igeorgiev82 написа: 05.11.2020, 16:14:54 Направиха ми оферта за 280к.с. набухах я със всичко без кожа,покрив,печка излезе 96к лв.За справка Супърб L&K 272к.с.и той набухан без печка и покрив с кожа 93к лв.
Като от Шкода свалят на 79500лв.
Артеона без никакви сериозни договорки свали на 88к лв.
Времената се менят и взето на момента решение е адекватно само за конкретния момент. Изглежда, че дупката между VW и Skoda се е посмалила, но преди малко повече от година при запитване за отстъпка за тъкмо промотирания фейслифт на Пасат само дето не ми се изсмяха. Тогава по мои сметки разликата беше над 15К след, все пак, 5% отстъпка при Пасата и 14% за Супърба. И двата фейслифтови, и двата конфигурирани по мой вкус, т.е. не говорим за налични бройки. То нямаше де...didoya написа: 05.11.2020, 16:26:11 От няколко месеца упорито успях да разубедя няколко души да не изсипят 80к за Супърб:)
Артеона е много красив автомобил, но интериора, поне преди фейслифта, си беше 1 към 1 Пасат. Тук субективно ще споделя мнение, че Супърба ми харесва повече. Това в което губи, и което установих след като навъртях 15К км е шумоизолацията от към гумите/калниците. Въпреки че моето мнение и в това отношение е субективно - не съм карал фейслифтов Пасат, за да кажа че е по-тих в случаите, които имам "проблем" със Супърба.
Иначе за по-малка разлика в кинтите кой не би си взел "по-престижната" марка. Въпреки, че май и самите VW не знаят как точно да си позиционират брандовете, а и от там наще заключения дали Skoda/VW/Seat е по-добро са доста субективни. Това го казвам съдейки и от последните ревюта на Golf 8 vs Leon, от анализите за надежност на Auto Bild и въобще всичко което ми е минало през очите последните няколко години.