bega4kata написа: 19.12.2025, 00:06:57
Честито, със здраве да си я караш.
Много е хубава, вратите ще улегнат, няма страшно
Благодаря
Покрай празниците лесно се прави първата хилядарка:
Поопознахме се с колата, ще нахвърлям няколко впечатления, но няма да са крайни, тъй като за този пробег не мисля, че мога да дам напълно трезви и достоверни впечатления. Ще спомена само каквото си мисля, че съм разбрал дотук и разбира се сравнявайки спрямо другата ми VAG-ина. Вероятно греша за доста от нещата, не съм авто-журналя, просто мои впечатления и със сигурност бъркам някъде.
Като поведение/управление/возене на пътя стои по-стегнато, но твърде чувствително. Воланът е доста по-директен (предполагам платформата си е така с електрическите му рейки) като спорт режима мааалко помага. По-високият просвет също се усеща в управлението. Не мога да си го обясня точно, но стои като залепена на пътя ама до един неочакван момент (на някои коли тоя момент е доста по-нататък), нормално за типа кола де, но подвеждащо. Спрямо Турана, при който нещата са по-първични, но той си се носи мазно по пътя и като е малко по-меко подскачащ, което за ван е нормално.
Направих му и планинско каране - харесва ми, добре се държи и не се накланя толкова много като VW-то, просто онова "до един неочакван момент" се усеща в някои ситуации. Предполагам гредата отзад оказва силно влияние тук и версиите с независимо окачване отзад са много по-добре в това отношение.
Страничният вятър не му се понася добре при нормални скорости около 80-100 км/ч. Това го усетих още преди няколко дни, когато имаше не особено силен вятър, не беше като днешните пориви от 10 m/s. Но определно си я подмята във ветровете и трябва да се коригира от водача доста. В такава ситуация на магистрала не знам как ще е, не съм се качвал още.
Локвите... не ми се беше случвало, но при влизане в локва я хвърля напред и високо пред/над фара и се плиска в стъклото. Губи се видимост изведнъж. Човек ако няма готовност може да направи беля. Изненадах се, леко се стреснах поради ситуацията и си мислих, че е имало вятър, който е духнал към мен пръските. Ами не, заиграх се през локвите и общо взето си хвърля вода по предното стъкло стабилно. Не я изхвърля адекватно настрани водата. Пробвано на скорости до 80 км/ч.
Оказва се доста по-тиха и обезшумена спрямо другата ми, нормално. Проблемът с шума е само по неравности, павета и т.н. тогава си има стабилено думкане, идващот от задната част - пак гредата виновна тук.
Разходът засега според приложението е 6,6/100 км.
Интерорът е супер, колата е удобна, има място вътре, багажникът изглежда е достатъчен. Само дебна момент да се качвам да я карам, харесва ми тишината. За градско шофиране е много лесна, лека и неизморяваща дори и с ръчна кутия. Още свиквам с ръчката, има едни такива придърпвания, недобро превключване и т.н. от моя страна, ама ще го оправим. Днес като наближих 1000 км пробег за пръв път я натиснах до 4000 оборота.
Да не се приема като мрънкане и недоволстване. Колата много ми харесва. Просто се опитвам да изразя някаква обективност на база моя опит.
За прочелите тоя ферман