ТЕСТ ДРАЙВ СУПЪРБ IV
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
-
shpeki
-
pampo
- Гараж: А4 В8 2tfsi
ТЕСТ ДРАЙВ СУПЪРБ IV
Не че някой пита мен, но в момента ако мога да избирам коя да купя, щях да взема старата 
В новата само седалките ми харесват повече.
Автомобил за 80-100к не ми е бил в списъка за покупки никога, но да си кажа.
Така че ако бях купил старата и беше излязла тая, щеше да ме е яд само за седалките![pardon [smilie=pardon.gif]](./images/smilies/pardon.gif)
В новата само седалките ми харесват повече.
Автомобил за 80-100к не ми е бил в списъка за покупки никога, но да си кажа.
Така че ако бях купил старата и беше излязла тая, щеше да ме е яд само за седалките
- ostavime
- Гараж: Deville
ТЕСТ ДРАЙВ СУПЪРБ IV
Къде се изпокриха любителите на "ретро" модели?
От както излезе ценовата листа на новаия модел официално, доста им падна ентусиазма.
Това видео отгоре само го доказва.
Наистина едно подробно ревю с всички истини от изписаните от нас неща.
От както излезе ценовата листа на новаия модел официално, доста им падна ентусиазма.
Това видео отгоре само го доказва.
Наистина едно подробно ревю с всички истини от изписаните от нас неща.
-
Манев
- Гараж: Octavia 3 FL 2.0 TDI-CR 6M
ТЕСТ ДРАЙВ СУПЪРБ IV
@ostavime, сън не ни лови кой двигател да си поръчаме - дали 1.5 или да заложим пак на 2.0 дизел
- Flaviana
ТЕСТ ДРАЙВ СУПЪРБ IV
Вече са поръчани старите модели. Двигателите са ясни 
едит:
Исках да кажа, че двигателите са старите двигатели от преди много време мисля. Едни и същи се ползват. А моделите са каквито човек реши. Редно беше да има и нови двигатели според мен.
Но пък след като са качествени и изпитани явно си вършат добре работата.
едит:
Исках да кажа, че двигателите са старите двигатели от преди много време мисля. Едни и същи се ползват. А моделите са каквито човек реши. Редно беше да има и нови двигатели според мен.
Но пък след като са качествени и изпитани явно си вършат добре работата.
-
Манев
ТЕСТ ДРАЙВ СУПЪРБ IV
@Flaviana, те старите ясно, за новите човек да се чуди с какъв двигател да си поръча - с този дето го слагат на Kamiq или с другия дето е 20К отгоре.
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
ТЕСТ ДРАЙВ СУПЪРБ IV
ostavime,
Чакаме да видим твоят. И си го местим от левия в десният междувременно.
Бееееее.....
-
Манев
ТЕСТ ДРАЙВ СУПЪРБ IV
Те са нови, проблем е че го няма 2.0 TSI дето беше 190 коня и си беше идеален за тази кола - сега трябва или 150 коня или 265 коня.
Има някакъв P-HEV 204 коня, ама като свърши батерията и останат само 150 коня на 1.5 TSI + ххх килограма батерия да мъкнеш ...
-
shpeki
ТЕСТ ДРАЙВ СУПЪРБ IV
Новите двигатели ще са електрически.
![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
- Драгомир
- Гараж: Octavia 3, 1.4 TSI, 140к.с., 6M
Octavia 4, 1.5 TSI, 150к.с., 6М
ТЕСТ ДРАЙВ СУПЪРБ IV
Е как къде? Не са ли при теб на психотерапия?
Или не са успели да си запишат час, щото графикът ти е пълен
И за да не съм извън темата, онзи ден разгледах колата в Дружба.
Хареса ми. Мултимедията не е толкова голяма и не пречи на видимостта, както и @ЦецоNOL, каза. Реално е малко по-висока от на Октавия 4, но с по-тънка рамка и дисплея реално е доста по-голям.
Дигиталния кокпит си е недомислен. Има и 1 - 2 неща в интериора, които са станали жертва на дизайна, но няма начин.
Лошо впечатление ми направи качеството на емблемата, а точно с нея компромис не трябва да правят.

Стрелата е с лошо качество на отливката и има стърчащи пластмаси.
@manev,
По-късно тази година.ще пуснат 2.0 ТСИ 204к.с.на мястото на 2.0 ТСИ 190 к.с. от стария модел.
-
baijoro
- Гараж: Оctavia 3 FL 2.O TDI
ТЕСТ ДРАЙВ СУПЪРБ IV
- ostavime
ТЕСТ ДРАЙВ СУПЪРБ IV
Да видите моя? Моя какво?Цецо75 написа: 10.06.2024, 15:06:03 ostavime,
И аз чакам
![beach [smilie=beach.gif]](./images/smilies/beach.gif)
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
- ostavime
ТЕСТ ДРАЙВ СУПЪРБ IV
Не. Няма да поръчвам новия Кодиак. На рекламите изглежда по-добре, от колкото на живо. Големите двойни фарове не ми харесват никак. Ако бяха оставили само горния ред, като на Еняк или дори новия Сюпърб, щеше да чудесно. Сигурен съм, че при първия фейслифт това ще бъде променено. А и за нова кола ще падне чакане. Та те дори още не може да се поръчват. Не е мойто. Вадил съм няколко коли от магазина и първоначалната обезценка (за която говорех някъде из темите, а вие естествено ми се подигравахте) е убийствена. Никога не съм карал Шкода, но има модели, които много ми харесват. Не знам как са на вторичния пазар, никога не съм се интересувал. Все пак, това е важен фактор, защото не мисля да я карам 10+ години. Сегашната кола задоволява нуждите ми. Преосмислих какво искам. Ще изчакам за сега.
Има и други неща, които ме спират, но основното е визията на Кодиак отпред. На живо просто не ме впечатли така, както очаквах. Не съм го карал, но... то като не ти харесва... не виждам смисъл.
Пожелавам безброй безаварийни киломтри на всички.
Уважавам всеки избор. Дано има повече нови коли в БГ.
- Архимандрит Дионисий
- Гараж: SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 280 к.с.
Старата любов:
SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 190 к.с.
SKODA OCTAVIA 1.4 TSI
150 к.с.
ТЕСТ ДРАЙВ СУПЪРБ IV
Днес видях и Супърба и Кодияка на живо.
Новия Суперб много ми хареса визуално отвън, изглежда доста по масивен и мускулест.
Вътре беше някакво ниво със текстилна тапицерия и изобщо не ме грабна. Все едно гледах моята стара Октавия 3 с тапицерия. Таблото лично на мен не ми харесва как е реализирано, стой ми някак недодялано. Големия таблет не пречи на видимостта, но в първия момента леко ме изплаши изглежда като монитор за компютър.
Предполагам, че в ниво L&K вътре ще изглежда доста по-добре.
Кодияка също ми хареса външно. Вътре отново нещо не ме грабна. Ролетките закриващи отделението м/у седалките изглеждат много евтини. Като на детска играчка. Предполагам по високите нива ще е по-добре.
Друго което не ми хареса и на двата модела са подлакътниците межди предните седалки. Невъзможността за регулиране във височина е в минус за мен.
Новият превключвател на скоростите на волана ми е ОК.
Новия Суперб много ми хареса визуално отвън, изглежда доста по масивен и мускулест.
Вътре беше някакво ниво със текстилна тапицерия и изобщо не ме грабна. Все едно гледах моята стара Октавия 3 с тапицерия. Таблото лично на мен не ми харесва как е реализирано, стой ми някак недодялано. Големия таблет не пречи на видимостта, но в първия момента леко ме изплаши изглежда като монитор за компютър.
Предполагам, че в ниво L&K вътре ще изглежда доста по-добре.
Кодияка също ми хареса външно. Вътре отново нещо не ме грабна. Ролетките закриващи отделението м/у седалките изглеждат много евтини. Като на детска играчка. Предполагам по високите нива ще е по-добре.
Друго което не ми хареса и на двата модела са подлакътниците межди предните седалки. Невъзможността за регулиране във височина е в минус за мен.
Новият превключвател на скоростите на волана ми е ОК.