Поддръжка на автомобила. Препарати за почистване и освежаване на екстериор и интериор

Препоръки и мнения за аксесоари и поддръжка на Шкода автомобил
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
Аватар
gdadov

Škoda Фен

Гараж: Octavia 3FL, 1.8TSI, DSG, 180к.с.

Поддръжка на автомобила. Препарати за почистване и освежаване на екстериор и интериор

Мнение от gdadov »

Ето един наистина налудничев въпрос, но ме мъчи от доста време и с риск да стана за смях ще го споделя, от колкото да ме терзае. [smilie=pardon.gif] . За тези от вас, които имат гаражи какво правите с колите си, когато са мокри от дъжд? Вкарвате ги директно и ги оставяте да съхнат на воля вътре или ги подсушавате? Аз с подсушаване/забърсване в гаража след дъжд си надрасах хубаво няколко пъти предишната кола. Моя гараж примерно няма прозорец и минимум вентилация, така че влагата си е проблем. Трети вариянт - не се вкарва в гараж и я оставяме на вън времето да я оправи.
Очаквам разбиране само от манияци на тема колите си [smilie=sarcastic.gif]
Последно промяна от gdadov на 21.11.2018, 17:27:52, променено общо 1 път.
Аватар
BlackPearl

Site Admin

Гараж: Octavia mk3 vRS-BlackPearl2

Мнение от BlackPearl »

По отзад да почна.
Както каза Тошко, няма как без търкане да падне мръсотията и да се разгради. Не става.
Жетоните и автомивките на самообслужване , 90% от тях са на сондаж, тоест, не подсушите ли, остава варовик, който е ужасен.
Жълтият шампоан на Meguair’s е хубав, мазен е, все едно вакса има и това помага да се плъзга по-добре и да чисти без драскотини.

Какво значи, след дъжд я подсушавам? Никога.
Ако колата е била мръсна, дъждът не я мие. Прахоляците и мръсотията си остават в дъждовните капки и освен ако колата няма някакво покритие, се цапа и драска.
Мие се, подсушава се (по-добре в затворено помещение, да се избегне вятър,прах и тн.).

Аз съм ползвал много шампоани.
Най-доволен съм от себе си от Гуд Стуф.
Предизмивам с Беър Фоум и после с Бъмбълби шампоана.
Най ми харесва.
Дори си правя мешалки и мешам пяната с шампоана и пръскам 2 пъти. Керамиката си прави работата и всичко е 6.
Изображение
Аватар
intense

Škoda Ентусиаст

Гараж: Octavia 3 FL 1.8 TSI DSG

Мнение от intense »

gdadov написа: 21.11.2018, 16:51:53 Ето един наистина налудничев въпрос, но ме мъчи от доста време и с риск да стана за смях ще го споделя, от колкото да ме дерзае. [smilie=pardon.gif] . За тези от вас, които имат гаражи какво правите с колите си, когато са мокри от дъжд? Вкарвате ги директно и ги оставяте да съхнат на воля вътре или ги подсушавате? Аз с подсушаване/забърсване в гаража след дъжд си надрасах хубаво няколко пъти предишната кола. Моя гараж примерно няма прозорец и минимум вентилация, така че влагата си е проблем. Трети вариянт - не се вкарва в гараж и я оставяме на вън времето да я оправи.
Очаквам разбиране само от манияци на тема колите си [smilie=sarcastic.gif]
Купуваш си влагоабсорбатор за гаража и си готов:)
Иначе да бършеш мръсна кола, вече си разбрал до какво води:)
Аватар
gdadov

Škoda Фен

Мнение от gdadov »

Да, супер - благодаря. Само че това упражнение с миене, шампоани, или автомивки на всеки дъжд не е опция особено ако си вали с дни, а пък и нямам къде да я мия на закрито...за жалост. Май влагоабсорбатора изглежда някакво компромисно решение. Бързото миене на автомивки на самообслужване както каза при калпаво подсушаване води до варовикови петна - супер гадост и почти няма справяне с тях. То май по-добре да си я вкарвам в гаража така, мокра от дъжда. Ех, хубаво беше с доброто старо Пежо. Оставяш си го под сняг и дъжд с дни и нямаше подобни дилеми [smilie=fool.gif]

BlackPearl написа: 21.11.2018, 17:10:17 По отзад да почна.
Както каза Тошко, няма как без търкане да падне мръсотията и да се разгради. Не става.
Жетоните и автомивките на самообслужване , 90% от тях са на сондаж, тоест, не подсушите ли, остава варовик, който е ужасен.
Жълтият шампоан на Meguair’s е хубав, мазен е, все едно вакса има и това помага да се плъзга по-добре и да чисти без драскотини.

Какво значи, след дъжд я подсушавам? Никога.
Ако колата е била мръсна, дъждът не я мие. Прахоляците и мръсотията си остават в дъждовните капки и освен ако колата няма някакво покритие, се цапа и драска.
Мие се, подсушава се (по-добре в затворено помещение, да се избегне вятър,прах и тн.).

Аз съм ползвал много шампоани.
Най-доволен съм от себе си от Гуд Стуф.
Предизмивам с Беър Фоум и после с Бъмбълби шампоана.
Най ми харесва.
Дори си правя мешалки и мешам пяната с шампоана и пръскам 2 пъти. Керамиката си прави работата и всичко е 6.
Аватар
redalex

Skoda Electric

Гараж: i3

Мнение от redalex »

Дадов, само остава да кажеш, че си караш колата и с найлоните вътре...

ПС - на дистанционното на ТВто слагаш ли му найлонче?
Аватар
gdadov

Škoda Фен

Мнение от gdadov »

redalex, [smilie=sarcastic.gif] Найлоните от колата ги махнах на първата седмица, но дистанционите на ТВ са с найлонче, позна :-)
Аватар
Георги Г

Škoda Ентусиаст

Гараж: Superb 3, 2.0 TDI, 190HP

Мнение от Георги Г »

На моята още не съм махнал найлоните под стелките. Но дистанционните са "голи" [smilie=sarcastic.gif]
Аватар
redalex

Skoda Electric

Гараж: i3

Мнение от redalex »

gdadov написа: 21.11.2018, 17:56:07 дистанционите на ТВ са с найлонче,
браво
Аватар
Rangel

ŠKODA MASTER

Гараж: Octavia 3 FL 2.0 TSI 6M REVO STAGE 1

Мнение от Rangel »

Как се чисти лекото посиняване от дънки върху светлата кожа и пластмасата на вратата?
Аватар
skodko

Ретро Škoda

Гараж: Skoda 120 L/ Skoda Fabia 1.2 HTP/ BMW E28 520I
Обратна връзка:

Мнение от skodko »

Може да ползваш препарат за безводно измиване. Пръскаш и забърсваш с хубава микрофибърна кърпа и после с друга чиста полираш. Ама си има чалъм за бърсане иначе пак ще я надереш. Не е нещо сложно де. С тези препарати става, а стават и за спрей вакса.
http://www.cardetailing.bg/product/147/ ... 500ml.html

https://detailingbg.com/produkt/ultimat ... -anywhere/

Белята каза: Айде бягай, че ми писна от тебе! Никой не ти чете суперлативите, работнико на ЕТ!
Аватар
skodko

Ретро Škoda

Обратна връзка:

Мнение от skodko »

Rangel написа: 21.11.2018, 19:49:12 Как се чисти лекото посиняване от дънки върху светлата кожа и пластмасата на вратата?
https://detailingbg.com/produkt/apc-green-tea-1l/с това и мека четка от ест. косъм за кожата. Препаратът е конценриран и се разрежда с вода с зависимост от това какво ще чистиш. Може да се ползва за почистване на всичко по колата. Има и с аромат на ябълка. И те съветвам да удариш една керамика на кожата, за да не се цапа. Иначе мноого ще има да чистиш.
Белята каза: Айде бягай, че ми писна от тебе! Никой не ти чете суперлативите, работнико на ЕТ!
Аватар
Rangel

ŠKODA MASTER

Мнение от Rangel »

Къде в София да го направя това?
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Аватар
skodko

Ретро Škoda

Обратна връзка:

Мнение от skodko »

https://gkautodetailing.com/ Това е мястото за София. Жорката е голям перфекционист.
Аватар
Rangel

ŠKODA MASTER

Мнение от Rangel »

skodko написа: 21.11.2018, 20:55:39 https://gkautodetailing.com/ Това е мястото за София. Жорката е голям перфекционист.
Мерси.
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196
Обратна връзка:

Мнение от bega4kata »

gdadov написа: 21.11.2018, 16:51:53 Трети вариянт - не се вкарва в гараж и я оставяме на вън времето да я оправи.
GUNTER SERVICE
Изображение
ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
Публикувай отговор

Обратно към “Съвети за нашите шкоди”