Супърб 3 Комби - Синята мечта
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- FaKeR
- Гараж: Kamiq Vision 1.0 TSI 95HP MY23; Peugeot 208 1.4 HDI 2012;
По повод огледалата - при Камик съм виждал клип, където се активира сгъването им при продълително задържане на бутона за заключване.
Щом при Камик може не вярвам при Супърб да не може.
Намерих го :
Щом при Камик може не вярвам при Супърб да не може.
Намерих го :
- lys
- Гараж: Subaru Forester SG 2.5 XT 230hp Stage 2
Superb III L&K Combi 2.0 TSI 280HP Y24
Интересно, при мене задържането на заключване и отключване вдига и спуска прозорците. Но, да ти кажа, май най-добре да си го върна на автомат. Вместо само да ги мисля, прибрах ли ги, не ги ли прибрах.
Единствената константа в живота е промяната.
- FaKeR
- Гараж: Kamiq Vision 1.0 TSI 95HP MY23; Peugeot 208 1.4 HDI 2012;
Зависи трябва ли ти да ги прибираш или не. Аз, държейки я навън все още, нямам нужда да ги прибирам. Скоро, живот и здраве, като е в гараж, вероятно ще е по-удобно да се сгъват. Ти като гледам вече имаш гараж, та вероятно тази екстра ти е по-приложима.
-
style34
- Гараж: Kodiaq FL, 190 TSI 4x4
На Октавията още си го кодирах така. Задържането на копчето на ключа или пръста на дръжката вдига и стъклата и прибира огледалата.
- Taratajki
- Гараж: Fabia 3 1.2 tsi ; Octavia 4 FL 2.0 tdi
Явно имаме различни "идеи" за шофиранетоgbuyukliev написа: 22.04.2024, 00:53:34 идеята му е да оставиш колата да те кара, да отпочинеш малко, да си изпънеш краката, да хапнеш нещо с едната ръка... не да се борите и да изпреварваш
Колкото до контрола върху подобни системи, вече казах, предпочитам да ги няма, оред нуждата и с това да се разправям.
- chill
- Гараж: Дакел 280
Честито!
Относно огледалата, ако ги разработите добре, няма да има грижи.
Старата кола я карах 10г. от нова - зиме и лете си работиха огледалата без проблеми, не съм ги мислил грам. Накрая едното моторче стана по-шумно, но си бачкаше до последно.
Екстрата за държене на средата на лентата е супер за дълги разстояния на магистрала. Аз също обичам за да пилотирам автомобила, но за всичко си има място и време.
Относно огледалата, ако ги разработите добре, няма да има грижи.
Екстрата за държене на средата на лентата е супер за дълги разстояния на магистрала. Аз също обичам за да пилотирам автомобила, но за всичко си има място и време.
- lys
- Гараж: Subaru Forester SG 2.5 XT 230hp Stage 2
Superb III L&K Combi 2.0 TSI 280HP Y24
За огледалата разбрах. Благодаря за обратната връзка! Пускам ги и не ги мисля!
Затова подобни функции на колата са "екстри", а не задължителна част от пакета.
За Старт Стоп системата, обаче никой не спомена нищо - знам, че единодушно повечето от вас са казвали, че трябва да се изключи завинаги. Но ми е интересно какви са доводите. Ясно е, че е супер досадно колата да гасне още преди да си спрял. Това е особено неприятно ако спираш на кръстовище за да се огледаш, няма коли не си напълно спрял, но колата реши да загасне. Сега, ако си в града обаче и от 30 мин. шофиране 15мин. са ти киснене по светофари, не би ли следвало този Старт Стоп все пак да ти пести гориво? Има ли доводи, от рода на - "вреди по ето този начин на двигателя/скоростите"
за тази ситуация и не е хубаво да се ползва?![pardon [smilie=pardon.gif]](./images/smilies/pardon.gif)
Това е повече от нормално, нали все пак не сме един човек
Имам предвид, че свикнах за себе си, кога да го ползвам. В града с лек до умерен трафик, с изключение на ситуациите, в които се подреждам за включване в кръгово, ми харесва да го ползвам.
За Старт Стоп системата, обаче никой не спомена нищо - знам, че единодушно повечето от вас са казвали, че трябва да се изключи завинаги. Но ми е интересно какви са доводите. Ясно е, че е супер досадно колата да гасне още преди да си спрял. Това е особено неприятно ако спираш на кръстовище за да се огледаш, няма коли не си напълно спрял, но колата реши да загасне. Сега, ако си в града обаче и от 30 мин. шофиране 15мин. са ти киснене по светофари, не би ли следвало този Старт Стоп все пак да ти пести гориво? Има ли доводи, от рода на - "вреди по ето този начин на двигателя/скоростите"
за тази ситуация и не е хубаво да се ползва?
Единствената константа в живота е промяната.
-
tuningmania
- Гараж: Съд, Конфискация и Затвор - Сега!
Skoda Octavia 1 Combi, 1999г, 1.9TDI, 110кс;
Skoda Superb 2 Facelift Combi, 2014г, 2.0TDI, 170кс, 4х4, 6DSG;
Skoda Octavia 1 Facelift Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.
До @lys - Всяко старитане на Двигателя натоварва мефанично някакви части. Едно е да се стартира 5 пъти днес, друго е 55 пъти. Умножи го и по няколко Години. Някъде бях попадал на някаква статистика, че реална икономия на гориво настъпва след около 45 Секунди престой на място с изключен Двигател. Мога да се изкажа поне за Софийските задръствания, където през много по-малко Секунди се налага да се местим по 1-2-3 Метра.
Съд, Конфискация и Затвор - Сега!
Skoda Octavia 1 Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.
Skoda Octavia 1 Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.
-
nmnikolov
- Гараж: ŠKODA Octavia Combi III FL Vision 1.5 TSI DPCA DSG
Аз старт стопа главно го пускам на светофари, където знам, че ще си почакам. През останалото време го държа изключен. Наистина е адски досадно да изгаси двигателя на кръстовище както и ти описа. В задръстване спри/тръгни (примерно Цагиградско шосе) си е адска мъка, когато е включен. Моят автомобил е на 87к. и почти 5г. и засега акумулатор не ми се е налагало да сменям.
Според мен не вреди особено на автомобила и определено един куп други неща са с потенциал да се повредят далеч преди старт/стоп-а.
Според мен не вреди особено на автомобила и определено един куп други неща са с потенциал да се повредят далеч преди старт/стоп-а.
- DoH_KuXoT
- Гараж: Passat B8 2.0tdi - 190hp
За огледалата аз съм си оставил да се прибират автоматично, така с един поглед знам, че автомобила е заключен. На Старт стоп-а съм сложил модул, който го гаси 3 секунди след подаване на контакт , по всяко време може да се активира с едно натискане на бутона при нужда.
За диагностика ползвам elm327 , Като приложения ползвам про версия на Torque, VagDpf и car scanner котировки си правя с VCDS.
За андроид ауто ползвам carlinkit.
За диагностика ползвам elm327 , Като приложения ползвам про версия на Torque, VagDpf и car scanner котировки си правя с VCDS.
За андроид ауто ползвам carlinkit.
- Stoyanov
- Гараж: Superb III, L&K, TSI 190 к.с.
BMW 3 e92, 400+ к.с.
@tuningmania, много пъти съм чел и аз по темата, секундите на всякъде съм виждал да цитират 7. След 7-мата секунда е икономия.
От друга страна това със стартирането на двигателя също по всички видеа, които съм гледал, казват че не е вярно. В смисъл тия двигатели не са като старите, ами са проектирани да го правят това. Общо взето Старт-Стопа казват, че е напълно безвреден.
Аз бях пуснал статистики от миналата ми седмица по един и същи маршрут с и без трафик. Ще цитирам пак цифрите:
А и това беше сравнително кратък маршрут и не някакъв голям или необичаен за маршрута трафик. В някои други ситуации далеч повече време би седял изключен.
От друга страна това със стартирането на двигателя също по всички видеа, които съм гледал, казват че не е вярно. В смисъл тия двигатели не са като старите, ами са проектирани да го правят това. Общо взето Старт-Стопа казват, че е напълно безвреден.
Аз бях пуснал статистики от миналата ми седмица по един и същи маршрут с и без трафик. Ще цитирам пак цифрите:
- сутринта взех маршрута за 11 мин с около 2 мин изключен двигател
- вечерта на обратно за 28 мин и поне 10 мин изключен двигател
А и това беше сравнително кратък маршрут и не някакъв голям или необичаен за маршрута трафик. В някои други ситуации далеч повече време би седял изключен.
- naster
- Гараж: Superb III L&K 2.0TDI 140kW DSG7 4x4 MY19
Suzuki V-Strom DL650 XT MY21
Много хубава екстра си е. И аз гледах замерване на дюзи при палене, че се равнява на 7 секунди празен ход. И аз понякога го изключвам, но е по-скоро изключение. От 2011 карам с тази екстра. Колата предишната я продадох на близо 250000 и само 2 смени на акумулатора за 13 години.

- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
На старт стопа проблема не е в икономията, не е е даже и в чупенето на мотора.
Проблема е, че системата е супер неадекватна в последните си изпълнения. Гаси ми колата по кръстовищата, точно когато ми се налага рязко да реагирам. Ими когато маневрирам пред блока. Най - тъпото е, че го прави веднъж, дваж, три и продължава! Как пък там някой не му хрумна, че след като 3 пъти подред паля веднага след като ми я загаси, явно не трябва да я гаси?
Да знам, че ако не натискам спирачката до край, старт - стопа не сработва. Но това значи да мисля за глупости, вместо да си гледам ситуацията на пътя. Аз мразя да слугувам на колата, тя трябва да слугува на мен и то при минимум причинен от нея на мен - дискомфорт.
Проблема е, че системата е супер неадекватна в последните си изпълнения. Гаси ми колата по кръстовищата, точно когато ми се налага рязко да реагирам. Ими когато маневрирам пред блока. Най - тъпото е, че го прави веднъж, дваж, три и продължава! Как пък там някой не му хрумна, че след като 3 пъти подред паля веднага след като ми я загаси, явно не трябва да я гаси?
Да знам, че ако не натискам спирачката до край, старт - стопа не сработва. Но това значи да мисля за глупости, вместо да си гледам ситуацията на пътя. Аз мразя да слугувам на колата, тя трябва да слугува на мен и то при минимум причинен от нея на мен - дискомфорт.
Бееееее.....
- digitalundgrd
- Гараж: CUPRA ST 300 4Drive
ex.i30N Drive-N
ex.MEGANE RS CUP
ex.Fabia Monte Carlo
Хехехеххе, едно време само махагон и наппа са слагали
- Tuscany
- Гараж: Skoda Superb III Combi Facelift L&K, 2.0 TSI, 280hp
То си има лаф за жените, дето не са като едно време - ти си целия в багажника им, а те викат за още ...
Това е положението - има наппа и махагон за 200к или френско.
Това е положението - има наппа и махагон за 200к или френско.
Current: Skoda Superb III Combi Facelift L&K, 2.0 TSI 280hp - 2024г
Ex: Opel Insignia A Sports Tourer FL 2.0 TDI Automatic 170hp - 2016г
Ex: Opel Vectra C FL 2.2 Direct Automatic 150hp - 2008г
Ex: Audi A6 Avant C4 Quattro 2.5 TDI 140hp - 1996г
Ex: Opel Insignia A Sports Tourer FL 2.0 TDI Automatic 170hp - 2016г
Ex: Opel Vectra C FL 2.2 Direct Automatic 150hp - 2008г
Ex: Audi A6 Avant C4 Quattro 2.5 TDI 140hp - 1996г