Как се прави тунинг? Размисли и страсти...

Класически, редки и спортни автомобили. Теми свързани с Тунинг
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
Аватар
Performance99

Škoda Фен²

Гараж: VAG
Обратна връзка:

Мнение от Performance99 »

Морков не задаваш правилно въпроса, питай, с които ОЕМ части да се прави тунинга.... до 1999г., до 2005 г., до 2010г., или с тези от восък след 2010г... щом ще правиш доработка със съединител от Golf 3 VR6 изработен преди .., абе стар си е [smilie=sarcastic.gif] , а новия от 2010 примерно е разработен с потенциал и живот +5%, но изцяло в 3D среда, айде НЕМА НУЖДА..

Има много добри тунинг решения и това, че бай германец не знае какво да посъветва, не означава, че няма тунинг решение за 1.8TSi.
Тунинг частите са по-грубовати, но са си супер за дадените доработки. Пройзвоството им в малки количества не може да позволи по-голям финансов ресурс за супер, супер точна изработка. Да не отбелязвам, че ОЕМ частите са супер спестени от към резерв и материал, а и с пластмаса е по-лесно и евтино за повечето детайли.
Аватар
The Hooligan

Škoda Racer

Гараж: FreakOBoost

Мнение от The Hooligan »

Сами аз говоря за ОЕМ 1.8Т
Ти ми даваш примери с RS 2.0 TSI която сток е 220 кс, айде тогава ми дай ОЕМ решение с 660 кс за нея. Това е точно 3 пъти над заводската мощност. Както аз вдигнах 3 пъти заводската мощност на моята /а мога и повече със сегашните железа/
Много добре разбираш какво ти говоря ама се правиш на луд ;)

Ти що сложи не ОЕМ генерация, без кат? Защо си с не ОЕМ кулер, интейк, джанти и т.н. ???
Не ми отговаряй! Ясно ми е защо! Защото искаш да изкараш повече мощност и вече ОЕМ железата ти малеят! И знаеш ли кое е странното? Колкото повече мощност искаш, толкова по-малко ОЕМ части ще останат... [smilie=sarcastic.gif]
Ford Focus 2025 - 1.0 EcoBoost mHev 155кс - много върви! Почти колкото 450d но без да получавам известия през нощта, че му пада акумулатора..
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196
Обратна връзка:

Мнение от bega4kata »

Обаче това не ги прави по хубави от ОЕМ частите. Кйк не го рабираш?
Искаш да ми кажеш, че моята тенерация на 76 е по хубава от ОЕМ на ауди рс3 ли [smilie=sarcastic.gif]Абсурдно е!
Или твойта Шкода като стане 660коня с мега хипер яките си тунинг части, е по хубава от ОЕМ Ауди рс6 [smilie=sarcastic.gif] То само с ОЕМ части бре.

Дидо, айде намери по хубави от ОЕМ дискове за рс6 керамика ОЕМ.

Пестено е при наще бюджетки.
GUNTER SERVICE
Изображение
ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
Аватар
Performance99

Škoda Фен²

Обратна връзка:

Няма как да намериш ОЕМ дискове керамика, щото не са ОЕМ, а са на BREMBO, като струват точно толкова, колкото на Alcon/Motiv или друга тунинг фирма за керамични спирачни системи.
Ако говорим за железните ОЕМ дискове, там вече се намират тунинг решения, които са и по-евтини от ОЕМ-те.
Аватар
The Hooligan

Škoda Racer

Мнение от The Hooligan »

Едно си баба знае, едно си баба пее... [smilie=sarcastic.gif]

Аз отдавна съм ти казал, че "тунинг" и "ОЕМ" са две несъвместими думи!
И не ми давай пример как ти с Октавия RS3 си сложил части от Golf 7R и си направил голям тунинг. Пак ти казвам докато ти се правиш на Golf 7R, други хора правят тунинг в истинският смисъл.
Или правиш тунинг или караш стоков автомобил, няма друго положение. Хем искаш да използваш думата "тунинг" хем искаш да си ОЕМ!?!?! Няма такова нещо, двете неща се изключват взаимно.
Кулер от Golf 7R не е тунинг, а е надграждане! Някой го изхвърлят а ти го слагаш.

[smilie=kiss3.gif]
bega4kata написа: Искаш да ми кажеш, че моята тенерация на 76 е по хубава от ОЕМ на ауди рс3 ли Абсурдно е!
Ми що не сложи от Ауди RS3 ??!?!? Ами правиш чуканчета...
Когато конете искат голяма тръба, ако ще и бай ..й с телоподаващото да я е направил, пак е по-добра от ОЕМ, защото вече ти е малка!
Ford Focus 2025 - 1.0 EcoBoost mHev 155кс - много върви! Почти колкото 450d но без да получавам известия през нощта, че му пада акумулатора..
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Tiguan TDI 4motion
0896670196
Обратна връзка:

Мнение от bega4kata »

За последно го пиша.
Ставаше въпрос, че тунинг частите, не са прецизно, точно и качествено изработени, както биха били изработени от ОЕМ :)
А, аз се правя на каквото искам. Не се правя на голф р, а просто надграждам, като се стремя да съм максимално близо до оем по възможност и да запазя баланса между надеждност и мощност, като гладам да избягвам максимално тунинг неволите свързани с използването на тунинг частите.

Аз не казвам, че правя тунинг. Аз си надграждам. Извинявай за неточностите,ако съм казал, че съм си тунинговал колата.
GUNTER SERVICE
Изображение
Аватар
The Hooligan

Škoda Racer

Мнение от The Hooligan »

добре, приема се! Красотата е симетрия [smilie=kiss3.gif]
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Tiguan TDI 4motion
0896670196
Обратна връзка:

Мнение от bega4kata »

Айде :)
[smilie=kiss3.gif]
GUNTER SERVICE
Изображение
Аватар
Stuci

Škoda Racer

Гараж: APR Superb
Обратна връзка:

Мнение от Stuci »

Performance99 написа:...бай германец не знае какво да посъветва, не означава, че няма тунинг решение за 1.8TSi...
"Бай германец" в моя случай ме е консултирал относно гамата на производителя, за когото работи, а не за абстрактни тунинг теории. Още нещо - не мисля, че е редно да си мапнеш колата и да трябва да смениш скоростна кутия, само и само за да се докопаш до 240мм съединител, щото стоковия не държи. В същото време в листовките на фирмичките да пише, че мапът не изисква каквито и да било доработки... Нали знаеш от тук насетне кога ще посъветвам когото и да било да си мапне колата?! Никога! ;) Винаги ще бъде придружено с пояснението, че може да смени съединител след 10 000км. Лично за себе си знам, че повече няма да си пипам стоковите коли. Занапред ще купувам мощност, която заводски ми е ОК. Аз не ламтя за 300, 400, 500 коня. По-скромен съм. Кефът и с 200 коня си го правя.
goAPR
Аватар
Performance99

Škoda Фен²

Обратна връзка:

Stuci написа: а не за абстрактни тунинг теории
То за това не трябва да се бъркат понятията, тунинг, побългаряване и т.н., но едно е ясно без точен смисъл и кинти не става ;)
А колкото за ремапа, там е друга боза (не е за всеки), но вече има и опция за "low boost".
Аватар
todor87

Škoda Racer

Гараж: Skoda_Superb_3_Combi_2.0_TSI_4×4=>
=>Revo Stg_2 killer😁

Мнение от todor87 »

Изображение
Аватар
The Hooligan

Škoda Racer

Мнение от The Hooligan »

Тошето преобърна всичките ни разбирания ;)
Аватар
Stuci

Škoda Racer

Гараж: APR Superb
Обратна връзка:

Мнение от Stuci »

The Hooligan написа:Тошето преобърна всичките ни разбирания ;)
Моите се преобърнаха след като разбрах, че мапването на колата ми върви ръка за ръка със смяната на скоростната кутия. Идеалка - 1600 за мап и 5-6-7000 за кутия...ей го де го [smilie=sarcastic.gif]
goAPR
Аватар
BlackPearl

Site Admin

Гараж: Octavia mk3 vRS-BlackPearl2

Мнение от BlackPearl »

Ей го де го, Росене, ей го де е! [smilie=sarcastic.gif]
Изображение
Аватар
The Hooligan

Škoda Racer

Мнение от The Hooligan »

Хахаха, ама Росене не забравяй че с кутията има и друг съединител! Та сметката ти отива на 10к за единия ремап [smilie=sarcastic.gif]
Публикувай отговор

Обратно към “ВИП Гараж и Тунинг”