Октавия 4 - Време за доставка (от опит)

Всичко за Шкода Октавия, произведена от 2020
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
Аватар
yovko

Škoda Фен

Гараж: Kamiq TSI 110hp (2023)
Обратна връзка:

Време за доставка(от опит)

Мнение от yovko »

Alex7 написа: 30.01.2023, 21:58:05 Да не би моя дилър да си мълчи нарочно?
Да. Напоследък нищо не искат да казват. И аз чакам Kamiq от почти шест месеца. Нямам никаква информация. Дилърът ми казва, че ще ми се обади чак когато колата е готова. Не иска да се обвързва с прогнози.
Poki4

Шкода Новак

Мнение от Poki4 »

Явно съм страшен късметлия. Моя Камик дойде за четири месеца.
Alex7

Шкода Новак

Мнение от Alex7 »

Poki4, Какво ниво на аборудване си поръча и добави ли нещо повече?
Poki4

Шкода Новак

Мнение от Poki4 »

Камик style 1.5 150 коня. Допълнително АСС, подгрее на преден прозорец и задни въздушни възглавници. И някакви други дреболии
alexinchains

Škoda Фен

Гараж: Йоника

Мнение от alexinchains »

От вестника на завода миналата седмица:
M13 Octavia - Již třetí týden
jede výroba vysokým taktem 1.03
min./vůz, což je 413 vozů za směnu,
1240 vozů za den. V minulém týdnu v M13 vyrobili celkem 6278 vozů,
z toho 4655 vozů Octavia a 1623
vozů Enyaq. V tomto týdnu byly odvolány první dvě noční směny, jinak
vše beze změn. Za to v příštím týdnu budou pouze 4 ranní směny a jinak všechny směny jsou odvolány.
Zaměstnanci jsou z tohoto zděšení
a ptají se, co bude dál, nikdo jim
však v tuto chvíli nedokáže odpovědět a nejistota stále stoupá
Превод с Гугъл
M13 Octavia - Вече трета седмица
производството върви с високо темпо 1.03
мин./автомобил, което е 413 автомобила на смяна,
1240 коли на ден. Миналата седмица са произвели общо 6278 автомобила M13,
от които 4655 автомобила Octavia и 1623 бр
на автомобили Enyaq. През тази седмица бяха извикани първите две нощни смени, иначе
всичко без промени. Поради това следващата седмица ще има само 4 сутрешни смени и след това всички смени се отменят.
Персоналът е ужасен от това
и питат какво ще стане после, никой не им казва
в момента обаче той не може да отговори и несигурността продължава да нараства
Аватар
albertf

Škoda Фен

Гараж: Skoda Octavia IV, 1.5 TSI

Мнение от albertf »

Ivo Raykovski написа: 29.01.2023, 09:10:50 Докато не влезе в производство, може да променяш каквото искаш, добавяш, махаш екстри. Лошото е, че може да се удължи срока за доставка. Така ми каза моя дилър. Аз си поръчах Камик Stile на 21.11.2922 година. За сега е за 23 седмица, но не вярвам реално тогава да влезе. Настроил съм се за чакане поне осем месеца.
А дали може да промениш ниво на оборудване, към по-високо? Дали това ще рефлектира срока на доставка за Октавия, която е поръчана на 30.12.2022г.?
Аватар
audiman

Škoda Фен

Гараж: Skoda Octavia 1U5 1.9 TDi ASV,
Skoda Octavia NX5 2.0 TDI 7DSG Комби

Мнение от audiman »

Всяка промяна (дори само на цвят) е повод от завода да ти забавят поръчката.
Изображение
ang909

Шкода Новак

Мнение от ang909 »

Да се включа и аз отново с поръчаната ми на 12.11.2021г. Октавия 1.5 едишън DSG m-HEV, та от въпросната кола все още няма и следа, вече се чудя изобщо дали някога ще бъде произведена, дори дилъра ми напусна преди изобщо да има някаква информация за колата. Беше планирана за края на м. Декември 2022г., след това за 1 месец рязко се промени за края на м. Юни, като межудвременно ми препоръчаха да се откажа от две дребни екстри, които според тях бавят поръчката с надежда колата да дойде по-бързо, но към момента продължавам да си получавам дежурния отговор, че информация няма и се чудя вече какво да направя [smilie=search.gif] [smilie=hunter.gif]
Konstantin написа: 09.01.2023, 20:02:01 Не че нещо, но аз шкодата я поръчаках 02.11.2021г. И до момента нямам нито дата нито нищо. Всичко е супер относително. Аз на 02.02.23г. Закръглям 300 работни дни. Едишън автомат дизел 150к.с Кантон/Ел Багажник/Сигн. Мъртва точка/ Камера задно/ и още други неща. Интересно ми е дали има още някой като мен с толкова дълго чакане?
Аз съм 10 дни след теб и точно Side Assist и ел. багажник ги разкарах с идеята да стане по-бързо.
Dimitar4

Шкода Новак

Гараж: Octavia 2023 1.5 tsi Dynamic and Sport

Мнение от Dimitar4 »

За сега съм доста разочарован от политиката на Шкода… Приемат поръчки без те самите да са наясно дали могат да я изпълнят или не или кога…. Другите производители просто отказват поръчките до определен период изцяло или за конкретни модели. Аз лично бих се отказал след изтичане на 240 работни дни… За мен въпроса е принципен и показва отношение към клиента!
hvp800

Škoda Ludicrous

Мнение от hvp800 »

Не че нещо , ама кои са тия “други производители” ?
Конграмана е ОЛИГОФРЕН
Аватар
atanashh

Škoda Фен²

Гараж: Octavia 4 RS TDI 4x4 7DSG

Мнение от atanashh »

Да, то все едно другите са цъфнали и вързали :)
Както и да е, някой знае ли какво точно става с Октавия сега?
При мен минаха почти 5 месеца, като ми изтече срока си взимам парите и толкова, не смятам да чакам за Шкода година и половина!
Най-много им се чудя на тези със Суперб - докато го получат ще има нов модел :)
Междувременно пак започнах да се оглеждам за други варианти...
Konstantin

Шкода Новак

Мнение от Konstantin »

ang909 написа: 31.01.2023, 22:39:42 Аз съм 10 дни след теб и точно Side Assist и ел. багажник ги разкарах с идеята да стане по-бързо.
На мен не са ми казали нищо, че ако разкарам някоя екстраще се случи по-бързо. Дал съм си срок до рожденния ден на дъщеря ми, която на 28 юни ще прави 1годинка, а колата я поръчахме кажи речи, когато жена ми забременя. Най-лошото е че и на жена ми поръчахме Фабиа Монте Карло и там ако се проточат нещата ще гризнем дръвчето. До колкото имам инфо от приятели за други марки само в шкода са такива безумни забавяния все едно незнам какво толкова сглобяват! Още малко ще ги изчакам и само заради това, че цената на моята кола вече е съвсем друга и веднага ще я продадат на друг клиент с горница, а не искам да им доставям това удоволствие :)
Аватар
v0rt3x

Шкода Новак

Мнение от v0rt3x »

Малко ъпдейти от мен.
Поръчана Октавия Edition 1.5 mhev автомат, 150 к.с. + допълнителни екстри като blind spot, adaptive cruise control, кожа, камера и още дреболии, договора е от 30.12.2021, вече е в магазина във Варна след година и 1 месец чакане.

Все още не съм имал възможност да отида да я видя, може би ще мога другата седмица.

Стана ясно, че допълнителните задни airbags не са добавени, въпреки че бяха в договора. Никой не се е свързвал с мен да ме предупреди, че няма да бъдат сложени и си стояха в цената на колата.
Дилърат беше изненадан като им казах, че ги няма в спецификацията на колата, която изтеглих от erWin (благодарение на форума тук разбрах за тази схема :)).
Та сега би трябвало да ми ги махнат от цената + обезщетение за забавяне.

Като я взема ще кача снимки + повече информация относно обезщетението.
Konstantin

Шкода Новак

Мнение от Konstantin »

v0rt3x написа: 01.02.2023, 21:12:34 спецификацията на колата, която изтеглих от erWin (благодарение на форума тук разбрах за тази схема
Как се прави проверката. Предполагам, че не може да се проследява поръчката как се движи?
Аватар
v0rt3x

Шкода Новак

Мнение от v0rt3x »

Не можеш да следиш поръчката.
По VIN номер можеш да провериш какви екстри има добавени и да ги сравниш с договора си.

От ЕТ ми пратиха VIN-a като излезе информация, че е готова в Чехия.
Публикувай отговор

Обратно към “Octavia IV”