Препоръка за Stage 1 на Octavia 3 2.0TDI 184 4x4
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
-
peyopetrishki
- Гараж: Skoda Octavia 3 1.8TSI st.3 320hp
ex. Audi A4 B9 2.0TSI st.1 320hp
ex. VW Passat B8 2.0 biTDI st.1 300hp
ex. Skoda Octavia 2 VRS 2.0TFSI st. 1 240hp
ex. Audi A4 B6 1.8T 150hp
@Rangel, че нищо кой знае какво не значат и всеки ден ако мериш, всеки ден ще са различни. Няма смисъл да се влгеждаме толкова в тях 
It's not about the car you drive, it's about the way you drive it.
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
pdimanov, Извинявам се ако е опоменато по-рано, но колата от нова ли е при теб и на колко километра е?
Бееееее.....
- YYakovliev
- Гараж: Superb III Facelift L&K, 2.0 TSI, EA888 Gen.4, TVS Stage-1+, 426 PS, 561 Nm
На Пешо му написах на лично какво мисля, след като ми прати че се е освяткал. Само няколко неща ще споделя, който както иска да ги приема. Момчето ми писа преди да сложи софта за Рево, понеже беше чело темата ми. Разказах му всичко, през което бях минал и въпреки всичко не го спрях и не му казах: "не го слагай, щото аз и още една кола сме имали проблеми". Казах му: "пробвай щом си решил и ти е мерак, от Рево не видяха проблем, като им писахме за моята кола (не намериха за нужно и да проверят логове де)", та може и да сме изключение с другия колега и ти да си караш и да се кефиш... Сега вече с пример номер 3, малко ме е яд, че не го направих!
Каквото и да се каже от тука нататък мисля е излишно, няма смисъл да се разтягат локуми - всичко се вижда кристално ясно и всеки може да си направи изводите.
Аз лично съм разочарован до степен, в която един от плановете ми (през няколко варианта съм минал), в близко или далечно бъдеще да сложа отново Рево-1 на новата кола, ще отпадне тотално. И не защото се съмнявам, че за моя мотор ще има някакви подобни драми със софта им (примери бол с работещи бензинови коли от форума, дето драми нямат), а съм разочарован от липсата на отношение от страна на Рево към разрешаване на проблема със старата ми кола. Понеже вече моята извадка на коли, които НЯМАТ технически проблеми и слагат дизелово Рево-1 и започват да имат, стана прекалено голяма.
Каквото и да се каже от тука нататък мисля е излишно, няма смисъл да се разтягат локуми - всичко се вижда кристално ясно и всеки може да си направи изводите.
Аз лично съм разочарован до степен, в която един от плановете ми (през няколко варианта съм минал), в близко или далечно бъдеще да сложа отново Рево-1 на новата кола, ще отпадне тотално. И не защото се съмнявам, че за моя мотор ще има някакви подобни драми със софта им (примери бол с работещи бензинови коли от форума, дето драми нямат), а съм разочарован от липсата на отношение от страна на Рево към разрешаване на проблема със старата ми кола. Понеже вече моята извадка на коли, които НЯМАТ технически проблеми и слагат дизелово Рево-1 и започват да имат, стана прекалено голяма.
Последно промяна от YYakovliev на 12.08.2022, 11:42:54, променено общо 1 път.
тема коментари: viewtopic.php?f=37&t=3706 | тема проект: viewtopic.php?t=4340
- pdimanov
- Гараж: VW T-roc 2019, 1.5 TSI, 150hp, 7-speed DSG
Superb III FL Scout 2020, 2.0 TDI, 190hp, 7-speed DSG
@Цецо75, взех я на реални 40к, внос от Швейцария. Всичко по ходовата ѝ част бе наред. Вмомента е на 81к и за този период не е имало абсолютно никакви проблеми с изключение на запушена халдекс цедка. Хванах го в ранен етап и помпата не беше заминала. Чистене на цедка и халдекс ъпдейт на софтуера в сервиз Флийт оправи всичко. С изключение на това, само смяна на масла, филтри и сипване на гориво... до сега.
- pdimanov
Тази сутрин оставих колата в D-Bros. Преди няколко минути ми се обади човека, който се занимава със софтовете и ми каза, че грешката е същата като при Явор - ниско налягане на турбината. Потвърди, че това е често срещано при 190-коньовите дизели ("без Ауди" по негови думи), но това е първи случай на Октавия 184 к.с. Щели да пуснат заявка към Рево с логовете и да видят какво ще им отговорят. Също така ще пробват да поискат удължаване на срока за връщането на парите, защото искат да покарам още малко колата и да се види дали ще направи отново такъв проблем. То си е въпрос на време според мен.
Обясни ми се, че ако дадена кола има проблем с турбото, то стоковия софт има по-голям марж при разлика в налягането и заради това може да не влезе в авариен режим. При Рево, този марж бил сведен до 2%, който е доста чувствителен. Оттам идва и обяснението, че при леки проблеми с турбина, при сток няма проблеми, а при Рево - свети таблото. Като попитах какво е решението с турбината, отговорът бе, че не могат да ми кажат вмомента, защото за първи път този мотор им прави тази грешка и не са проверявали.
Може да не помня правилно: Даде ми пример с друга кола, която е имала Рево и в продължение на 100к км не е създавала проблеми, но в един момент е влязла в авариен режим с такава грешка. Бил е използван някакъв продукт за прочистване на загари или нещо подобно по системите с цел продухване и след 20к км колата все още не била влизала в такъв режим.
Обясни ми се, че ако дадена кола има проблем с турбото, то стоковия софт има по-голям марж при разлика в налягането и заради това може да не влезе в авариен режим. При Рево, този марж бил сведен до 2%, който е доста чувствителен. Оттам идва и обяснението, че при леки проблеми с турбина, при сток няма проблеми, а при Рево - свети таблото. Като попитах какво е решението с турбината, отговорът бе, че не могат да ми кажат вмомента, защото за първи път този мотор им прави тази грешка и не са проверявали.
Може да не помня правилно: Даде ми пример с друга кола, която е имала Рево и в продължение на 100к км не е създавала проблеми, но в един момент е влязла в авариен режим с такава грешка. Бил е използван някакъв продукт за прочистване на загари или нещо подобно по системите с цел продухване и след 20к км колата все още не била влизала в такъв режим.
- sonnyer
- Гараж: Kia Sportage NQ5 1.6 T-gdi 150ps Manual-6 speed
Ex: Skoda Superb II FL CFGB
Доста интересен казус. Преди 5г. близо взехме Audi A4 B8 2.0 TDI 177. Карахме го 1-2 години и наляхме Stage 1 Revo в Съдииево. Карахме колата месеци без никакви грижи. Родителите ми заминават към Лефкада и навръщане пътят е основно изкачване със скорост 80-100-120км/ч. Звънят ми: "колата наби грешка и влезе в авариент режим, какво да правим ?" Викам карайте полека и дано стигнете до България. Не знам какво да правите там .. в крайна сметка карали с 80-90 и в един момент колата изчистила грешките и продължила. В София я закачаме, вижда се грешката ниско налягане, но причини няма и повече проблема не се появява до 18.06.2022. Пак в Гърция, този път двете коли - аз водя, а нашите зад нас. На прибиране, ситуацията подобна - изкачване, ограничение 100км/ч и караме със 110. По едно време аудито отзад къси-дълги, спираме и пак - грешка, авариен режим. Носих диагностика и познайте:
P0299
Raw code: 0299
ECU: Engine control unit
Status: Pending
OBDII: Turbocharger (TC)/supercharger (SC) - low boost
Изчистих грешката, колата тръгна и до сега отново проблем няма. Колата е Revo St1 ECU и TVS 2+ TCU.![search [smilie=search.gif]](./images/smilies/search.gif)
P0299
Raw code: 0299
ECU: Engine control unit
Status: Pending
OBDII: Turbocharger (TC)/supercharger (SC) - low boost
Изчистих грешката, колата тръгна и до сега отново проблем няма. Колата е Revo St1 ECU и TVS 2+ TCU.
- pdimanov
Мен ме съмнява, че заради този софтуер колата ще умре на пътя и няма да може да мръдне. Ясно ми е, че всичко се случва в някаква част от секундата, в която някой параметър излиза от очакваните стойности и колата се ошашква и влиза в авариен режим. В случая едно препалване оправя нещата. Нещото, което ме притеснява е несигурността кога тази грешка ще се появи. Ако се случи, когато изпреварвам някой тир по двулентов път и в далечината има задаваща се кола? Не мога да си позволя да поемам този риск, особено имайки предвид, че и доста често не съм сам в колата.
Какви са ми опциите, ако реша да се провери състоянието на турбината?
Какви са ми опциите, ако реша да се провери състоянието на турбината?
-
peyopetrishki
Според мен най-разумната опция би била да закараш колата при човек, който разбира от тунинг. Той да я види в движение, колко надува, каква е сместа, да прецени рестрикции и да направи съвсем лека корекция за да продължиш да си караш спокойно без такива изненади. Най-вероятно @bega4kata и @todor87, могат да ти помогнат. И двамата обаче не са в София.
Не виждам смисъл да търсиш механичен проблем в турбото, макар че ако желаеш можеш да идеш до някой турбо сервиз за диагностика )
Не виждам смисъл да търсиш механичен проблем в турбото, макар че ако желаеш можеш да идеш до някой турбо сервиз за диагностика )
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
Може с времето актуатора да е по лагав. При нормалния софт, толеранса е по-голям, ама след Ревото може да гази долната граница. Те обикновенно играят с горните граници, ама тя цялата крива се дръпва и отдолу става тънко...
Просто гадая де.
Просто гадая де.
Бееееее.....
-
shpeki
Дал си е парите на Рево за софт и следва те и/или дброс като дилър да погледнат логовете и да видят проблема. Не вярвам, че дброс могат реално нещо да намерят/оправят но те трябва да се разправят с рево/проблемът. Да губи времето на други хора да търсят проблемите създадени от софта на Рево ми се вижда безумно и ще изпусне срока за връщане на парите ако има такъв.peyopetrishki написа: 22.08.2022, 12:45:01 Според мен най-разумната опция би била да закараш колата при човек, който разбира от тунинг. Той да я види в движение, колко надува, каква е сместа, да прецени рестрикции и да направи съвсем лека корекция за да продължиш да си караш спокойно без такива изненади. Най-вероятно @bega4kata и @todor87, могат да ти помогнат. И двамата обаче не са в София.
- pdimanov
Не мисля, че Рево ще си мръднат пръста за поредния такъв случай. Този епизод вече е гледан. Особено при положение, че този проблем продължава да е често срещан - значи нищо не се прави по въпроса.
Четох. Съветвах се. Говорих с хора. Прецених риска. Пробвах. Надявах се. Прецака се. Връщам и продължавам.
Мисля, че изводът за дизеловите коли е ясен:![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
Четох. Съветвах се. Говорих с хора. Прецених риска. Пробвах. Надявах се. Прецака се. Връщам и продължавам.
Мисля, че изводът за дизеловите коли е ясен:
-
peyopetrishki
@shpeki, Принципно си прав - редно е Д-брос и Рево да си оправят проблема.
Ако прочетеш първите две думички на мнението ми ще видиш, че казвам какво бих направил аз. Аз живея в живия живот и принципните неща не винаги са решения на проблемите ми. Понеже си ми симпатичен ще ти споделя как виждам нещата аз - имам софт от Рево, който ми харесва и не бих го махал ако не ми създаваше проблем. Точно както казва @pdimanov,
Ако прочетеш първите две думички на мнението ми ще видиш, че казвам какво бих направил аз. Аз живея в живия живот и принципните неща не винаги са решения на проблемите ми. Понеже си ми симпатичен ще ти споделя как виждам нещата аз - имам софт от Рево, който ми харесва и не бих го махал ако не ми създаваше проблем. Точно както казва @pdimanov,
Според мен това лесно би се хванало от някой, който пише софтуер и едва ли би отнело много време или пари да се коригира. Най-вероятно в рамките на ден и едни 100-200лв. След това си караш и си свиркаш. Тука Д-брос не играят особесно, понеже не пишат софт, а го препродават и са хал-хабери най-вероятно. Тая кола в Радеф Гараж ще я оправят за 30мин сигурно )pdimanov написа: 22.08.2022, 11:51:50 някой параметър излиза от очакваните стойности и колата се ошашква
-
tuningmania
- Гараж: Съд, Конфискация и Затвор - Сега!
Skoda Octavia 1 Combi, 1999г, 1.9TDI, 110кс;
Skoda Superb 2 Facelift Combi, 2014г, 2.0TDI, 170кс, 4х4, 6DSG;
Skoda Octavia 1 Facelift Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.
До @pdimanov -
Ясен е, да. И е известен с "Nick Name"-а @bega4kata.
Съд, Конфискация и Затвор - Сега!
Skoda Octavia 1 Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.
Skoda Octavia 1 Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.
- pdimanov
@sonnyer, адресирали ли сте проблема към дистрибуторския сервиз и съответно те към Рево? Има ли някакъв отговор от тяхна страна?
- sonnyer
- Гараж: Kia Sportage NQ5 1.6 T-gdi 150ps Manual-6 speed
Ex: Skoda Superb II FL CFGB
@pdimanov, не, защото между наливането на софта и първия проблем мина сигурно половин година. Вече не си спомням, а и дилърът ми беше далеч. Сега това беше втория път и вече говорим за 3-4г. ![pardon [smilie=pardon.gif]](./images/smilies/pardon.gif)