Проблем при аварийно спиране при паркиране
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
-
silent
Кашончето е ок въобще не е малко. Системата хваща и клонки на храсти, цветя когато работи.
- odo
- Гараж: Х3 М40i
На Супърба ми е набивала спирачки точно на трева.
- igeorgiev82
- Гараж: Octavia 3 FL 1.4TSI DSG-BLUE MAGIC
BMW-то набива спирачки и при разлика в настилката
Със Шкодата не съм имал такъв проблем.
Със Шкодата не съм имал такъв проблем.
- spaldingrs
- Гараж: Карок Вижън 1.5 TSI DSG 2024
Ford Focus 3 1.0 ecoboost 125 кс 6M 2017
Аз вчера без да искам пробвах. Маневрирах на късо и при опит да се приближа напред, колата ме изпревари със спирачките и сигнализация
.
Отнасяй се с хората така, както искаш те да се отнасят с теб!
-
skodakodiaq1_5+
Здравей, колега. Няма логика, в това което пишеш и казвам защо. Според мен логично е щом сработва датчикът и започва да "пиука", тоест има звукова индикация, заедно с нея да има и "визуализация" на екрана. На някои от снимките, които съм сложил - това се вижда перфектно, значи всичко работи откъм засичане на препятствието. Но въпреки това системата не сработваше. Толко за малкото кашонче и снимките, които съм сложил във форума.rts написа: 24.02.2024, 17:43:15 @skodakodiaq1_5+, гледах ти снимките на тестовете, да ти кажа малко ми се струва кашончето тиИ аз правих едни такива тестове, също като теб се бях притеснил - пак първончално с едни такива малки обекти - примерно пластмасов кош, горе долу с размерите на това кашонче, което си ползвал. После опънах един хубав картон - дълъг колкото колата и висок поне 20 см над бронята видно на снимката и си спря през грижи, чак акъла ми изкара като наби спирачките и като изсвири:
![]()
Отделно от това обаче аз се сетих, че е възможно да ми кажат така, че ми е малко препятствието от ЕТ и отидох подготвен с голям кашон за тестовете пред тях.
Благодаря ти все пак за тестовете и се радвам, че всичко при теб работи.
Имам последен въпрос към теб - при всичките ти опити ли сработи на 100% или имаше и моменти, в които системата не сработи?
Последно промяна от skodakodiaq1_5+ на 26.02.2024, 18:55:38, променено общо 1 път.
-
skodakodiaq1_5+
Здравей, колега. Какво мога да направя повече? Пиша си с вас, което не е малко.Цецо75 написа: 24.02.2024, 18:33:17Не конкретно по темата, но да чакаш някаква инициатива от тяхна страна за нещо такова е наивно.
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
skodakodiaq1_5+, Мисълта ми беше, ти да ги тормозиш тях, защото може да се окаже, че кейса ти е затворен и няма кой да ти каже.
Бееееее.....
-
baijoro
- Гараж: Оctavia 3 FL 2.O TDI
Макар да не съм аз този към който е отправен въпроса, и да съм с Октавия, правил съм 10 пъти теста с кашона и 10 пъти спря, но в един от случаите спря, след като го събори.skodakodiaq1_5+ написа: 26.02.2024, 18:48:43 Имам последен въпрос към теб - при всичките ти опити ли сработи на 100% или имаше и моменти, в които системата не сработи?
-
baijoro
- Гараж: Оctavia 3 FL 2.O TDI
На мен никога не ми се е случвало да ми се обадят, след като са обещали...
Казват че като дойде частта, която са поръчали ще ми се обадят, ама не се е случвало още.
- oggie
- Гараж: Škoda Octavia Combi 1.5 TSI
Зависи за кой град става дума. Във Варна примерно два пъти съм поръчвал аксесоари и двата пъти ми се обадиха да ида да си ги взема.
- R Dynamic LR5
- Гараж: 6M
За София, при поръчка от Еуратек на бул.Тотлебен 97, при господин Георги Писашки, той винаги ми звъни, когато нещата са при него.
Отделно, като отида да си взема поръчаното, винаги разполага с още интересни артикули, с които се опитва да ми привлече вниманието.
Отделно, като отида да си взема поръчаното, винаги разполага с още интересни артикули, с които се опитва да ми привлече вниманието.
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
Писашки е много готин. Но тук не говорим за поръчка на части, а за съвсем друг казус.
Бееееее.....
-
rts
- Гараж: ex. Skoda Kodiaq 2.0 tsi 190 к.с. 4x4, MY2024
@skodakodiaq1_5+, да ти кажа напълно съм съгласен с теб и смятам, че си прав. Наистина не е логично само при големи обекти да сработва това аварийно спиране. Моите опити са доста отдавна, много преди ти да пишеш и както при теб на малки обекти не сработваше. После почна да ми се появява някакъв бъг с камерите - като дам назад нямаше картина от никоя камера (360 са моите). Ходих до ЕТ преди 2 месеца някъде - в края на 2023 и те тогава ми наляха някакъв софт за парктрониците (по скоро само параметризация). Тогава пробвах това с по-големия кашон, закова и оттогава не съм се занимавал. След като постнах снимката тук и други колеги писаха, че трябва да работи и с малки обекти (което е напълно логично) пробвах отново преди 2-3 дни - не можах да я накарам да спре - ползвах пластмасов кош за боклук да кажем - висок 50 см и 35 широк - като един сериозен бетонен кол - еми не спря както и да я мъчих, пробвах и с други подобни по рамер предмети - наредени няколко отзад даже - пак не спря. После с големия кашон - този от снимката закова. Определено нещо не е наред. Поздрави.
-
skodakodiaq1_5+
Да да. Опитвам се.Цецо75 написа: 26.02.2024, 19:38:20 skodakodiaq1_5+, Мисълта ми беше, ти да ги тормозиш тях, защото може да се окаже, че кейса ти е затворен и няма кой да ти каже.
-
skodakodiaq1_5+
rts написа: 27.02.2024, 07:05:27 @skodakodiaq1_5+, да ти кажа напълно съм съгласен с теб и смятам, че си прав. Наистина не е логично само при големи обекти да сработва това аварийно спиране. Моите опити са доста отдавна, много преди ти да пишеш и както при теб на малки обекти не сработваше. После почна да ми се появява някакъв бъг с камерите - като дам назад нямаше картина от никоя камера (360 са моите). Ходих до ЕТ преди 2 месеца някъде - в края на 2023 и те тогава ми наляха някакъв софт за парктрониците (по скоро само параметризация). Тогава пробвах това с по-големия кашон, закова и оттогава не съм се занимавал. След като постнах снимката тук и други колеги писаха, че трябва да работи и с малки обекти (което е напълно логично) пробвах отново преди 2-3 дни - не можах да я накарам да спре - ползвах пластмасов кош за боклук да кажем - висок 50 см и 35 широк - като един сериозен бетонен кол - еми не спря както и да я мъчих, пробвах и с други подобни по рамер предмети - наредени няколко отзад даже - пак не спря. После с големия кашон - този от снимката закова. Определено нещо не е наред. Поздрави.
rts написа: 27.02.2024, 07:05:27
Много благодаря за отговора. На мен ми наляха същия софт за парктрониците, но в началото на тази година (2024). Колега ти имаш същата ситуация, като мен. Разликата беше, че до вчера при мен не работеше въобще. Ти си с Kodiaq и беше важно как е ситуацията при теб, защото колегите с другите модели нямат проблеми.
Така имаме развитие донякъде. От вчера ми се ъпгрейдна нещо в колата през панела - не съм ходил в ЕТ. Те нали от ЕТ ми бяха казали да чакам обновяване. Пак се заех да правя тестове и започна да спира от време на време с по-голям обект (кашон). Това значи, че след "параметризацията" колата спира на по-големи обекти и не всеки път. С малкото кашонче пробвах пак и пак греда. Сега за големия кашон от 10 опита, спря 6 пъти. Изводът ми е че направиха колата по-нечуствителна за тази система и вероятността да се опреш някъде е 50 на 50. Към днешна дата работи, когато си поиска. Доволен съм на 50 процента. Чудя се дали да се занимавам с ЕТ пак. Много благодаря на всички за коментарите.