Трябва да е на място. Питай търговеца, който ти движи сделката за регистрация от фирма с която работят ЕТ. Оставяш му нотариално заверено пълномощно и я взимаш регистрирана. Услугата е 250-300лв тотал.mokanina написа: 15.11.2023, 15:23:25 Тъй като в моя град няма представителство на марката мога ли да я регистрирам в местния КАТ или колата трябва да е на място(не ми се вадят транзитни номера и после пак да кибича пред КАТ)?
Време за доставка
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
-
ИзтрЪпнал
- Гараж: kamiq style 1.5tsi evo2 6m my23
Време за доставка
- neshtoZabavno
- Гараж: Skoda Octavia VRS Estate 2.0 TSI 2023
Време за доставка
В Пловдив август месец всичко ми излезна 190лв през Еуратек.

RACINGLINE ▪️ 034MOTORSPORT ▪️ SCORPION EXHAUSTS ▪️ MILLTEK SPORT ▪️ APR ▪️ KW SUSPENSION ▪️ CTS TURBO ▪️ DO88 PERFORMANCE ▪️ FORGE MOTORSPORT ▪️ WAGNER TUNING ▪️ EVENTURI
- Stoyanov
- Гараж: Superb III, L&K, TSI 190 к.с.
BMW 3 e92, 400+ к.с.
Време за доставка
Аз също не съм наясно как се случват нещата, та и аз ще съм благодарен на отзиви.
Предполагам, че въпросите ни ще се припокриват.
Аз пък живея и съответно поръчах колата от София. По лична карта обаче съм от Пазарджик. Задължително ли е да я регистрирам в КАТ Пазарджик?
В главата ми засега картинката се нарежда ето така за деня на покупката:
Аз пък живея и съответно поръчах колата от София. По лична карта обаче съм от Пазарджик. Задължително ли е да я регистрирам в КАТ Пазарджик?
В главата ми засега картинката се нарежда ето така за деня на покупката:
- покупка на автомобила
- получавам определен брой документи
- за по лесно отивам с всичко, което имам, за да сключа гражданска отговорност и автокаско
- отивам в КАТ за изкарване на транзитни номера
- връщам се в ЕТ и предполагам мога да подкарам колата
- сменям гумите някъде наблизо (понеже най вероятно ще пристигне моята януари и няма да карам с летни гуми)
- зареждам гориво
- купувам си еднодневна винетка
- карам София - КАТ Пазарджик
- предварително съм си купил пожарогасител и аптечка
- регистрирам колата
- имам някакъв срок, в който да ида до застрахователното дружество за да ми впишат постоянните номера
-
ИзтрЪпнал
Време за доставка
Да, толкова беше. Добавих аварийният комплект от ЕТ за 60лв. Тотал 250лв. Аварийният комплект не е необходим за преминаване на регистрация, защото се минава и със служебенneshtoZabavno написа: 16.11.2023, 14:50:58 В Пловдив август месец всичко ми излезна 190лв през Еуратек.
- n_ivanov
- Гараж: > Skoda Superb 3 | L&K | 1.8 TSI - 180 к.с. | DSG 7 DQ200
> ex. Mercedes B-class | 180 CDI - 109 к.с. | manual
Време за доставка
Говори с ЕТ София, дали няма начин те да я регистрират или да използваш услугите на лица занимаващи се с регистрация в КАТ София (които са им партньори), за да избегнеш цялата хамалогия с висенето първо в София, след това в Пазарджик. Както са писали колегите по-горе, срещу определена сума би трябвало да се случат нещата.Stoyanov написа: 16.11.2023, 14:58:38 Аз също не съм наясно как се случват нещата, та и аз ще съм благодарен на отзиви.
В главата ми засега картинката се нарежда ето така за деня на покупката:Надявам се не съм пропуснал някоя стъпка. Най доволен пък бих бил ако има шанс да се регистрира в София.
- покупка на автомобила
- за по лесно отивам с всичко, което имам, за да сключа гражданска отговорност и автокаско
- сменям гумите някъде наблизо (понеже най вероятно ще пристигне моята януари и няма да карам с летни гуми)
- зареждам гориво
- регистрирам колата
- имам някакъв срок, в който да ида до застрахователното дружество за да ми впишат постоянните номера
Относно някой от точките:
8. За жалост минималният срок е седмична винетка (има и уикенд, но едва ли би била от полза)
10. Преди 3 седмици минавах КАТ и никой не ми поиска аптечка, пожарогасител, жилетка, триъгълник, крик и каквото и да било. Единствено гледаха за фолио на предните прозорци, че им се видели тъмни
12. Попринцип срока е 1 седмица, но аз още не съм отишъл за анекс (естествено на мой риск, но просто не ми е остало време да свърша и тази работа).
-
gmilev
- Гараж: Шкода Супърб Скаут 2.0 TSI
Toyota Land Cruiser 120 - Обратна връзка:
Време за доставка
От миналата седмица регистрацията на Нови автомобили може и само по документи. Аз съм от Русе, поръчах в Плевен, от лизинга ще ми регистрират колата в КАТ- Русе, ще ми дадат номерата и с тях ще отида да си взема колата.
Условието беше да има представителство на лизинга в града.
Условието беше да има представителство на лизинга в града.
-
Vanillaice
Време за доставка
Ако е на лизинг всичко те си правят, и понеже реално колата не е на твое име се слагат номерата на фирмата лизингодателя а тя мисля е със седалище София.Stoyanov написа: 16.11.2023, 14:58:38 Аз също не съм наясно как се случват нещата, та и аз ще съм благодарен на отзиви.
В главата ми засега картинката се нарежда ето така за деня на покупката:Надявам се не съм пропуснал някоя стъпка. Най доволен пък бих бил ако има шанс да се регистрира в София.
- покупка на автомобила
- зареждам гориво
- регистрирам колата
- Stoyanov
- Гараж: Superb III, L&K, TSI 190 к.с.
BMW 3 e92, 400+ к.с.
- VShop
- Гараж: Skoda Karoq FL DSG 1.5 TSI
Време за доставка
Ето и моя практически опит накратко, един от възможните варианти: След като се плати пълната сума за колата, ЕТ изпраща по куриер оригинални документи: договори, фактури, сертификат на автомобила. С тези документи, по VIN номер се правят застраховките – гражданска отговорност и КАСКО, при застраховател по избор. След направена застраховка, се прави първоначалната регистрация в КАТ, само по документи, там издават „Разрешение за временно движение“ (талон), и ще получите временни регистрационни табели (номера). Добре е да си направите копие на сертификата, защото в КАТ прибират оригинала. С временните табели и временния талон вече се отива в представителството на ЕТ, там монтират временните табели, правят инструктаж и предават автомобила (има малко гориво в резервоара!), трябва също да си осигурите аптечка, триъгълник … , може и от ЕТ). С тези временни табели автомобилът може вече да се движи на собствен ход (разбира се - трябва и винетка по избор). Ако не се лъжа, в срок от един месец трябва да се регистрира окончателно в КАТ – Пътна полиция, по постоянен адрес на собственика. Там вече монтират официалните табели, издава се официалния талон – голям и малък и т.н. След това трябва отново да се отиде при застрахователя, там се изготвят анекси към направените в началото застраховки, в тези анекси се посочва вече окончателния регистрационен номер.
- spaldingrs
- Гараж: Карок Вижън 1.5 TSI DSG 2024
Ford Focus 3 1.0 ecoboost 125 кс 6M 2017
Време за доставка
Здравейте колеги,
Относно застраховател по избор, понеже и аз ще съм така като колегата @Stoyanov, плащане на пълната сума. Каското е към ЕТ нали? Поне преди(както съм с фокуса) един вид автоматично беше към МП, защото е гаранционна. С шкодите така ли е? Че скоро и аз ще се занимавам.
Относно застраховател по избор, понеже и аз ще съм така като колегата @Stoyanov, плащане на пълната сума. Каското е към ЕТ нали? Поне преди(както съм с фокуса) един вид автоматично беше към МП, защото е гаранционна. С шкодите така ли е? Че скоро и аз ще се занимавам.
Отнасяй се с хората така, както искаш те да се отнасят с теб!
-
ИзтрЪпнал
Време за доставка
Щом я плащаш цялата сума, можеш където и да било да я застраховаш или не
. След като получат транзакцията ще получиш документацията и с нея отиваш където пожелаеш.
- atanashh
- Гараж: Octavia 4 RS TDI 4x4 7DSG
Време за доставка
Каското няма нищо общо с гаранция, ако си я плащаш ти, си я застраховаш където си пожелаеш. ЕТ ти дават само нужните документи за пред застрахователя.
- spaldingrs
- Гараж: Карок Вижън 1.5 TSI DSG 2024
Ford Focus 3 1.0 ecoboost 125 кс 6M 2017
Време за доставка
Колеги, благодаря! Но това го знам. Каско и гаранция нямат общо
Така направих с фокуса, сам си избрах застраховател.. Но до 5-тата година, другаде освен към тях(МП), застрахователя не можеше да ми избере като алтернатива за сервиз. Това имах предвид. При евентуална щета, съм застрахован в Булстрад например(понеже от тях съм много доволен). Сега застраховките като сума, са ми различни, ако искам щетите да се оправят в официален сервиз(МП) или в друг сервиз(аз избрах по-скъпото, за да съм в МП). Та, взимам си Карока. Удрят ме или аз се удрям. Къде отивам?! Бих предпочел ЕТ, заради оригиналните части. Друг сервиз, ще използва каквото си реши като части, не аз каквото бих желал. Това ми беше въпроса. Как е при вас? Все някой е правил нещо по неволя...
Така направих с фокуса, сам си избрах застраховател.. Но до 5-тата година, другаде освен към тях(МП), застрахователя не можеше да ми избере като алтернатива за сервиз. Това имах предвид. При евентуална щета, съм застрахован в Булстрад например(понеже от тях съм много доволен). Сега застраховките като сума, са ми различни, ако искам щетите да се оправят в официален сервиз(МП) или в друг сервиз(аз избрах по-скъпото, за да съм в МП). Та, взимам си Карока. Удрят ме или аз се удрям. Къде отивам?! Бих предпочел ЕТ, заради оригиналните части. Друг сервиз, ще използва каквото си реши като части, не аз каквото бих желал. Това ми беше въпроса. Как е при вас? Все някой е правил нещо по неволя...
Отнасяй се с хората така, както искаш те да се отнасят с теб!
-
tuningmania
- Гараж: Съд, Конфискация и Затвор - Сега!
Skoda Octavia 1 Combi, 1999г, 1.9TDI, 110кс;
Skoda Superb 2 Facelift Combi, 2014г, 2.0TDI, 170кс, 4х4, 6DSG;
Skoda Octavia 1 Facelift Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.
Време за доставка
До @spaldingrs - Ако няма някакви промяни, без значение кой е "Каско"-Застрахователя, докато Автомобила е в Гаранция, има право да се ремонтира в официалния сервиз.
Съд, Конфискация и Затвор - Сега!
Skoda Octavia 1 Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.
Skoda Octavia 1 Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.
- R Dynamic LR5
- Гараж: 6M
Време за доставка
Ако застраховате в ЕТ, ще имате възможност, при настъпило застрахователно събитие, да ползвате официалният им сервиз и до две години след изтичане на пет годишната гаранция на автомобила.
Допълнителна информация могат да Ви дадат от застрахователните екипи във всеки Шкода Център.
Допълнителна информация могат да Ви дадат от застрахователните екипи във всеки Шкода Център.