Още едно „ново 30” от новата кола

Всичко за Шкода Октавия, произведена от 2020
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
mordo

Škoda Фен²

Мнение от mordo »

Не ABS, а спирачните цилиндри. Сензорите на ABS-а (или други сензори) имат за задача да следят дали автомобилът се намира в покой на наклон, дали е натисната спирачката и пр.
slug

Škoda Фен

Мнение от slug »

Изчетох темата с голям желание.
Научих и нови неща.
Аkо някой е написал`` спасяват Човешки Животи.``

Не е прав.
Защо.
Когато изпреварвам коли,имам навика да гледам шофьора.
Той си е дръпнал седалката на първия зъб и още малко да захапа волана.
Недай си боже да е с очила. [smilie=pardon.gif]
Какво правиме на пътя. [smilie=pleasantry.gif]

p.s

Колата е моята крепост.
Аз карам.
Имам и съм гледал агресивно каране.
Ако имам ,толкова електроника и системи,по хубаво да си карам в аварийното платно ;)
Ако не,трамвая,метрото,влака,автобуса...Na shledanou [smilie=pleasantry.gif]
Аватар
DoH_KuXoT

Škoda Ентусиаст

Гараж: Passat B8 2.0tdi - 190hp

Мнение от DoH_KuXoT »

3 пъти чета поста и не мога да схвана идеята. Прилича ми на пост, в който са събрани 15 отделни изречения нямащи нищо общо едно с друго?
tuningmania

ŠKODA MASTER

Гараж: Съд, Конфискация и Затвор - Сега!

Skoda Octavia 1 Combi, 1999г, 1.9TDI, 110кс;
Skoda Superb 2 Facelift Combi, 2014г, 2.0TDI, 170кс, 4х4, 6DSG;
Skoda Octavia 1 Facelift Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.

Мнение от tuningmania »

До @DoH_KuXoT - Прояви малко повече толерантност към различните [smilie=pardon.gif]
Съд, Конфискация и Затвор - Сега!

Skoda Octavia 1 Combi, 1999г, 1.9TDI, 110кс;
Skoda Superb 2 Facelift Combi, 2014г, 2.0TDI, 170кс, 4х4, 6DSG;
Skoda Octavia 1 Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.
silent

Škoda Фен²

Мнение от silent »

На служебната имам хил контрол и чат пат ми прави впечатление че не сработва...ма явно във форд са били по умни от неземните фолкс инджинери и са сметнали че при проблем е по-добре да не сработи отколкото да останеш блокиран насред улицата....За съжаление всеки следващ модел Шкода сследва тенденцията на майка си да е все по-изчепен и по-осран...а се оглеждах за нова шкода...която няма май да е шкода...
Аватар
DoH_KuXoT

Škoda Ентусиаст

Гараж: Passat B8 2.0tdi - 190hp

Мнение от DoH_KuXoT »

И аз смятам, че това е необходимо и достатъчно условие да се откажеш от марката. [smilie=sarcastic.gif]
silent

Škoda Фен²

Мнение от silent »

много са циганиите в новата октавия ..да беше само хил контрола..с мед да ги намажеш...
baijoro

Škoda Ентусиаст

Гараж: Оctavia 3 FL 2.O TDI

Мнение от baijoro »

Ами сподели, какво ти е направило впечатление.
Аватар
zzankov

ŠKODA MASTER

Гараж: Шкода Октавиа 2001
AQY
85kW/116 hp

Мнение от zzankov »

DoH_KuXoT написа: 08.06.2021, 07:26:32 3 пъти чета поста и не мога да схвана идеята. Прилича ми на пост, в който са събрани 15 отделни изречения нямащи нищо общо едно с друго?
С оглед на часа,мое е пийнал човека.
silent

Škoda Фен²

Мнение от silent »

То колега всичко е изписано...даже не е нужно и да се чете по чуждите форуми и в този форум и в другия на шкода е написано доста....а и в тази тема...Не е обезшумена като хората мазането по тъча , шумно нерафинирано окачване, мен специално ме дразни не толкова дисплея на него криво ляво са му уцелили мястото а кривия ръб под него който ме връща към автомобилите преди 50години..Външно ме дразни щръкналия латино задник на седана ала тойота....на скала висналите стопове и цепката на задник под задния капак....и ако аз карам рапид с най-лошото окачване от всички автомобили които съм карал вкл. и дачия сравнена с него е с извънземно окачване ...то някакси му приемам недостатъците щото не съм дал кой знае колко пари за него....но да нарина пари за два рапида и да получа по-голям рапид с всички негови недостатъци че и още...а не мерси...и въобще не ми говорете колко много друга бира е октавията...не е като да не съм карал и това л....йно... а пък още повече ме вбесява това че тези недостаъци са планирани умишлено само и само да се продават недоносчетата на майка и на шкода...даже не искам да им казвам и имената...
Аватар
Архимандрит Дионисий

Škoda Мод

Гараж: SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 280 к.с.
Старата любов:
SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 190 к.с.
SKODA OCTAVIA 1.4 TSI
150 к.с.

Мнение от Архимандрит Дионисий »

silent написа: 09.06.2021, 07:53:59 а не мерси...и въобще не ми говорете колко много друга бира е октавията...не е като да не съм карал и това л....йно...
Ама защо си купи Шкода, а не нещо друго, че толкова негативно.
Аз когато си взех моята Октавия знаех какво да очаквам от автомобила и той напълно покрива мойте очаквания и даже ги надхвърля.
За сравнението на Рапид и Октавия изобщо няма да говороим защото този модел залезе веднага след създаването си. Октавия вече е 4 поколение и понеже най-голямото лайно според тебе е най-продавания модел на Шкода и за пореден път кола на годината.
Какво повече да коментирам. Както всеки нов модел си има първоначалните болежки, който ще бъдат оправени със времето.
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH

Мнение от Цецо75 »

Аз изпитвам съмнения, че 4тата генерация ще жъне продажбите на предишните... ама да видим. Доста минорно е присъствието по улиците на модела.
Последно промяна от Цецо75 на 09.06.2021, 09:45:26, променено общо 1 път.
Бееееее.....
silent

Škoda Фен²

Мнение от silent »

Другата ми кола едва ли ще е шкода....а защо съм купил тази шкода ...защото си мислех че това е по-правилния избор тогава ..но след като навъртях доста киломентри се появи съмнението че може би не е бил.... защо не я разкарам ...ми защото все още е е поне безпроблемна...и поне не съм вкарал много пари....това че рапид не се продава а октавия се продава не е аргумент...рапид си е фабия-малко по луксозна версия ако въобще тази дума е уместна...а фабия се продава енто поколение...а скала вероятно ще последва съдбата на рапид след някоя друга година...там аргументите са други...просто шкода с много малко може да направи колите си много по-добри ...да не говорим че си върви ценово нагоре сериозно и аз поне очаквам повече...и определено вече не е без алтернативен избор...освен ако не си болен фен...
Аватар
YYakovliev

Почетен член

Гараж: Superb III Facelift L&K, 2.0 TSI, EA888 Gen.4, TVS Stage-1+, 426 PS, 561 Nm

Мнение от YYakovliev »

Аз пък забелязвам следната тенденция - хора, дето са недоволни от Шкода по една или друга причина, когато ги попитам какво ще си купят - рядко или почти никога не получавам конкретен отговор.
тема коментари: viewtopic.php?f=37&t=3706 | тема проект: viewtopic.php?t=4340
silent

Škoda Фен²

Мнение от silent »

Ми добре... аз Все още не съм решил но една от алтернативите за мен е Форд....и а да.... знам всички афоризми за форд...
Публикувай отговор

Обратно към “Octavia IV”