В завой пали секциите от матрицата, които се падат от вътрешната страна на завоя и гаси тези от външната страна на завоя. Така имитира "завъртане" на фара в посоката на завоя.Tuscany написа: 11.11.2023, 17:45:19 Как седи въпроса с точно такъв тип завои при матричните свелини?
LED матрични светлини - Проблем със заслепяване на насрещни автомобили
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- smoke
- Гараж: >
Octavia II 2.0 TDI-PD BKD
Octavia 4 RS 2.0 TSI DSG
- Tuscany
- Гараж: Skoda Superb III Combi Facelift L&K, 2.0 TSI, 280hp
Благодаря!
Аз видях, че темата е в подфорума за Октавия, но предполагам, че при Супърб е подобно?
А това работи ли добре? Т.е. създава ли добра осветеност? Още помня преминаването ми от норлани към АФЛ, особено на някое слизане и качване на магистрала- светят по завоя прекрасно.
Аз видях, че темата е в подфорума за Октавия, но предполагам, че при Супърб е подобно?
А това работи ли добре? Т.е. създава ли добра осветеност? Още помня преминаването ми от норлани към АФЛ, особено на някое слизане и качване на магистрала- светят по завоя прекрасно.
Current: Skoda Superb III Combi Facelift L&K, 2.0 TSI 280hp - 2024г
Ex: Opel Insignia A Sports Tourer FL 2.0 TDI Automatic 170hp - 2016г
Ex: Opel Vectra C FL 2.2 Direct Automatic 150hp - 2008г
Ex: Audi A6 Avant C4 Quattro 2.5 TDI 140hp - 1996г
Ex: Opel Insignia A Sports Tourer FL 2.0 TDI Automatic 170hp - 2016г
Ex: Opel Vectra C FL 2.2 Direct Automatic 150hp - 2008г
Ex: Audi A6 Avant C4 Quattro 2.5 TDI 140hp - 1996г
- gencho01
- Гараж: Skoda Octavia 4, 1.5 TSI 6M Combi; VW Golf mk3 GT 1.6
Всъщност лично аз от това "завиване" на матричните не виждам смисъл, понеже мести само лъчи от вътрешните лупи върху основния светлинен поток от външните лупи и се създава впечатление, че нещо се слува, а то не е много пълноценно. Корнера при ниска скорост е супер, защото осветява на две степени, освен с фара за мъгла долу има и една секция между двете лупи в основния фар. Не съм сигурен, но имам чувството, че на 100 % дълги, без спрени секции завърта леко в завой целия сноп, това при скорост по-висока от тази за корнеринг.
- neshtoZabavno
- Гараж: Skoda Octavia VRS Estate 2.0 TSI 2023
Какво беше за изпотяването на фаровете?

RACINGLINE ▪️ 034MOTORSPORT ▪️ SCORPION EXHAUSTS ▪️ MILLTEK SPORT ▪️ APR ▪️ KW SUSPENSION ▪️ CTS TURBO ▪️ DO88 PERFORMANCE ▪️ FORGE MOTORSPORT ▪️ WAGNER TUNING ▪️ EVENTURI
- gencho01
Преди седмица, две мина при мен някакъв ъпдейт на инфотеймънта и ми прави впечатление, че матричните се държат много по-адекватно - правят сянката доста по-отдалеч и някакси малко по-широка, само един път ми светнаха вечер, но то малко си е до лично разбиране на другия кога се свалят дългите. Отделно, преди го нямаше, а сега засича дори и паркирани коли без включени светлини в населено място без улично осветление (или мижаво) и също им прави сянката .
- gencho01
От доста време го мисля, като ще питам и в Еуратек, но някой от Вас, който има пръскалки на фаровете - О4, занимавал ли се е да се промени интервала на миене. Фабрично е заложено при светнати фартове на 1-во и всяко 10-то пръскане на стъклото, като интервала може да се променя в сервиза - така пише в инструкцията. По-скоро ако някой е правил нещо по интервалите ме интерсува дали може да се премахне изобщо пръскането на фаровете при първо измиване на прозореца или да се настрои на 5-то вместо 1-во например, понеже много често си омазвам предницата и страничните огледала заради две мухи на стъклото ![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
Пръскалките съм си ги поръчал в конфигурацията, но просто не знаех за начина, по който работят
Виждал съм в други коли, че се активират по желание на шофьора с отделно копче
Пръскалките съм си ги поръчал в конфигурацията, но просто не знаех за начина, по който работят
- lybrator
- Гараж: '16 Ibiza Cupra 1.8 192 FWD MQ350
'18 Tiguan 1.4 150 4motion DQ250
'19 Leon Cupra ST300 4drive DQ381
Би трябвало с някакъв модерен ЕЛМ, Carly или с OBDeleven да може да се прекодира
- n_ivanov
- Гараж: > Skoda Superb 3 | L&K | 1.8 TSI - 180 к.с. | DSG 7 DQ200
> ex. Mercedes B-class | 180 CDI - 109 к.с. | manual
Колегата @lybrator, e прав - има варианти за прекодиране с OBD11. Може да смениш интервала на пръсканията, а също така да се прекодира и кога да се включат пръскачките на фаровете (например след като задържиш повече от 2 секунди пръскането на челното стъкло). Ето тема в obd форума.
- gencho01
Благодаря за информацията, скоро ще ходя да сменям масло и ще заявя, че искам такава промяна, ще видя какво ще кажат.
Към момента предпочитам само от сервиза да пипат заради гаранцията.
Към момента предпочитам само от сервиза да пипат заради гаранцията.