Какви лампи да сложа на колата? Външно и интериорно осветление (Halogen, LED, XENON, Laser)

Препоръки и мнения за аксесоари и поддръжка на Шкода автомобил
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
dpenov

Škoda Фен²

Гараж: Octavia 2 FL 1.4 TSI

Какви лампи да сложа на колата? Външно и интериорно осветление (Halogen, LED, XENON, Laser)

Мнение от dpenov »

Върнах крушките и поръчах тези https://www.aliexpress.com/item/1005004986882871.html
Аватар
naster

Škoda Фен²

Гараж: Superb III L&K 2.0TDI 140kW DSG7 4x4 MY19
Suzuki V-Strom DL650 XT MY21

Мнение от naster »

Аз си купих такива, за тях споменах по-рано.
https://www.emag.bg/komplekt-diodni-kru ... ario_ID=52
Изображение
dpenov

Škoda Фен²

Гараж: Octavia 2 FL 1.4 TSI

Мнение от dpenov »

Ще ги имам като резервен вариант, ако онези се различават много от истината.
Аватар
naster

Škoda Фен²

Мнение от naster »

За 5-годишна кола на 41000км дали е време вече да помисля за смяна на ксенона? Засега нямам никакви оплаквания, но теоретично би трябвало доста да им е намаляла яркостта и силата. Още повече, не бих искал да почне да свети в отенъци на розово лилаво или да угасне. Мислех да поръчам едни osram night breaker xenarc. Колата е с Б-фаровете и не съм сигурен дали лед крушки биха разпръсквали правилно светлинния сноп. Някой има ли опит на такова фарове с лед?
Изображение
Аватар
skodko

Ретро Škoda

Гараж: Skoda 120 L/ Skoda Fabia 1.2 HTP/ BMW E28 520I
Обратна връзка:

Мнение от skodko »

@SilverBullet, кара с лед. Иначе всичко е относително, ако си карал нон стоп на фарове са уморени вече 100%.
Белята каза: Айде бягай, че ми писна от тебе! Никой не ти чете суперлативите, работнико на ЕТ!
silent

Škoda Фен²

Мнение от silent »

Аз продадох моята на 60хиляди и 5 години с оригиналния ксенон и нямаше видимо намаляване на силата на светене на ксенона което разбира се е субективно. Съмнявам се че има смисъл от подобна смяна освен ако не се е карала предимно през ноща. Още повече че според мен каквото и да купиш дори от ЕТ аз се съмнявам, че ще е с качеството на лампите за първоначално вграждане. Според мен карай докато започне да не ти стига светлината и тогава сменяй. Тогава ще разбереш дали наистина си е струвала смяната.
Аватар
SilverBullet

Škoda Racer

Гараж: Skoda Octavia Estate SCOUT MK3 1.8TSI DSG 4X4 STAGE 3
Fabia MK3 1.2 TSI DSG 110HP
Обратна връзка:

Мнение от SilverBullet »

Аз съм много доволен от леда, на @peyopetrishki, му сложих същите крушки и може да потвърди. За 100тина лв от китай са 2те и светят супер!
Аватар
naster

Škoda Фен²

Мнение от naster »

От много места чувам, как уж добре светещ ксенон на някаква възраст, в сравнение с лед или нов такъв, била драматична разликата. Ще се опитам да сравня с някой от софийската група как са нещата.
Изображение
Аватар
skodko

Ретро Škoda

Обратна връзка:

Мнение от skodko »

В общи линии производителя е дал определени часове работа на крушката. След тях вече, дори и да свети не е същото като новата. Скоро сменяхме на колегата на А4ката 2014- та оригиналните филипси с нови осрамки. Каза, че е прогледнал. Ако сложиш найт брейкър или лед съм сигурен, че ще забележиш разлика. Лошото на леда е, че не във всеки прожектор свети добре, понякога се получава едно тъмно петно в средата на снопа, което аз лично не бих го търпял..
Белята каза: Айде бягай, че ми писна от тебе! Никой не ти чете суперлативите, работнико на ЕТ!
Аватар
Rangel

ŠKODA MASTER

Гараж: Octavia 3 FL 2.0 TSI 6M REVO STAGE 1

Мнение от Rangel »

Тошко, а ние с тоя ЛЕД какво правим? Караме докато кво стане? Нещо сменяме ли или нов фар?
Аватар
skodko

Ретро Škoda

Обратна връзка:

Мнение от skodko »

То при теб няма кво да стане, най много като остарее някоя спойка да се предаде от прегряване.
Аватар
nasmen

Škoda Фен

Гараж: Skoda Octavia 2 Combi 1.9 TDI 105 HP PD BKC

Мнение от nasmen »

Аз съм с лед лупи от Алиекспрес и засега всичко е точно.
Осветяването е топ вече почти година ;) .Производителя е дал 50 000 часа работа.
Ако стане нещо, следва смяна на лупите [smilie=music.gif]
Аватар
naster

Škoda Фен²

Мнение от naster »

skodko написа: 21.12.2023, 21:15:48 В общи линии производителя…
И мен точно това ме притеснява. Дадоха ми няма такава цена и утре ще забода едни осрамки, пък когато му дойде времето. Реално, не се вижда зле, но имам готовност да ги сменя. Предполагам Б-фаровете не позволяват смяната без да се свалят предните колела?
Изображение
Аватар
градско чедо

Škoda Фен

Гараж: Skoda Superb L&K 2.0 TDI 190к.с. 6DSG, 4x4, 2016г.

Мнение от градско чедо »

naster написа: 21.12.2023, 22:39:53 утре ще забода едни осрамки
Следя с интерес. @naster, моля да споделиш впечатления след смяната.
Аватар
naster

Škoda Фен²

Мнение от naster »

Изображение
Има някаква разлика, защото новият свети по-топло. Старият леко лилавее, но не намирам голяма разлика в силата, но така или иначе им тече гаранция 4 години. По-осезаемо е при палене на тъмно старият видимо лилавее за кратко и после видимата разлика на бяла стена намалява.
И понеже съм имал яко френски коли преди Супер Бъ, и все още имам огромни ръце, крушките се сменят на ръка за под час.
- Свалих само капачето на предпазителната кутия зад фара.
- Шофьорската иска да се свали буксата преди да се развърти от цокъла.
- Второто е, че при шофьорския се сваля зеления ринг преди да се измъкне крушката измежду фара и кутията с бушоните, и се събира на вече полувкарана крушка. Звучи по-страшно отколкото е.
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Съвети за нашите шкоди”