Новият SUV на Шкода - Kodiaq
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
-
Ме4о Коди
- Гараж: Skoda Kodiaq TDI 190 DSG , Opel Astra H
- Обратна връзка:
От шофьорската врата има нещо- може би от чадъра- не знам, но мисля е въпрос на някаква малка корекция. За конете- за мен са достатъчно, е няма да е “резачка” по светофарите, но аз това не търся. Минало ми е времето за това, а и като наблъскат камери на всеки ъгъл- край със “ състезанията”. За мен е важен комфортът, а тази кола го има. Над 150-160 по старите участъци на магистралата има шум, аз го отдавам на гумите- въпросните Ханкуууууук?!?, с които дойде окомплектовката
- Никола Иванов
- Гараж: Octavia 2 1.9TDI
Karoq 2.0TDI 4x4 DSG - Обратна връзка:
Честито! От първо лице мога да кажа, че е много тих и комфортен автомобил (карам с 18ки).
-
Ме4о Коди
- Обратна връзка:
И аз смятам да сляза на 18’- ки за зимни.
- lubomirov1985
- Гараж: 1. Mercedes - Benz W164, Edition 10 - 320 cdi 4matic
2. Land Rover Freelander 2.0 TDI
Честито, колега. МНого да те слуша и положителни емоции.
Бирата е божествена напитка!
Доставя ти удоволствие и когато влиза и когато излиза!
Доставя ти удоволствие и когато влиза и когато излиза!
- SlipX
- Гараж: Skoda Superb III L&K 2.0 TDI 190 PS DSG 7 4x4
Skoda Fabia III 1.4 TDI DSG
Да напиша няколко реда и аз за Кодиак 2.0 тди 190 ДСГ. След 35 000 км. разхода падна около 7,5/100 смесено, като в полза е извънградското. Мотора стана една идея по-шумен от колкото като в началото, особено при подаване на повече газ, но пък имам чувството, че е по-пъргава сега. Прави впечатление, че копчето за палене и на двата автомобила, не винаги сработва при натискането му. Тоест няколко пъти се налага да натискам копчето понякога, за да запали. Има ли го този проблем на други места?
-
Ме4о Коди
- Обратна връзка:
Хм, при мен не,но аз съм на 2200 км все още. Дотук среден разход 8,3. Ще ми се да падне още малко, но аз съм с 19’ - мисля , че и това оказва влияние.Карам я засега в режим Eco и Normal, избягвам Sport все още по препоръка на дилъра. Това ,което най ме впечатли негативно е , че влиза в регенерации на всеки 250км.При вас така ли е?
- Георги Г
- Гараж: Superb 3, 2.0 TDI, 190HP
При мен регенерациите са 350-450 км, но ако караш предимно градско не е ненормално.
-
Ме4о Коди
- Обратна връзка:
Не, не е само градско- даже магистралното май е малко повече. Зареждам засега само на ОМВ. Май така са им заложени циклите за регенерации. Добре е поне, че приключват бързо- около 10 мин. През времето на регенерация обаче качва разхода с 2-3 л. ми се струва.Друго, което ми направи впечатление , че понякога не се сдвоява с блутута на телефона, и не мога да го ползвам през медията на колата. Прави го често. А онзи ден пускам радио и ... работи само задна лява колона- звукът беше като от ВЕФ.Изгасих- паля, всичко наред. Някакви софтуерни бъгове предполагам.
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
Честичко регенерира. На мен не ми се струва нормално. Може през първите километри да е така, знам ли.
Бееееее.....
- Никола Иванов
- Гараж: Octavia 2 1.9TDI
Karoq 2.0TDI 4x4 DSG - Обратна връзка:
Аз се чудя, как така за 11000 км съм забелязъл 2 регенерации... странна работа. Зареждам само на Газпром G-drive.
-
Ме4о Коди
- Обратна връзка:
Как ги забелязвам- колата вдига 1000 об. на празен ход и не работи старт-стоп системата(не гасне по светофари).Ако си с отворен прозорец може да усетиш миризма на греещ сешоар.Това ми го прави на всеки 250 км.Лошото е , че май при магистрално каране не сработва регенерацията, а трябва да намали скоростта за да загрее ДПФ- т.е. като минеш караулката на “Църна Маца” , очаквай да започне.
![search [smilie=search.gif]](./images/smilies/search.gif)
- Цецо75
ex CFGB, ex ALH
Може би докато се разработи... знам ли. Никой колега с това поколение мотор не се е оплакал от подобно нещо.
Бееееее.....
- Георги Г
Забелязват се градско, но трябва малко по-набито око и ухо. Като цяло не ви трябва при EU6 дизели да ги умувате.
- Цецо75
ex CFGB, ex ALH
Ако ги прави толкова начесто няма как да не го умуваш, мега досадно е.
Мойта като беше на еко софт, беше така - изперквах. Караш София - Варна, спираш скапан пред блока, тя точно решава да регенерира... нема такава простотия, какво прави в последните 5 часа!
250км при това с извънградско, не е нормално. Дано като се покара да се оправи, щото това е дебилно.
Мойта като беше на еко софт, беше така - изперквах. Караш София - Варна, спираш скапан пред блока, тя точно решава да регенерира... нема такава простотия, какво прави в последните 5 часа!
250км при това с извънградско, не е нормално. Дано като се покара да се оправи, щото това е дебилно.
Бееееее.....
- Георги Г
При висока скорост не пуска регенерация.