Смисълът им беше спорен, наистина. Особено ако си миеш колата честоkolyo b8 написа: 27.06.2025, 08:10:47 Във VW още от Passat B8.5 изчезнаха (няма ги като възможност за добавяне) - лично на мен не ми липсват.
Kodiaq 2 - Обсъждане на модела
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- lyubohar
- Гараж: Skoda Kodiaq Mk2 iV
-
kolyo b8
- Гараж: Passat Variant B8.5 2.0 TDI DTSB/ DSG7
Многохилядният Сокол
На В7 и В8 през VCDS можеш да зададеш по-голям интервал през който да пръска на фаровете (Стандартния май беше на 5 измивания на челното стъкло - прави пръскане на фаровете).
Най неприятното е зимата на мокър сняг - със и без пръскане фаровете се заледяват (щото са си студени) и става: "Ослепяваме бано, неусетно почти .. "
. Ама спираш, стършеж и си пак си в ирата .
Най неприятното е зимата на мокър сняг - със и без пръскане фаровете се заледяват (щото са си студени) и става: "Ослепяваме бано, неусетно почти .. "
- Архимандрит Дионисий
- Гараж: SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 280 к.с.
Старата любов:
SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 190 к.с.
SKODA OCTAVIA 1.4 TSI
150 к.с.
Най-много се чистят зимно време когато цялата гняс от пътя идва върху колата. Тази мръсотия която чистиш от предния джам със чистачките същата е на фара. Не казвам , че се случва постоянно, но ми се е случвало доста пъти.
- azsamodapitam
- Гараж: Skoda KODIAQ 2025 Sportline Plug-in Hybrid 1.5 TSI 204 hp
Miro1892, да, колега. Цвета го бях харесал преди да поръчам. Междувременно го бях видял на живо и не ми хареса, но го дължа на това, че не беше с черните елементи (спортлайн) и ми стоеше много грозно. В крайна сметка реших да го поръчам, но заедно със спортлайн. Не съжалявам ![yahoo [smilie=yahoo.gif]](./images/smilies/yahoo.gif)
![yahoo [smilie=yahoo.gif]](./images/smilies/yahoo.gif)
Skoda KODIAQ 2025 Sportline Plug-in Hybrid 1.5 TSI 204 hp
- digitalpr
- Гараж: Kodiaq II, 2.0TSI, 204hp.
Има ли начин да се изключи "Maneuver Braking" перманентно. Това направо ме съсипва. На влизане в двора е стръмно, и въпреки че на над 1.5м няма нищо около мен, явно нещо се бърка и решава че ще се ударя в нещо с тази треактория. Всеки път трябва да го изключвам, защото иначе ще набие спирачките. Работи изключително неадекватно и много ме дразни.
- zalmaneca
- Гараж: Octavia 4 FL 2.0 TSI 265hp '25
ex Superb 3 FL L&K 2.0 TDI 190hp '20
ex Opel Astra GTC 1.9 150hp+ '08
ex Peugeot 206 1.4 75hp '00
ex Renault 11 1.7 90hp '87
Не, не може.
Новите коли са така.
-
PPG
- Гараж: Шкода Октавия - 1.9/105 ПД - 2007 и 2010 г. ФЛ.
Шкода Кодяк - 2.0 ТСИ 204 к.с. 2025 г.
Минавай от там много бавно и няма да ги набива.digitalpr написа: 03.07.2025, 10:21:41 Има ли начин да се изключи "Maneuver Braking" перманентно. Това направо ме съсипва. На влизане в двора е стръмно, и въпреки че на над 1.5м няма нищо около мен, явно нещо се бърка и решава че ще се ударя в нещо с тази треактория. Всеки път трябва да го изключвам, защото иначе ще набие спирачките. Работи изключително неадекватно и много ме дразни.
- digitalpr
Да, ясно че с влачене не ги набива, но това постоянно внимаване дали ще угодиш на колата е супер изнервящо. В крайна сметка тя служи на мен, не аз на нея. ОК... ще продължа да го изключвам всеки пък като паля.
- lyubohar
Изчакай да ти набие спирачки при напречно пресичане на кръстовище, защото е преценила, че не си изчакал достатъчно преминаващата пред теб кола 
Последно промяна от lyubohar на 03.07.2025, 12:43:33, променено общо 1 път.
-
isstoychev
- Гараж: Skoda Kodiaq 2gen Edition 2.0TDI 193PS 4x4
Мисля че ако се държи спирачката натисната се пренебрегва функцията за аварийно спиране.
поне това забелязвам аз докато я паркирам в гаража.
иначе това се получава защото според мене са много чувствителни сензорите в броните и си мислят че ще се удариш
според мен трябва да се пипнат лекичко за да не са толкова чувствителни ако е възможно това де
поне това забелязвам аз докато я паркирам в гаража.
иначе това се получава защото според мене са много чувствителни сензорите в броните и си мислят че ще се удариш
според мен трябва да се пипнат лекичко за да не са толкова чувствителни ако е възможно това де
- digitalpr
Няма как да държа спирачка, тъй като влизам със задницата и тя е по нанагорнището.
- lyubohar
При мен е същото, колега, само че аз влизам напред по нанадолнище и мога да държа спирачката. Ако забравя и се движа с една идея по-бързо/рязко, веднага набива муцуната и е адски стряскащо и неприятно.
Отделно камерите не помагат особено много и също са прекалено "безопасни". Напълно отворени (даже извити навън) врати на гаража задната камера ми ги показва с няколко градуса извити навътре, все едно не си ги доотворил и ще ги закачиш. "Птичият поглед" също спрях да го ползвам - показва ми някоя кашпа/бордюр на сантиметри от калника/вратата на колата; отдалечавам я, слизам - то една педя има.
Отделно камерите не помагат особено много и също са прекалено "безопасни". Напълно отворени (даже извити навън) врати на гаража задната камера ми ги показва с няколко градуса извити навътре, все едно не си ги доотворил и ще ги закачиш. "Птичият поглед" също спрях да го ползвам - показва ми някоя кашпа/бордюр на сантиметри от калника/вратата на колата; отдалечавам я, слизам - то една педя има.
-
isstoychev
- Гараж: Skoda Kodiaq 2gen Edition 2.0TDI 193PS 4x4
Гледам, че е намалена навигацията в магазина от 760лв на 600.
Та колегите с платена навигация от магазина заслужава ли си да се дадът 600лв за да ти прожектира пътя на таблото. Така да кажа да визуализира на екрана
Та колегите с платена навигация от магазина заслужава ли си да се дадът 600лв за да ти прожектира пътя на таблото. Така да кажа да визуализира на екрана
- digitalpr
Моята дойде с 3г платена навигация. Сравнена с google maps/waze e гОла вОда. Доста неща не знае, дори в София и песто бърка. Не бих я платил, след като й изтече срока.
- atanashh
- Гараж: Octavia 4 RS TDI 4x4 7DSG
И аз пак и се чудя. До сега 2-3 пъти са я намалявали на толкова и все ми се вижда много. Понеже я ползвах пробно един месец и не ми хареса. Но пък ми писна и да ми пари телефона лятото от waze. Бонуса е ако ще се минава през места със скъп интернет и друго е май да не седи празен панел в мултимедията