Новата ми лично служебна кола Octavia 4 FL

Всичко за Шкода Октавия, произведена от 2020
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Аватар
martinp

Škoda Фен²

Гараж: Kodiaq FL 2.0 TDI 4x4 7DSG 200hp

Мнение от martinp »

И въпреки това отново свършва два пъти по-бързо, отколкото ако нямаш пръскалки на фаровете.
Изображение
kolyo b8

Škoda Фен²

Гараж: Passat Variant B8.5 2.0 TDI DTSB/ DSG7
Многохилядният Сокол

Мнение от kolyo b8 »

martinp написа: 08.02.2025, 14:12:05 свършва два пъти по-бързо, отколкото ако нямаш пръскалки на фаровете.
Има лек и за това. С OBD или VAG COM може да се увеличи интервала през който се включват пръскалките на фаровете. По спомен: на петото или седмото пръскане на челно стъкло се включват пръскалките на фаровете. С тази настройка може да зададеш по-голям брой пръскания и така няма да се "хаби" течността за чистачки. Това е апликацията от OBD:
Изображение
xektop

Škoda Ентусиаст

Гараж: Octavia 3 1.8 TSI 4x4 DSG ESTATE

Мнение от xektop »

Също, ако си на габарити пръскалките на фаровете не се активират.
Аватар
Taratajki

ŠKODA MASTER

Гараж: Fabia 3 1.2 tsi ; Octavia 4 FL 2.0 tdi

Мнение от Taratajki »

smoke написа: 08.02.2025, 12:53:21 защо я пенсионирахте?
Не ми стана много ясно, честно казано. Шефа ми ходи на някаква среща в централата в Германия, и като се върна вика, ще сменяме колите. И аз не питах повече [smilie=sarcastic.gif]
Имаче, познавайки шефа ми, и оня в Германия, аз се бях настроил да си я карам до 10 години, поне. И така си я поддържах, стриктно и безкомпромисно, за да ме изкара до тогава. Никакви ядове не е имала, освен гаранционно сменен алтернатор. На 124 хил. беше. ,2018-та година. Даже и правиха чек в Еуратек, никакви ядове, не можаха да свалят от цената [smilie=sarcastic.gif]
Според мен, добра година беше и да свалят малко от печалбата.
xektop

Škoda Ентусиаст

Гараж: Octavia 3 1.8 TSI 4x4 DSG ESTATE

Мнение от xektop »

Старата я върнахте в Еуратек, ли?
Аватар
Taratajki

ŠKODA MASTER

Мнение от Taratajki »

xektop написа: 08.02.2025, 17:03:02 върнахте в Еуратек, ли?
Да. Купиха я от нас.
Аватар
Taratajki

ŠKODA MASTER

Мнение от Taratajki »

И така, 7+ хил. км. за 3 месеца врътнах, имам вече поглед върху съоръжението [smilie=sarcastic.gif]
Първо- харчи повече от предишната. Заради скоростната кутия е според мен. Тъпата кутия е антиикономична и е много тъпа. Убедих се сам, въпреки, че в началото и се кефех. Става за градско и магистрала. За междуселско е супер глупава, никога не сме на едно мнение [smilie=sarcastic.gif]
Второ- много се клати. Супер меко окачване, пътното поведени е трагично, особено, ако си по динамичен. Съчетано с недоклатената кутия си е веселба да в караш в завои. И "тройката" не беше рали кола, недозавиваше доста, но тази заради клатенето създава усещане за....абе чакаш да се обърне, а тя не го прави, по необясними причини🤔 Ако ще си купувам кола за мен- задължително с DCC.
Трето- позицията на седене е отврат. Седалките са много удобни, но да се позиционирам правилно все още се боря. Седя супер високо, като в бус, за да мога да стигам педалите и волана едновременно [smilie=sarcastic.gif]
Като цяло, тази кола е за някакви спокойни хора, които карат по магистрали и хубави пътища, без много завои.
Сега се уча да карам в ръчен режим на курията, че и това е специфично, за да имам някакъв контрол над нещата [smilie=sarcastic.gif]
Аватар
neshtoZabavno

Škoda Фен²

Гараж: Skoda Octavia VRS Estate 2.0 TSI 2023

Мнение от neshtoZabavno »

Това с ръчния режим на автоматика и на мен още ми е малко странно и невинаги ми се получава както аз искам. Някой пък цъкна един път повече и сваля две предавки едновременно. Някой пък забравя,че е в ръчен режим и тръгна да изпреварвам, натискам, а тя колата не върви [smilie=sarcastic.gif] . Ръчката си е ръчка, няма такъв кеф!
Изображение

RACINGLINE ▪️ 034MOTORSPORT ▪️ SCORPION EXHAUSTS ▪️ MILLTEK SPORT ▪️ APR ▪️ KW SUSPENSION ▪️ CTS TURBO ▪️ DO88 PERFORMANCE ▪️ FORGE MOTORSPORT ▪️ WAGNER TUNING ▪️ EVENTURI
Аватар
oggie

Škoda Ентусиаст

Гараж: Škoda Octavia Combi 1.5 TSI

Мнение от oggie »

Доста отнема от кефа това недиректно поведение. Това е първата кола, която като я натисна в завой имам чувството, че отпред гумата ще се изхлузи от джантата а задницата се вее и не усещам дали изобщо контактува с пътя. А уж би трябвало да има малко голфаджийски гени.
Аватар
Драгомир

Škoda Ентусиаст

Гараж: Octavia 3, 1.4 TSI, 140к.с., 6M
Octavia 4, 1.5 TSI, 150к.с., 6М

Мнение от Драгомир »

Taratajki написа: 09.05.2025, 22:10:41 Второ- много се клати
Как няма да се клати. Като седиш високо като в бус, ще се клати като бус. Вдигаш центъра на тежестта [smilie=sarcastic.gif]
Taratajki написа: 09.05.2025, 22:10:41 Седя супер високо, като в бус, за да мога да стигам педалите и волана едновременно
Аз седя винаги в най-ниската позиция и дърпам волана максимално към мен.
Удобно е и не се клати ;)
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196
Обратна връзка:

Мнение от bega4kata »

Хахаха,ти от положението на стоене,ако ще оправяш люлеене и стоене в завоя lol lol
Припадам.
А за окачване, пружини, амортисьори, стаб щанги, шаси, ГУМИ-размер,височина, ширина на джанти....нямат значение викаш.
Важно е позицията на седене.
Виж я само на какво прилича и как може да искате стабилност.
Тясна джанта. На вътре. Тънка и ВИСОКА гума.
Високо окачване с меки стаб.щанги.
Нормално е да се кашкавали в завоя.
Изображение
GUNTER SERVICE
Изображение
ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
Аватар
Драгомир

Škoda Ентусиаст

Гараж: Octavia 3, 1.4 TSI, 140к.с., 6M
Octavia 4, 1.5 TSI, 150к.с., 6М

Мнение от Драгомир »

bega4kata написа: 10.05.2025, 00:00:08Припадам.
Шегувам се, разбира се [smilie=sarcastic.gif]

Поясненията все пак ще са полезни за някой [smilie=kiss3.gif]
Kiko Varna

Škoda Фен²

Гараж: Градски Транспорт София

Мнение от Kiko Varna »

Дам, вчера в Гърция жената реши да се прави на шофьор преди Солун и после надолу към Неа Мудания, ама много бързо напълни гащите по бабуните. За служебна става, но за лична си трябва DCC на 100%.

Аз на моята вече 6 месеца и не мога да настроя ти1 малоумни духалки. Кой гений реши, да ги сложи в коленете нямам идея, но е адски малоумно място.

Открих и нещо друго дразнещо. Ако нямаш музика, а си само на навигацията на Андроид Ауто, не можеш да й настройваш силата на звука, освен ако навигацията не говори. Можеш да сменяш силата на звука, само когато навигацията говори.
На морето колите са най-бързи!
Аватар
Taratajki

ŠKODA MASTER

Мнение от Taratajki »

Драгомир написа: 09.05.2025, 23:14:48 най-ниската позиция и дърпам волана максимално към мен.
И аз пробвах, ма си удрям коленете в колонката, щото волана много малко се изтегля към "пилота" [smilie=sarcastic.gif] А ненавиждам да карам с изпънати ръце, за достъпа до медията пък да не коментирам [smilie=pardon.gif] Аз въм 1,70 м. 65 кила, нямам много опции за протягане [smilie=sarcastic.gif] Па и подпирачката на вратата е толкова ниско....
Ама ще я карам, като са ми я купили..... [smilie=sarcastic.gif]
nik0lay

Škoda Фен²

Гараж: Служебна Skoda Superb Mk4 Edition, 2.0 diesel, 4x4
Ex. Octavia 1.5 Mhev Edition

Мнение от nik0lay »

Kiko Varna написа: 10.05.2025, 09:07:44 Кой гений реши, да ги сложи в коленете нямам идея, но е адски малоумно място.
Нямам търпение да се кача в Супърба и дясното ми коляно да се шири на широко.
Публикувай отговор

Обратно към “Octavia IV”