1,9 тди пд

Мнение от tsonko »

Пъзела е сериозен, още малко части и почва нареждането. [smilie=hunter.gif]
hvp800

Škoda Ludicrous

Тунинг на 1,9 тди пд

Мнение от hvp800 »

Така е Цонко.
Още малко остана и ще почне събирането, да си призная честно, нямам търпение
вече, но ...... ами ще трябва да почакам още малко.
http://forums.tdiclub.com/showthread.php?t=313177
Качвам и в тази тема линка, които Цонко качи в другата тема, и даде старт на проекта, от които почти се бях отказал. :) можете да прочетете, кой още е писал в темата, на 7-ма страница :)
Да отбележа две неща:
Първото е, че се запознах с Цонко по телефона, и ако видя зор с английския знам, към кого да се обърна.
Второто е, че пратих ЛС на Раян от Дарксайд от горния линк, и учудващо бързо човека, взе че ми отговори.
Според думите му няма да е особено трудно да запали такъв мотор, трудното е софтуера да се преправи, и каза че ще го направи срещу заплащане естествено. Каза да обърна внимание на помпата на хидравликата, и на датчика на разпределителния вал?!? Утре ще го питам пак, макар че за хидравликата горе-долу ми е ясно, но за датчика на разпределителния вал нямам идея какво има предвид.....
И така, нещата продължават да се случват и се надявам да има хепи енд, но всичко по реда си.
Отново благодарности на Цонко за съдействието, [smilie=thank_you2.gif] ще си намеря ходене до Варна да почерпя, по лятно време ще да е!
Някой модератор ще помогне ли да кача PDF файл, че нещо не ми се получава. PRO ще удариш ли едно рамо, казаха ми, че ТИ си човека.
Конграмана е ОЛИГОФРЕН
Аватар
The Hooligan

Škoda Racer

Гараж: FreakOBoost

Тунинг на 1,9 тди пд

Мнение от The Hooligan »

На лято идвай на събора, голям купон ще бъде наздраве
Ford Focus 2025 - 1.0 EcoBoost mHev 155кс - много върви! Почти колкото 450d но без да получавам известия през нощта, че му пада акумулатора..
Публикувай отговор

Обратно към “ВИП Гараж и Тунинг”