Препоръки и мнения за аксесоари и поддръжка на Шкода автомобил
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
donci написа: 21.01.2022, 16:05:46
Ако дизелът е преди 2007г., независимо че има Евро 4 или Евро 5, попада във Втора Екогрупа.
А Евро 4 от 2008 и 2009 е в Трета Екогрупа.
Ей това имам предвид. Такива са изискванията. А във всеки пункт за ГТП как ги тълкуват, не знам. Е, зависи и какви стойности ще покаже газовия анализатор. Аз съм с DPF и катализатор.
hvp800 написа: 21.01.2022, 20:33:30
Това с пробега на колата в кой закон го пише или щото са го казалЕ по тАлавизорО?
Същото питах и във друг форум , че и там много експертЕ , и познайте дали ми отговориха
В пунктовете го играят на самоинициатива майче и се правят на експерти
Тук са описали добре за категориите след ГТП, в таблицата, димек по висока не е възможна, по ниска да... В зависимост от годините на автомобила и категорията му след излизането от завода!
Няма скрито покрито, няма километри, няма нищо друго освен написаното по закон. Не е еврото минус 2. В табличката си пише точно гледа се евро категория и година (има еднакви евро категории в различни години), това е. Никой на пункта няма да се заяжда или да мери и тн... Ако не искат да ви сложат стикер според таблицата то сменете пункта.
Последно промяна от Dzhelebov на 22.01.2022, 09:15:42, променено общо 1 път.
Тъй като въведените екогрупи от ИААА не съвпадат с европейските стандарти, то можем само да предположим, в коя екогрупа ще попадне даден автомобил, спрямо Евро стандарта, който покрива. Причината – подходът към всеки автомобил ще бъде индивидуален, според стойностите, отчетени по време на проверката.
Това ми прилича на лафа "По-големи католици от папата"
На мен ми звучи грубо казано, коли преди 2009 или по нагоре ще бъдат ограничени в достъпа до бъдещите зони, в завимост категорията на зоната?!
Трудно мога да повярвам, че у нас е възможно нещо да се промени в по добра посока, това е поредното замазване на проблема с вредната среда...
Аз съм за повече пешеходни зони, доказано решение в много западни страни..., тука сега мъчим нещо, дето няма да стане ...
Въпроса е принципен ,МВР си смени автопарка ,не напълно но правят опити .Кво правим със линейки,МПС-та за доставки ,камионите извозващи отпадъка .Не е ОК правилата да важат само за едни МПС ,а за други да се правят компромиси.
Тези мерки са за да се замажат очите пред ЕС. Както и Лойко 'оправда' милиардите от ЕС като законово вдигнаха макс. скоростта по нашите 'магистрали' с цели 10км/ч.
На всички ни е ясно как ще се контролират тия мерки ..., освен за корупцията друго няма да стане
Someone's opinion of you does not have to become your reality
Оказахме се сметището на ЕС ,ТЕЦ-овете горят опасни отпадъци ....нашите управници се заядоха с МПС тата ,които са виновни за около 10% от замърсяването .
Ивайло Димов написа: 22.01.2022, 10:10:57
Въпроса е принципен ,МВР си смени автопарка ,не напълно но правят опити .Кво правим със линейки,МПС-та за доставки ,камионите извозващи отпадъка .Не е ОК правилата да важат само за едни МПС ,а за други да се правят компромиси.
Ще си има някакви допуски, особенно за коли в специален режим или в служба на общината. Да глобиш кола на общината, като сметоизвозващ камион е все едно да си преместиш парите от единият джоб в другия.
Абе момчета не мога да разбера ,как в тема за принципа на работа на ДПФ все още се пише за ГТП.Да не казвам ,че относно последното си има и отделна тема