Пробва ли с ESP бутона нещо да промениш?
O3 FL 1.8 tsi DSG - fancko
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- PRO
- Гараж: VAG PQ46 3T
Powered by CAXC
Идеята на зимната гума е да се напълни със сняг 
TSI Team
- igeorgiev82
- Гараж: Octavia 3 FL 1.4TSI DSG-BLUE MAGIC
Fulda-та си копаше без проблем. ![beach [smilie=beach.gif]](./images/smilies/beach.gif)
![beach [smilie=beach.gif]](./images/smilies/beach.gif)
- Архимандрит Дионисий
- Гараж: SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 280 к.с.
Старата любов:
SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 190 к.с.
SKODA OCTAVIA 1.4 TSI
150 к.с.
То голямо сравняване на бензини и дизели пада. Моята "печка" зимата на много къси разстояния главно се кара 2км. от вкъщи до работа и средния разход за зимата не надвишава 9/100. Което си е почти на половина спрямо бензинов мотор. А относно мощността и конете в града няма смисъл да се коментира надали се ползва повече от 50% от ресурса на мотора. На половината път вече си духа топло "парното" , така че тези митове за стуене на студено някъде другаде.
- plamenbv
- Гараж: Octavia 3 1.8TSI 6MT
Странно, при мен с DSG-то на Аудито ми беше дори по-лесно зимата, сравнено с ръчна кутия. Пускам спирачката и при нужда съвсем малко газ подавам. За 3 зими не съм закъсал и веднъж. Буксувал съм само при подаване на повече газ. Карах с Nokian WR D3. Третата зима малко се поразвали поведението им, но мисля, че е нормално.fancko написа:Зимните ми гуми са KLEBER KRISALP HP3, на 2-3 месеца и 4-5 хил км, и днес в снежна София бяха трагедия, основно при потегляне. Даже на на лек баир от място не успях да тръгна,а останалите коли излизаха с малко или много буксуване.
При мен веднага губеше сцепление, без значение колко галех газта. И на утъпкано и неутъпкано - без разлика. Отделно съм и с ДСГ.
Направи ми впечатление, че гумата се пълни със сняг и не се самопочиства.
Не ми се мисли догодина как ще е. А все ми се искаше поне 3 годинки да изкарат.
Тази зима отначало малко се стреснах с ръчната кутия на Шкодата, защото въобще бях изключил, че трябва да съм по-внимателен с газта и съединителя (много разваля това DSG :X
Аз пък като сравнявам дизела, който карах преди това (2.0TDI PD) и 1.8TSI, нещата с разхода сутрин не са в голяма полза на дизела. А3-ката ми даваше 10-11/100 сутрин до работа. Шкодата ми дава 12-13/100, което не е голяма разлика. Но Шкодата започва да духа топло на 2-рият светофар, а Аудито започваше едва преди да стигна Бизнес парка. Пояснявам, че при мен Auxiliary heater-a (електрическият реотан) не работеше. Когато работеше, топлото идваше доста по-бързо.Архимандрит Дионисий написа: То голямо сравняване на бензини и дизели пада. Моята "печка" зимата на много къси разстояния главно се кара 2км. от вкъщи до работа и средния разход за зимата не надвишава 9/100. Което си е почти на половина спрямо бензинов мотор. А относно мощността и конете в града няма смисъл да се коментира надали се ползва повече от 50% от ресурса на мотора. На половината път вече си духа топло "парното" , така че тези митове за стуене на студено някъде другаде.
Иначе за мощността в града си съвсем прав!
- Pijomir
- Гараж: O3 FL 1.4TSI Style 2018г.
И при мен сериозно поднасяше задницата на места, но аз излязох в 6:30 и нищо не беше почистено. Инак не съм буксувал никъде. Тия бфгудрийдж ще се окажат добри.
„Времето е наркотик, твърде много от него убива.“
- odo
- Гараж: Х3 М40i
Тя и моята задница много поднасяше ![pleasantry [smilie=pleasantry.gif]](./images/smilies/pleasantry.gif)
- igeorgiev82
Те са същите като Клебера.На кой да вярваме сяPijomir написа:Тия бфгудрийдж ще се окажат добри.
- zloQQ
- Гараж: ŠKODA Octavia L&K 1.9 TDI AHF
ŠKODA Octavia vRS 2.0 TDI CR CEGA - Обратна връзка:
Ма то и с вериги, днес на места си се пробоксува чат-пат. Не вярвам, с каквито и гуми да има човек да е като на сухо, пък ако ще и 4х4 да е! Няма как да не превъртят тук-там 
Аз съм с чисто нови чепици на колата, нямам никакви грижи и в по-дълбок сняг, но има места, където ми светка “помощника”
Аз съм с чисто нови чепици на колата, нямам никакви грижи и в по-дълбок сняг, но има места, където ми светка “помощника”
- Pijomir
- Гараж: O3 FL 1.4TSI Style 2018г.
Моите са Г-Сила - сам си прецени Г-то от какво идва...igeorgiev82 написа:Те са същите като Клебера.На кой да вярваме сяPijomir написа:Тия бфгудрийдж ще се окажат добри.
В интерес на истината, на едно място забуксувах, но дадох погрешка повече газ...
„Времето е наркотик, твърде много от него убива.“
- JORDITO
- Гараж: Skoda Octavia III 1.6TDI-CR, 105PS + Arshinkov brothers
Vredestein Snowtrac 3 на 3-ти сезон си копаше яко по баирите в Редута. Нямам никакви забележки към тази гума.
Моята тема за колата : Škoda Octavia III Комби 1.6 TDI-CR 105 PS
-
fancko
- Гараж: О3 FL 1.8 TSI 7DSG
Една година, един месец и 19500 км, днес ми светна "Инспекция след 1500 км".
Аз още преди 2-3 седмици си запазих час тая събота. Маслото мисля, че е на мин. на щеката.
Аз още преди 2-3 седмици си запазих час тая събота. Маслото мисля, че е на мин. на щеката.
- igeorgiev82
fancko, защо си го оставил да седи на минимума?
-
fancko
- Гараж: О3 FL 1.8 TSI 7DSG
Ми щото сега го видях.
- JORDITO
- Гараж: Skoda Octavia III 1.6TDI-CR, 105PS + Arshinkov brothers
Нали има ламБи да светят като е ниско ![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
Моята тема за колата : Škoda Octavia III Комби 1.6 TDI-CR 105 PS
- igeorgiev82
Я светне,я не.Кат светне,може и да е късно ![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)