Stuci написа:Сами, Милчо и Ванката не са сподляли проблеми, а двама са с ръчки и едно DSG. Нека, когато се говори за тунинг, информацията да е малко по-подробна, за да се взимат решения въз основа максимално много информация.Revo_Technik_BG написа:Паурбоксовете и без да е DSG са си проблемни, а с адаптивна кутия си е готин кючек
Казваш "паурбоксове", но не казваш кои. Значи всички. Ама така ли е? Казваш "проблемни". ОК, сподели за проблемите, ако е удобно. Споменаваш за различните скоростни кутии и загатваш негативното влияние на бокса върху тях, но без конкретика.
Аз пък ще кажа, че нито един форумен ремап в последно време (в т.ч. и моя) не е без "странични ефекти", които се изразяват в явления, които не могат да се нарекат нормални! А софтуерите ни са производство само на финансово неизгодните на пазара великански марки. Аз, например, повече никога (айде да не казвам "никога", ама "най-вероятно") няма да си купя кола, която да ремапвам тепърва. Ще гледам сток да ми е колкото искам и евентуално генерация да си сложа.
От опита, който имам с паурбоксовете 4-6 автомобила с DSG:
При бензиновите неправилни смеси, по някога липса на искра (като изгоряла бобина) и то моментно, блъскане при смяна на предавки, и в градски условия смяна на предавка във високи обороти... което е ненормално за DSG кутията, която в повечето случай на 38-40км/ч е на 6-та скорост.
При дизеловите мотори колебания между малка и голяма предавка, и обратното (не логично превключване между две предавки по няколко пъти), високо налягане и така...
Да уточня, че след де монтажа на устройствата не съм ремапвал нито една от колите, само смяна масла и текущи (облужване) ремонти.
![yahoo [smilie=yahoo.gif]](./images/smilies/yahoo.gif)

, което за мен е водещо спрямо данните от производител. Бях се насочил към АРR, но ще преспя с идеята за щайнбауер и утре ще задвижа въпроса ![hunter [smilie=hunter.gif]](./images/smilies/hunter.gif)