За PerfExpert ли става въпрос?
Как се прави тунинг? Размисли и страсти...
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- PRO
- Гараж: VAG PQ46 3T
Powered by CAXC
- Kaloyan_vRS
- Гараж: BMW M340i xDrive G20
- todor87
- Гараж: Skoda_Superb_3_Combi_2.0_TSI_4×4=>
=>Revo Stg_2 killer😁
За такива програми сефте чувам. Малко съм скептичен. Сигурно и с ЕЛМ-че се свързва. Как ги мери пък още повече? Един приятел си ги смяташе по данни от дебитомера, ама и за него бях скептичен ![pleasantry [smilie=pleasantry.gif]](./images/smilies/pleasantry.gif)
- Пешо - Щангата
- Гараж: Ex О1 TDI 4х4
За перфексперта съм сигурен,че мери 1 към1 с диното на Хеед, стига да е калибрирано както трябва .
Мерят чрез акселометрите на телефона , като се вкарват доста данни за автомобила, челно съпротивление, температура, атмосферно налягане и т.н
Мерят чрез акселометрите на телефона , като се вкарват доста данни за автомобила, челно съпротивление, температура, атмосферно налягане и т.н
- TheSaint
- Гараж: Octavia RS230
- Обратна връзка:
не е много лекоLa Furia Roja написа: APR са пуснали Уникална Добавка .....
Crack and Pop
Това предполагам са 230РСките ,които и стокови си ПРИПУКВАТ леко.
https://youtu.be/6H0D5bmLez0?t=69
Redalex да каже как е при новата rs245
- The Hooligan
- Гараж: FreakOBoost
Шкодата на Стуцата
Както и ОЕМ частите не са на нивото на тунинг частите, когато говорим за истински тунинг!bega4kata написа: Пак казвам, тунинг частите, не са на нивото на оем.
На моята в момента съм с точно такъв маховик от VR6 но с керамичен диск и притискател SPEC Stage 3
Иначе личното ми мнение е, че докато колата му е гаранционна, да не прави такива промени.
Ford Focus 2025 - 1.0 EcoBoost mHev 155кс - много върви! Почти колкото 450d но без да получавам известия през нощта, че му пада акумулатора..
- bega4kata
- Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196 - Обратна връзка:
Шкодата на Стуцата
Мадже, говоря за качеството на изработка!
Ако една оем част е предвидена да работи на определени натоварвания и да изпълни определени изисквания, то същата но от алтернативна фирма, в 99%от случаите е по зле!
Ако има оем вариянт на съединител, който да издържа на определените нютони, то ням да намериш по добре работещ от която и да е друга фирма.
Бъди сигурен. Имай ми доверие. Практиката го е доказала. Недей ми чети из интернет.
Твоя "истинския" тунинг си е за тебе и такива като теб. За други е простотия! За ОЕМ също. От оем като ще правят колата 500 коня, я правят без да е твърд съединителя, без да е лагава и т.н. БЕЗ ДА ИЗПОЛЗВАТ 1 ТУНИНГ ЧАСТ![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
Те си знаят.
Това, че ние сме скъсани и нямаме пари да си купим заводска корава машина, и се чудим от къде да ги изстискаме тези коне, не означава че тунинг частите са най добрите. Но това е друга тема на разговора.
Ако една оем част е предвидена да работи на определени натоварвания и да изпълни определени изисквания, то същата но от алтернативна фирма, в 99%от случаите е по зле!
Ако има оем вариянт на съединител, който да издържа на определените нютони, то ням да намериш по добре работещ от която и да е друга фирма.
Бъди сигурен. Имай ми доверие. Практиката го е доказала. Недей ми чети из интернет.
Твоя "истинския" тунинг си е за тебе и такива като теб. За други е простотия! За ОЕМ също. От оем като ще правят колата 500 коня, я правят без да е твърд съединителя, без да е лагава и т.н. БЕЗ ДА ИЗПОЛЗВАТ 1 ТУНИНГ ЧАСТ
Те си знаят.
Това, че ние сме скъсани и нямаме пари да си купим заводска корава машина, и се чудим от къде да ги изстискаме тези коне, не означава че тунинг частите са най добрите. Но това е друга тема на разговора.
GUNTER SERVICE

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ

- The Hooligan
Шкодата на Стуцата
В предишния ти пост си писал че ОЕМ са по-добри от тунинг частите, а сега говориш за алтернативни части на ОЕМ, демек по-евтини.
Последно за тунинг части ли говориш или за алтернативните марки които копират ОЕМ ?
Последно за тунинг части ли говориш или за алтернативните марки които копират ОЕМ ?
Ford Focus 2025 - 1.0 EcoBoost mHev 155кс - много върви! Почти колкото 450d но без да получавам известия през нощта, че му пада акумулатора..
- bega4kata
Tiguan TDI 4motion
Шкодата на Стуцата
Всичко което не е оем се нарича АЛТЕРНАТИВНИ части. Тунинг ли са, скъпи ли са, евтини ли са, няма значение. Алтернатива са.
GUNTER SERVICE

- The Hooligan
Не съм съгласен с теб! Да, можеш да ги сложиш под общ знаменател "алтернативни на ОЕМ" , но предназначенията им са различни!bega4kata написа:Всичко което не е оем се нарича АЛТЕРНАТИВНИ части. Тунинг ли са, скъпи ли са, евтини ли са, няма значение. Алтернатива са.
Едно е да си купиш по-евтини да кажем накладки, заместител на оригиналните а съвсем друго е да си купиш жълти EBC
Първите са предназначени за ОЕМ употреба но на по-добра цена, докато вторите са предназначени за огромни натоварвания и струват 5 пъти повече.
И тук стигаме до разковничето - с каква цел подменяме дадена част и какво очакваме от нея?
Със сигурност не можем да имаме комфорта на ОЕМ частите, но също така ОЕМ частите не могат да ни предоставят нужната издръжливост, когато натоварваме дадената част в пъти над допустимото.
Ти понеже си пристрастен към ОЕМ частите, обичаш да осмиваш тунинг частите като ги сравняваш с ОЕМ параметрите за комфорт, като се правиш че не знаеш, че ОЕМ часта не може да понесе натоварванията на тунинг частите.
Айде кажи ми:
Коя е тая ОЕМ биела дето може да я сложа в моя мотор и да държи на 500+ кс?
Кой е тоя ОЕМ съединител да носи 500+ кс?
Кое ОЕМ турбо ще ми изкара 500 кс?
и т.н.....
Факт е че тунинг частите нямат комфорта на ОЕМ и техният пробег, но защо подяволите трябва дори да се сравняват тези несравними неща?
- bega4kata
Tiguan TDI 4motion
На Стуци не му трябва съединител за 500 коня.Има оем решение.
Ако трябва по голямо спирачно усилие,оем слагат по големи дискове,накладки,спирачни апарати с по големи или повече буталца,както и спирачна помпа с по голямо фи на буталцето.А не чикиджийски работи с жълти авс-та,КОИТО ИМАТ РАЗЛИЧНО СПИРАЧНО УСИЛИЕ като са топли и студени.Това достатъчно голям недостатък и аргумент,за да не го прилагат от завода
Същото е и с биелите....
Защо си мислите, че от завода не могат да направян колер за 500коня,съединител за 500 коня и биели за 500 коня. Просто не са му сложили на Стуцко, щото няма смисъл, след като колата е 160.За какво да му слагат примерно колер за 500коня?На рс 4 са му сложили такъв за 500 коня.
Както и да е,важното е че Стуци ще раздава газ
Ако трябва по голямо спирачно усилие,оем слагат по големи дискове,накладки,спирачни апарати с по големи или повече буталца,както и спирачна помпа с по голямо фи на буталцето.А не чикиджийски работи с жълти авс-та,КОИТО ИМАТ РАЗЛИЧНО СПИРАЧНО УСИЛИЕ като са топли и студени.Това достатъчно голям недостатък и аргумент,за да не го прилагат от завода
Същото е и с биелите....
Защо си мислите, че от завода не могат да направян колер за 500коня,съединител за 500 коня и биели за 500 коня. Просто не са му сложили на Стуцко, щото няма смисъл, след като колата е 160.За какво да му слагат примерно колер за 500коня?На рс 4 са му сложили такъв за 500 коня.
Както и да е,важното е че Стуци ще раздава газ
GUNTER SERVICE

- The Hooligan
Оффф, много си зле! Никой не е казал че от завода не могат да направят части за 500 кс, ама не сравнявай на Стуц колата с моята!
Стуц не е направил нищо повече от ремап! За какви спирачки говориш изобщо? И за какви съединители за 500 кс???
Искам да ми кажеш за моята какви ОЕМ решения ще приложиш, много ми е интересно?
Стуц не е направил нищо повече от ремап! За какви спирачки говориш изобщо? И за какви съединители за 500 кс???
Искам да ми кажеш за моята какви ОЕМ решения ще приложиш, много ми е интересно?
- Пешо - Щангата
- Гараж: Ex О1 TDI 4х4
Да кажа и аз моя опит с оем и с БеГе Клош съединители на 228мм . С хибридна турбина имах около 420нм и чисто нов стандартен съединител с едномасов маховик за 1.9тди не издържа и 10 000км. Усилен за вр6- комплект издържа около 20 000км. Сега с турбо от 2.7тди и около 460нм наковах съединителя от вр6 с керамика и държи... колко дълго , не мога да кажа , но няма оем съединител , който да държи/евентуално минаване на 6ст. Скоростна ,ама инвестицията и там ще е като да взема закс рейсинг комплект.../ така че за оем частите е до един етап , после следват тунинг решенията!
- bega4kata
Tiguan TDI 4motion
Мадже, става въпрос за на Стуци колата, забрави ли?
И казах само, че има оем решение, което е по добре от тунинг частите!
Пак намесваш твойта кола и истинския тунинг.
И казах само, че има оем решение, което е по добре от тунинг частите!
Пак намесваш твойта кола и истинския тунинг.
GUNTER SERVICE

- The Hooligan
Да говорехме за на Стуц колата, докато не започана да обясняваш че тунинг частите не били на нивото на ОЕМ, еми не са! както и ОЕМ не са на тяхното ниво!
А когато натоварванията и изискванията станат в пъти по-големи, какво правим? Слагаме ОЕМ керамика
ОЕМ решенията са до едно време!