Можеш ли да я накараш моята да свети в завой?
Съвет за Супърб Скаут
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
-
penevdch
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
Съвет за Супърб Скаут
penevdch, А това незнам. Трябва да питаш майсторите на форума. Мисълта ми беше, че да искат пари за това на кола за 100к е меко казано тъпо.
Бееееее.....
-
penevdch
Съвет за Супърб Скаут
Искат и още как. Сега почвам да се замислям дали не съм платил за нещо което го нямам.
- igeorgiev82
- Гараж: Octavia 3 FL 1.4TSI DSG-BLUE MAGIC
Съвет за Супърб Скаут
С риск да ме наскачате,ама аз близо 100к за Шкодак не бих се "изтървал" ако ще и анадолските ман..фи да ми скачат всеки ден ![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
- odo
- Гараж: Х3 М40i
Съвет за Супърб Скаут
В youtube има няколко клипа, за матричните фарове на Супърба има и завои на които се вижда как осветява завоя. Според мен светва секция за завой в основният фар.gmilev написа: 25.01.2023, 21:16:32 Ужас, разби всичко детско в мен Ще попитам утре в ЕТ какво мислят по въпроса
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
Съвет за Супърб Скаут
Това за матричните фарове ясно.
Колегата обаче си плаща за "Фарове за мъгла с функция CORNER", което аз го разбирам тривиалното пускане на фара за мъгла при ниска скорост в завой. Което го имаха и колите преди 20 години.
Може и да бъркам де, така или иначе описаноето на екстрите винаги им е било слабо място в каталозите.
Колегата обаче си плаща за "Фарове за мъгла с функция CORNER", което аз го разбирам тривиалното пускане на фара за мъгла при ниска скорост в завой. Което го имаха и колите преди 20 години.
Може и да бъркам де, така или иначе описаноето на екстрите винаги им е било слабо място в каталозите.
Бееееее.....
-
kolyo b8
- Гараж: Passat Variant B8.5 2.0 TDI DTSB/ DSG7
Многохилядният Сокол
Съвет за Супърб Скаут
Функция CORNER и завиващи фарове са две различни неща.
Corner обикновенно е през фаровете за мъгла. Включва допълнителната секция в посока на завиване, след като навиеш волана(поне на 90 градуса) или включиш мигач. Работи при ниски скорости. (При включена задна предавка - включва и лява и дясна секция на предните.)
При завиващите движи фара наляво надясно спрямо завъртането на волана (при биксенон и LED). При матрични "завиването" е със секциите на LED-a.
На старите ми пасати при включване на фаровете правеше тест нагоре-надолу и наляво-надясно.
Сега на матричните при включване теста е само нагоре-надолу. Има и завиване, но се вижда само в движение. Това е от братята VW, при Skoda трябва да е същото.
Corner обикновенно е през фаровете за мъгла. Включва допълнителната секция в посока на завиване, след като навиеш волана(поне на 90 градуса) или включиш мигач. Работи при ниски скорости. (При включена задна предавка - включва и лява и дясна секция на предните.)
При завиващите движи фара наляво надясно спрямо завъртането на волана (при биксенон и LED). При матрични "завиването" е със секциите на LED-a.
На старите ми пасати при включване на фаровете правеше тест нагоре-надолу и наляво-надясно.
Сега на матричните при включване теста е само нагоре-надолу. Има и завиване, но се вижда само в движение. Това е от братята VW, при Skoda трябва да е същото.
- odo
- Гараж: Х3 М40i
Съвет за Супърб Скаут
Е да де, за същото говоря и аз.Цецо75 написа: 25.01.2023, 22:12:45 Колегата обаче си плаща за "Фарове за мъгла с функция CORNER", което аз го разбирам тривиалното пускане на фара за мъгла при ниска скорост в завой. Което го имаха и колите преди 20 години.
Нали колегата по горе каза че има секция за завой и на клиповете се вижда как когато завиват секцията се включва и се осветява треакторията на завоя.
- ЦецоNOL
- Гараж: SKODA KAMIQ 1.5TSI MONTE CARLO 2024 - МРАЗКО
POR(N)SCHE CAYMAN GTS 4.0 718 2023 - YELLOWSTONE
AUDI A6 C5 ALLROAD - КАМИОНА - Обратна връзка:
Съвет за Супърб Скаут
Момчета,
Корнер светлините сработват до определена скорост.
При мен над 20км/ч не светят на Аудито![search [smilie=search.gif]](./images/smilies/search.gif)
Корнер светлините сработват до определена скорост.
При мен над 20км/ч не светят на Аудито

ЗА ВСЯКАКВИ АВТОЧАСТИ И КОНСУМАТИВИ
0️⃣8️⃣9️⃣ 9️⃣1️⃣1️⃣ 6️⃣9️⃣6️⃣9️⃣
- shavo
- Гараж: 2023 Ford Ranger Wildtrack 2.0BiTurbo
2020 Peugeot 2008 1.5HDI
Съвет за Супърб Скаут
По темата с печката една снимка от мен

Снимката е от 25.01.2022г. - цялата седмица беше под -10 сутринта.
Иначе тия "Фарове за мъгла с функция CORNER" при мен се водяха стандартна екстра в спецификацията, сигурно са го променили да взимат някой лев отгоре....![pardon [smilie=pardon.gif]](./images/smilies/pardon.gif)

Снимката е от 25.01.2022г. - цялата седмица беше под -10 сутринта.
Иначе тия "Фарове за мъгла с функция CORNER" при мен се водяха стандартна екстра в спецификацията, сигурно са го променили да взимат някой лев отгоре....
ex. 2021 Skoda Superb Scout 2.0TDI 147kW 200hp 7DSG 4x4 Lava Blue
- bbbkompot
- Гараж: Skoda Superb III Facelift Combi 4x4 L&K
Съвет за Супърб Скаут
При движение на колата под 30км/ч фаровете за мъгла се включват в посоката в която се завива, дори и при много лек ъгъл на завиване. Мен лично тази “екстра” ме разфокусира от пътя, тъй като пътя се осветява в ъгъла доста дори и при леко завиване. Исках да я спра, но стандартно от медията или клъстера не може.
- Мичев
- Гараж: Superb 2.0TDI, 147KW DSG
Съвет за Супърб Скаут
Явно шофирате по идеални пътища с добра маркировка (или изобщо с маркировка). В източна България аз не виждам такива и това осветяване на завоя ми е доста полезно.
-
baijoro
- Гараж: Оctavia 3 FL 2.O TDI
Съвет за Супърб Скаут
Аз съм с LED (не матрични) и нищо във фара не се движи. При завой включва съответния фар за мъгла и допълнителен светодиод от LED фара.kolyo b8 написа: 25.01.2023, 22:43:30 При завиващите движи фара наляво надясно спрямо завъртането на волана (при биксенон и LED). При матрични "завиването" е със секциите на LED-a.
-
peyopetrishki
- Гараж: Skoda Octavia 3 1.8TSI st.3 320hp
ex. Audi A4 B9 2.0TSI st.1 320hp
ex. VW Passat B8 2.0 biTDI st.1 300hp
ex. Skoda Octavia 2 VRS 2.0TFSI st. 1 240hp
ex. Audi A4 B6 1.8T 150hp
Съвет за Супърб Скаут
То е опция завиването)baijoro написа: 26.01.2023, 16:30:46 Аз съм с LED (не матрични) и нищо във фара не се движи. При завой включва съответния фар за мъгла и допълнителен светодиод от LED фара.
It's not about the car you drive, it's about the way you drive it.
-
kolyo b8
- Гараж: Passat Variant B8.5 2.0 TDI DTSB/ DSG7
Многохилядният Сокол
Съвет за Супърб Скаут
LED-a се самонивелира и тряба да имаш поне движение нагоре-надолу при даване на контакт . Включването на фара за мъгла е за функция CORNER.baijoro написа: 26.01.2023, 16:30:46
Аз съм с LED (не матрични) и нищо във фара не се движи. При завой включва съответния фар за мъгла и допълнителен светодиод от LED фара.
Завиването е опция, както казва и @peyopetrishki,